Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 898
  • 841
  •   1
Отговори
# 570
Този "летен" вирус сме го карали и посред зима, има си го постоянно и не само на морето. Докато все още повръща, не трябва да приема нищо. Като спре да повръща давайте хидратиращи разтвори, както са казали водата само дразни и няма смисъл от нея, трябва да си набави соли и електролити. На мен и на децата много ни помага натриев цитрат. Казвали са ми, че и разгазиран Спрайт върши работа, по няколко лъжички.

# 571
  • Terra incognita
А, гастроентеритите през есента и зимата са доста по- брутални 😀
Синът ми традиционно изкарва по 1-2 от дг и сега от училище, та понякога и аз го лрпвам и го карам доста зле.
Помня миналата година септември, едва започна училище и се изпотръшкахме всички, аз и мм бяхме доста зле, буквално на легло докато ни разкара.

# 572
  • Наблизо
Здравейте,

Детето ми се е запекло и се чудя как да му се помогне,освен с медикаменти.Не обича много зеленчуци,фен е на картофи и месо..и оттам проблемите,но все пак пробутваме плодове..
Някакви идеи? Благодаря!

# 573
Здравейте,

Детето ми се е запекло и се чудя как да му се помогне,освен с медикаменти.Не обича много зеленчуци,фен е на картофи и месо..и оттам проблемите,но все пак пробутваме плодове..
Някакви идеи? Благодаря!
При нас крушите действаха безотказно. Също може да пробвате сини сливи. Може и пробиотик, Линекс давам аз. Също повечко вода.

# 574
Круши, сини сливи, кайсии, топло прясно мляко с мед, овесени ядки, достатъчно вода.

# 575
  • Terra incognita
От бебешките смутита със синя слива, круша. Варена царевица също

# 576
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, възможно ли е дъщеря ми да е изкарала вирус със зачервено гърло, но без Т и други симптоми? Бодра е, играе, спи, храни се. Обаче, миналата седмица в петък случайно видях, че гърлото е червено. Не ми даде да видя обстойно, но съм сигурна,  че беше огън червено. Прокашля по 1-2 пъти дневно, но не е нищо особено. Спи спокойно, не кашля нощем. Избиват й горните кучешки, но едва ли има нещо общо. Изчаках да видя дали ще прояви друго, но няма, даже гърлото вече е ОК.

# 577
Огън червено гърло без температура и примерно отказ да се храни е странно. По-скоро ако е викала/плакала/яла нещо тип диня или друго оцветяващо и си видяла това.

# 578
Бюти, смути с круша дали ще пие? Примерно круши с фурми е много вкусно и сладко.

# 579
  • Terra incognita
И на мен понякога ми се струва, че съм видяла червено гърло, но всъщност това си е нормалното състояние на лигавицата. Лекар би преценил дали е възпалено или не.
Възпаленото гърло боли, така че не мисля, че би останало незабелязано.

# 580
  • до най-прекрасния мъж
Тя не спира да вика, постоянно нещо мрънка, крещи. Диня не беше яла, но яде малко сладолед предната вечер. И аз очаквах Т или друг дискомфорт, за да я заведа на лекар, но нищо такова не се случи. Иначе, едната дъга определено й беше много червена, другата не даде да я видя. Дали е възможно да е било раздразнено от нещо, а не възпалено?

# 581
  • Terra incognita
Ами всичко е възможно. Вирусите са навсякъде.

# 582
Благодаря за съветите! След прибирането и повръщането на водата повече не е повръщала, но вчера цял ден имаше диария и до обяд Т. Прибрахме се още вчера на обяд и всичко е ок с нея, вируса се прехвърли на мен... Grinning

# 583
Здравейте,

Може ли да споделите опит за дечица със железен дефицит? Кой продукт им давате, по колко, за какъв период и от какво сте доволни?

# 584
Споделям детски хематолог, при който бях на обучение и съм пращала мои клиенти- др Атанас Банчев. Може да му пишете в Хийли.

Общи условия

Активация на акаунт