Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 911
  • 841
  •   1
Отговори
# 540
На нас ни ги назначи пулмолог и не бяха по здравна каса. Водеше се алергичен педиатричен панел или нещо подобно. Не съм сигурна за точната сума.

# 541
На мен лекар ми каза, че до 4г възраст резултатите не са надеждни поради незрялост на имунната система. Но масово около мен родители плащат около 500лв за кръвни изследвания за алергии и непоносимости. Например племенниците ми, които са на 1г и 3г им пускаха такива. Така че, който иска, варианти явно има.

# 542
Аз също знам, че на малки деца не се пускат такива изследвания, но пулмоложката искаше да се пуснат. След резултатите му беше назначена терапия, която приключи юни месец. Септември иска да го види отново. Не сме говорили какво ще се случи след това, но може да иска пак изследвания, за да прецени дали и какво да изпише. Забравих в предния пост да напиша, че не беше само този панел. Имаше и други показатели, които пуснахме. Предполагам на базата на цялостната картина какво се случва в организма се назначава съответната терапия.

# 543
Здравейте,
Изписаха антибиотик на детето за ларингит. За загубен глас и лека кашлица.
Моля, кажете вашите деца оправяли ли са се без антибиотик и с какво, защото не мисля да я тъпча пак с АБ. Тя за всяко нещо го изписва....

# 544
  • Пловдив
За вирусен ларингит на нас са ни изписвали лечение с пулмикорт ( инхалации) . Сутрин и вечер , 5 дни. 2 мл пулмикорт + 1 мл физиологичен разтвор. Това беше нашата схема, предписана от лекар.

Имаше и изписианиб разни противоалергични, но аз взех решение да не ги давам, защото детето няма алергии, а и алергичните ларингити са изключително нисък процент от всички ларингити.

# 545
Зависи от възраст, състояние на детето, кръвни и црп пускани ли са? Колко време е с температура и т. н.  Аз лично при црп под 20 антибиотик не давам.

# 546
Ние сме имали ларингит 3 пъти, всеки път е лечение с пулмикорт. Първия път бяхме при личната и изписа антибиотик. Той не подейства, ларингита се влоши, свършихме в болница, беше тръгнал и надолу. Сега вече знаем как звучи ларингитната кашлица и при първи сипмтоми сме при доктор и на пулмикорт и се справяме бързо, без усложнения. Според ММ първия път кашлицата е почнала по късно и личната не е разбрала, че е ларингит, но аз все си мисля, че тогава тя го изпусна. Лекува уж зачервено гърло. Но при личната всеки път е антибиотик. Вече ходим на частно.
Внимавайте с ларингита, ако се влоши много и детето е малко може да направи спазъм и да има затруднено дишане. При нас най първия и най тежкия беше на 1 г и 9 м.

# 547
Противоалергични се изписват доста често при ларингит ( при моите деца ги изписват всеки път), калциев глюконат също, без значение дали кашлицата е от алергичен произход.

# 548
Здравейте!
С какъв шампоан къпете косите на 3 годишни момиченца?
Какво ли не изкупих, все нещо не ми харесва (педант съм на тема коса, моето граничи с маниа, наистина,но..)
Детето е със светла, чуплива косичка, която не се справям да оформям. Заплита се.
Моля, препоръчайте ми.

# 549
Нищо специално Бочко,Тео,Тианде един интимен гел😁но задължително я пръскам със спрей лилавия на Бочко за лесно сресване
Пак 3 +
Отзад се къдри само 😁
Март беше с т и ларингит просто чудесно,дига сваля накрая даже сама предложих Аб изобщо не се дърпам,та Аб +инхалации с пулмилорт +физ.рр

# 550
Към родителите от София - имате ли отзиви за зъболекар д-р Цвети (Цветелина Дучева)?

Имам записан час за дъщеря ми за утре, първи опознавателен за профилактичен преглед, снемане на зъбен статус и съвети за грижа, който следва да продължи 1 час и да бъде под формата на игра. Малко ме фрапира цената, но не това е важното.

Дъщеря ми има хипоминерализация на емайла, със стриктни грижи и реминерализираща паста има значително подобрение, но вероятно ще трябва и работа по зъбите. Грабна ме, че се стремят да направят посещението на зъболекар приятно и това, че евентуалното лечение е с лазер, безболезнено, но ми се ще да получа отзиви от родители на деца, водили децата си там.

# 551
  • Terra incognita
Нищо специално и аз. В момента сме в България и съм взела бебешки шампоан/ душ гел  на Микса и съм доволна.
Иначе си купувам и от Гърция разни бебешки/ детски шампоани 2 в 1, нищо определено.
За сплитането има спрейчета от ДМ или на Джонсън

# 552
Пръскам спрей, помага временно.
Ами ще си пордължавам, пък дано й се оправи косата някога. Grin

# 553
Аз я заведох на фризьор, че имаше накъсани връхчета. С Тангъл тийзър четка сресвам и пръскам Бочко спрей. Косата й е на масури  и не много дълга.

# 554
С шамп.на Клоран

Общи условия

Активация на акаунт