Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 940
  • 841
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря Ви момичета. Тръгвам на лов за тънки клинчета под коленцата. А обувките са ни голяма драма - супер широко краче с висок свод Cry

Radi86 точно 3 дни ни държа и нас същото състояние! Успех! Дано тази вечер Ви е последна!

# 466
Здравейте, знам,че на въпросът ми няма може би еднозначен отговор, но все пак. От петък малкият (1 год. и 3 мес.) е с температура над 38. Бяхме при педиатър- гледа гърло,корем, гърло,слуша гърдите, няма сополи, т.е. според него всичко е наред,но температурата се качва 3 пъти в денонощието. Днес видях,че са се показали 2 кътника- горен и долен. Възможно ли е това състояние да е от зъбите и колко би могло да продължи,защото редуваме Панадол и Нурофен? Утре става трето денонощие. Какво да предприемем?
Когато децата са болни, температура се подържа поне 3 денонощия. Няма как да очаквате да премине за ден. Това са и препоръките на всеки лекар, преглед, след това температуопонижаващи при нужда и търпение. Точно преди седмица моето дете беше 3 дни с температура до 39 5. На четвъртия свали и това беше. Ако до 4 дни няма подобрение, тогава нов преглед. Моето дете всички зъбки има, така че няма как да се обвинят зъбите. Вируси само с температура има много. Бързо оздравяване!

# 467
  • Terra incognita
Температура от зъби ( особено пък 38+) няма. Някой вирус е.

# 468
  • до най-прекрасния мъж
Вирус! Ние го изкарахме февруари. И на нея й избиваха 4те предкътника, но педиатърката категорично отрече да е от тях. Изписа ни вит С, Осцилококцинум и редуване на Нурофен и Панадол. Точно за 3 дни всичко премина.

# 469
Проверете урина, ако поддържа температура повече от 3 дни. При моето дете отне почти седмица да разберат какво му е. Беше на 8м. Един ден имаше температура, после нямаше, после пак вдигаше. Ходихме и в спешното на Пирогов дори. Оказа се инфекция на бъбрека- пиелонефрит. На него също му избиваха 4 зъба тогава, но не, не беше от тях.

# 470
В крайна сметка се оказа с ангина вчера, освен зъбите. След 2 приема на антибиотик има коренно подобрение.  Благодаря на отзовалите се!

# 471
  • Terra incognita
Малкият е отпаднал от 2 дни, лека Т, гърло, болки в корема...
Лекарската пусна изследвания и цъфнали црп 105 и даде АБ на 24ч.
Много ми е странно, т.к. в чужбина не ни пускат изследвания и изобщо не съм знаела кога с какво црп е бил, съответно и аб не е пил, не се е налагало.
Много ли е висока тази стойност?

# 472
  • София
Нормата е 5.

# 473
  • Бургас
Височко е. Не помня до 6 или 8 беше. А писали сме заедно с Мид.

# 474
  • София
То е доста чувствително, утре може да е на половина.

# 475
Високо е, някаква бактериална инфекция. Близко дете беше с гнойна ангина при такова црп.
При вирус е около 20.

# 476
  • Terra incognita
Явно бере в гърлото и до утре би цъфнало.Дано не е някой стафилокок, макар че лекарката каза за гърлото, че за сега е вирусно.
Изписа Панцеф на 24ч. В указанието пише, че се разтваря в 66мл вода, разделена на две, т.е. два пъти по 33мл, нали така?

# 477
  • Пловдив
Да, висока е , над 50 ЦРП обикновено е бактерия, която се мори с антибиотик. Панцеф е широкоспектърен, покрива много бактерии. Мисля, че първо слагате 33 мл, разклащате и след това останалото и пак разклащате. И се държи в хладилник, само преди даване вадите малко на стайна температура.

# 478
Моля препоръчайте пробиотик за дете на 2;6г с постоянен запек. Такъв си е от бебе, кажете някой, който помага в някаква степен...

# 479
Моля препоръчайте пробиотик за дете на 2;6г с постоянен запек. Такъв си е от бебе, кажете някой, който помага в някаква степен...
Аз и преди съм препоръчвала Линекс сашета. Като бяха бебета пробвах различни, но този най-добре им се отразява и си останахме на него.

Общи условия

Активация на акаунт