Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 913
  • 841
  •   1
Отговори
# 525
  • Велико Търново

Това дали е от бълха? Само на крачето има.

# 526
  • Terra incognita
Не, не ми прилича на ухапан от бълха.

# 527
100% не е бълха

# 528
Добре де, все някога всеки ще го жилне оса...но как да знаем дали ще е алергичен ? Детето все още не го е жилила,но ако има алергия? Чувала съм, че се надуваш за минути и е меко казано опасно.... А ако сме на село, или някъде в планината и няма болница? Много пъти се чудя по тоя въпрос... Какво се прави?

# 529
  • до най-прекрасния мъж
Урбазон?
Все се каня да питам ЛЛ на детето и все забравям, но този пост ми напомни.

# 530
Вие говорите за някакви случаи на крайно тежка алергия, която води и до задушаване. Не е толкова често срещана. Моят съпруг има алергия, но зависи къде е ужилването. Ако е на крак/ръка, просто има лек оток на крайника, не е опасно. Вече ако е около врата, устата, език е много опасно. Изходът е урбазон мускулно, но дори на него личната не му изписа, защото не е толкова тежка алергията.
Тоест такива състояния са рядкост, да не се създава усещане, че едва ли не всяко ужилване води до задушаване.
Поискайте да ви изпишат инжекция според кг на детето ако имате такъв страх и я носете винаги със себе си.

# 531
  • Terra incognita
Аз вече писах, че дъщеря ми беше ужилена от оса по пръста и всъщност нищо не се случи, освен, че плака много от болка. Нито се поду, нито нищо.
Подобни алергии с анафилактичен шок наистина са много рядко срещани. Аз съм на 36г и досега не съм виждала и чувала на някой да му се е случило.

# 532
  • София
Аз познавах няколко човека починали от ужилване.
Рядко, но никой не е застрсхован, може да се прояви винаги.
Аз скоро направих алергия, като никога към нищо не съм имала.

# 533
Ние питахме доктор, но каза, че щом детето няма някакви доказани алергии, не е толкова опасно. Може да посетите алерголог и да направите тестове. Сестра ми има такава алергия, но пак има време за реакция, при нея последния път беше минал над час от ужилването докато и сложат инжекция. При мен се надува ръка-крак една година беше доста зле, но това не се случва мигновено, а са необходими часове, дори дни.

# 534
Моя дядо е изпаднал в такъв шок от оса и едва е бил спасен. Затова ме е страх. Според алерголога алергиите се променят и затова и тестовете важат едва 6 месеца. Тоест и да направя сега, това няма да е валиден резултат занапред.

# 535
Да ви успокоя, моята дъщеря от бебе на 6 дни до 2г израстна в къщата ни на село. Оси много, включително едни, които не можехме да преборим и имаха убежище някъде около входа на къщата. Инцидент не е имало с никой от нас. Тоест, ако не се настъпи или умишлено дразни, шанса за ужилване не е така висок.
Купете си нужното лекарство, обучете се как се ползва, за случаи когато сте примерно далеч в планината или в отдалечено населено място без достъп до лекар.

# 536
На каква възраст може да се тества детето за да  
се види дали има алергии и от какво.
Малкия е на 2г и 8 м.

# 537
Тествахме тази зима малкото ми дете. Беше на 1г.9м.

# 538
Аз имам алергия от оси. Като дете ми се поду ходилото за няколко дни. Може би седмица. Не можех да си обувам обувките.

Като възрастен и аз и мой познат успешно използваме Фенистил гел. Подходящ е и за деца.

Мисля, че тест за алергии е добре да се прави след 2г. Има евтин около 20лв и подробен за около 200лв. Но това е от тук от там дочуто. Може някой запознат да сподели повече информация за тестването за алергии.

# 539
Може ли да се пускат по здравна каса тези тестове от алерголог например.

Общи условия

Активация на акаунт