Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 938
  • 841
  •   1
Отговори
# 480
Моля препоръчайте пробиотик за дете на 2;6г с постоянен запек. Такъв си е от бебе, кажете някой, който помага в някаква степен...

Заведете детето на детски гастроентеролог.
Нужна е диета преди всичко, но доктора ще каже точно. При нас пусна изследване за непоносимост към глутен, няма непоносимост, но явно е имало причина да има съмнения. При хроничен запек, лечението е дълго.

# 481
Аз давам линекс на капки ✅3,6г

# 482
  • София
Вики, как е детето?

# 483
  • Terra incognita
Снощи вдигна по- висока Т и се оплакваше от гърло. В 18ч му дадох АБ, към 10ч и Нурофен. Спа спокойно цяла нощ и още спи, на пипане не топъл. Предполагам, че след втория прием на Аб вече трябва да е добре и да спре да вдига Т. Благодаря, че попита 🙏

# 484
Какво се прави, ако недай си Боже се наложи спешна помощ, докато сме на морето?
За първи път съм с дете и искам да съм подготвена. Ще сме в с. Лозенец. До Бургас ли се ходи или има спешни звена и по курортите?

# 485
  • до най-прекрасния мъж
Запазила съм си тази визитка по препоръка тук от форума. Не сме ползвали лично, но доста мами са доволни от услугите й.

# 486
Колко време след махането на дневния памперс се маха и нощния? И как стават нещата нощем - детето само ли се буди за тоалетна? Защото нашия спи като пън, не си представям да се събужда и да казва....

# 487
  • Terra incognita
Дъщеря ми понякога се буди нощем да пишка, друг път се буди суха сутрин, понякога е и с напишкан памперс. На 2г10м
Не предприемам нищо, чакам нещата сами да си дойдат на място.

# 488
  • София
Как е детето  Вики?

# 489
  • Terra incognita
Добре е, вече не вдига Т, снощи имаше около 37,3 и това беше. Само апетит му липсва, но иначе е ок. 🤗

# 490
  • София
Радвам се, течности да поема.

# 491
Мерси, blue.angel Flowers Hibiscus!
Записах си и аз, дано не се налага.

Но ако се наложи нещо много спешно? Както в София ходим до Пирогов или Педиатрията, какво се прави по морето? В Бургас ли е най-близкото спешно звено? И кое е то всъщност, някой знае ли?

# 492
А какво разбирате под много спешно? Защото ако е много спешно, 112 и бърза помощ. Иначе при много висока температура например, давате си Нурофен/Панадол и в работно време преглед. Аз лично като много спешно разбирам счупване на крайник, силна коремна болка, обезводняване. Затова бих викала бърза помощ само ако сме в чужд град, за да откарат в най-близката болница.
Иначе на почивка с малко дете ми се е случвало да направи отит, алергия, да повръща, да вдигне температура. Винаги имам лекарства, които са ми вършили работа, за да не ходим на спешен, а на преглед при лекар в или около хотела или консултация с нашия лекар по телефона.
Така или иначе не мислете най-лошото, тръгнете си с набор от най-необходимите лекарства и също вижте дали около самия хотел няма лекар. Приятна почивка и безаварийна!

# 493
При зъбоникнене възможно ли е на 10 месечно да му се доспива на 1,30-2 часа ?

# 494
  • Пловдив
Една от основните грешки е всичко да се приписва на зъби.
Има температура - зъби, тече му носът - зъби, има разстройство - зъби, не спи - зъби, спи - зъби. Ми...не.

Общи условия

Активация на акаунт