Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 899
  • 841
  •   1
Отговори
# 585
2 пъти седмично риба, повече червено месо, а не - бяло. Когато се дава месо, да не се дават едновременно млечни продукти, както и 2 часа преди, и 2 часа сред месото, защото влияе това на усвояването на желязото.

# 586
Тя не спира да вика, постоянно нещо мрънка, крещи. Диня не беше яла, но яде малко сладолед предната вечер. И аз очаквах Т или друг дискомфорт, за да я заведа на лекар, но нищо такова не се случи. Иначе, едната дъга определено й беше много червена, другата не даде да я видя. Дали е възможно да е било раздразнено от нещо, а не възпалено?
В много от случаите, зачервеното гърло само по себе си не значи веднага болест. Аз го разбрах по трудния начин. Сега например, гърлото на момата е зачервено (сливиците основно) от 10 юли и аз го наглеждам всеки ден, ама няма промяна. Иначе знам какво й е, когато не ходи на градина примерно.

# 587
Железен дефицит не се наваксва само с храна.

Аз бях много доволна от Малтофер, за 3 месеца, но беше изписан от лекар.
Още една препоръка за д-р Банчев, чудесен специалист.

# 588
С храна не може, нуждите на децата са в пъти по-големи от нашите заради усиления растеж.

# 589
Аз да предупредя след даване на желязо да миете зъбите веднага и старателно. При дъщеря ми се получи жълто-кафяво зацапване по предните горни зъбчета от Малтофер и сега го борим. Получава се от свръхнатрупване на хранещи се със желязо бактерии, не е опасно (даже намалява риска от кариес), но естетически не е красиво.

При нас има ефект орален пробиотик OraLactin ApaCare, който също предпазва от кариес, от него дисколорацията започна да избледнява, така че предполагам би бил добра профилактика при прием на железен препарат.

Иначе при прием на желязо е важно да има паралелен прием на витамин С (по същото време като желязото), както и фолиева киселина и Б12 (с отстояние 12 часа от желязото). Аз съм доволна от спрейовете на Better you, от техния железен спрей нивата се вдигнаха без да й се оцветят зъбите.

# 590
Здравейте,

Може ли да споделите опит за дечица със железен дефицит? Кой продукт им давате, по колко, за какъв период и от какво сте доволни?
Много зависи колко е голямо детето. Обикновено само с храна не става. Ако е по-малко може да пробвате комбинирани витамини - well baby при нас за дете до 2г. вършеха чудеса. След това ги спряхме. Поръчваме и обаче частна кухня и реално всеки ден има месо, спанак, коприва.

# 591
Много благодаря на всички, които се включихте! Много полезни съвети дадохте.

Някой използвал ли е витамините на Natures Aid - Mini Drops Iron? Имате ли мнение за тях? Изписаха ни Проферон, но го давам много трудно заради силния му подсладен вкус и аромат.

# 592
На синът ми му откриха анемията малко след 1 годинка. Наваксахме желязото само с храна

# 593
За съжаление при нас дефицита рефлектира върху липса на апетит и няма как да се борим само с храна.

Откакто започнахме Проферон виждам подобрение. Поръчах и другите капки. Да видим как ще се чувстваме с тях.

Да си излея душата: Много е трудно да преследваш злоядо дете с неприятен за него сироп. Ако го сложа във вода или храна, спира да яде или пие и малките количества, които приема, защото усеща неприятния за него вкус. Успявам само с портокалов сок за сега и то с преследване по цял ден понякога, докато го изпие.

# 594
За съжаление при нас дефицита рефлектира върху липса на апетит и няма как да се борим само с храна.

Откакто започнахме Проферон виждам подобрение. Поръчах и другите капки. Да видим как ще се чувстваме с тях.

Да си излея душата: Много е трудно да преследваш злоядо дете с неприятен за него сироп. Ако го сложа във вода или храна, спира да яде или пие и малките количества, които приема, защото усеща неприятния за него вкус. Успявам само с портокалов сок за сега и то с преследване по цял ден понякога, докато го изпие.
Двете ми бременности бяха белязани от нуждата да приемам много желязо. Разбирам го детето, ужасни са тези препарати и повече водят до запек. Това, което аз можех да пия е Феротон, вкусно е, като ябълков сок или Билкова кръв, също е много вкусна. Проверете дали са ок за възрастта и опитайте с тях. И не водят до запек!

# 595
Колко време давате биозин кидс без прекъсване и съхранявате ли го в хладилник? Изписаха ни го по време и след варицела. Лекаря каза 3 месеца, аз имам съмнения (давам второ шише, вече месец и нещо).

# 596
Здравейте. Моля за съвети от мами в опит, защото не знам какво да правим. Малкия е на 2;6г.и според баща му пацата не сме я забелвали добре и е срасната кожата...  Пишка си нормално,няма признаци да го боли ... Но баща му казва, че никак не е добре и не изглежда нормално и трябва да се цепне. Първо това ми звучи много страшно , нито знам как се действа,нито как бих го подложила на това... Второ не знам в кои случаи тази кожичка ,която е срасната е проблем? Ако детето си пишка нормално трябва ли да има намеса? Знам,че някои лекари са за, други против забелването, но ето,че при нас явно има проблем...моля кажете ми от опит кога всъщност това е истински проблем, ако се наложи намеса как става , какво се прави, кога....

# 597
За биозин няма защо да имаш съмнение, може 3 мес и после поне 1 мес почивка
Няма проблем

# 598
Здравейте. Моля за съвети от мами в опит, защото не знам какво да правим. Малкия е на 2;6г.и според баща му пацата не сме я забелвали добре и е срасната кожата...  Пишка си нормално,няма признаци да го боли ... Но баща му казва, че никак не е добре и не изглежда нормално и трябва да се цепне. Първо това ми звучи много страшно , нито знам как се действа,нито как бих го подложила на това... Второ не знам в кои случаи тази кожичка ,която е срасната е проблем? Ако детето си пишка нормално трябва ли да има намеса? Знам,че някои лекари са за, други против забелването, но ето,че при нас явно има проблем...моля кажете ми от опит кога всъщност това е истински проблем, ако се наложи намеса как става , какво се прави, кога....
Според мен гадаене и някакви теории са излишни. Взимате си направление за уролог и водите детето на преглед. Имам 4ма племенници, двама от тях имаха проблем и единственото правилно решение е уролог, а не мъжа, бабата, съсвдката. Успех

# 599
За цистит / парене при дете - каква хомеопатия бихте препоръчали, утре ще пуснем изследвания ( и разбира се на лекар). Но за тази нощ да облекча болката на малката ( 4г)

Общи условия

Активация на акаунт