Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 218
  • 841
  •   1
Отговори
# 750
Всяко време е подходящо. Казват, че когато започне самО да слиза и да се качва по стълбите, значи е готово. Имаше някаква връзка. Но аз и на 3 г. Още водя битката за гърнето с малкото ми дете. С голямото нещата станаха в пъти по- лесно

# 751
  • до най-прекрасния мъж
Връзката със стълбите е, че тогава вече могат да стискат.
Дъщеря ми е запозната с гърнето от 1-годишна възраст. Слагам я когато каже, че иска или има нужда, не я насилвам. На 1.9 г все още носи памперс. Случва се да каже за чиш и ако и да върши работата в гърнето, но се случва и изобщо да не каже, или да каже впоследствие при свършена нужда. Около мен мамите активно приучават, има успели, има и неуспели. След 1.6 г е вече по-осъзнато всичко, на 9 месеца си е бебе.

# 752
В книгата "Как да приучим детето на гърне" пише, че най-подходящо е преди бебешкия пубертета, когато започват да се инятят и да правят всичко наопаки.

# 753
  • София
Не виждах смисъл да го приучвам докато не беше достатъчно осъзнат и да можеше да казва, че иска гърне. На 2г3м за 3 дни се научи и с 4-5 инцидента (посред коледни и новогодишни празници и дори като пътувахме не го искаше). Преди това не разбираше какво е гърне, играеше си, инцидентно пишкаше, но до там. Сега ще прави 3г и все още е с нощен памперс, но малко по малко си казва, че е голям и няма да спи с него (на обяд вече е махнат). Та и сега вървя по същата схема сам да осъзнае, че през нощта не е нужно да спи с него. Повечето вечери е сух, ако е много горещо тогава се е случвало от много пиене на вода преди сън да пишка.

# 754
  • Германия
Нито едно от двете ми деца не съм запознавали или приучвала на гърне. Поне не систематично и целенасочено. С първото гърнето сме се опитвали да го ползваме, но нямаше голям интерес. С второто гърнето сме го ползвали точно 0 пъти. И двете махнаха памперса почти точно на 3г, като инициативата дойде от тях. Дъщеря ми беше с нощен памперс до 4г ( пак около рождения ѝ ден сама каза че вече не иска), синът ми реши че ще махне дневен и нощен от раз.

Лично аз съм против слагането на децата на гърне под час и не съм го практикувала. Бях решила да изчакам когато те се готови и узрели за идеята

# 755
Аз никога не съм разбирала смисъла да се учи толко малко дете на гърне. Докато не може да говори и да си казва, за какво му е? Не ги разбирам тия родителски напъни за неща ,които не им е дошло времето.
Аз реших да махаме памперса на 2г4м , вече говореше и стана точно за 3 дни без никакви проблеми. Даже не ползва гърне почти, директно на тоалетната си искаше.

# 756
Аз при дъщеря ми откакто се научи да седи го ползвах, някак като част от режима й - сутрин при събуждане, преди и след дремките и вечер преди да легне. Почти винаги имах успех и пишкаше вътре, мисля, че самата поза я стимулираше към това. Разбра за какво се ползва.

После на година и 7-8 месеца много бързо сама започна да проявява желание и да си иска да се махне памперса и да пишка в гърне. Изобщо, инициативата беше основно нейна и то в момент, в който ми беше много неудобно да махам памперса, но тя настояваше.

# 757
Аз отдвана искам да махна гадния памперс, защото не ми се занимава с голямо дете на памперс, но засега всички стратегии удрят на камък. А сестра й така лесно махна памперс от веднъж и изцяло. И двете от към 9м ползват гърне иначе. Но очевидно не е много фактор. 😒

# 758
Здравейте,
Какво давате само при повръщане без други симптоми? Дъщеря ми повърна два пъти тази сутрин след млякото и. На 2 години е.

# 759
  • Пловдив
Здравейте,
Какво давате само при повръщане без други симптоми? Дъщеря ми повърна два пъти тази сутрин след млякото и. На 2 години е.
Вомакур свещички.

# 760
При инцидентно повръщане, нищо. В момента върлува отново вируса с повръщане, ако повърне пак, свещичка Вомакур.

# 761
Знае ли някой дали детето може да има различен настоящ и постоянен адрес и как се процедира в случая? В момента е на адреса на майката, еднакъв настоящ и постоянен. Искам да сменя единия от двата да е адреса на бащата, без да си сменям аз адреса обаче. Възможно ли е изобщо това?

# 762
Говорете конкретната община в града. Детето може да му се изкара настоящ адрес, но вероятно ще задължат и вас да сте на същия настоящ. Особено ако с бащата нямате граждански брак.

# 763
  • до най-прекрасния мъж
Детето ми е с постоянен и настоящ адрес при бащата. Аз съм в същия квартал, но на друг адрес. Сменях го тази пролет, не е имало проблеми, че аз съм на различен адрес от тях двамата. С бащата нямаме граждански брак. Отидохме двамата и попитахме дали може, казаха, че няма проблем. Подадохме си документите и й сменихме и двата адреса. Прочетете внимателно изискванията, заради които го сменяте. Понякога е важно двата да съвпадат.

# 764
Здравейте, какъв електронен термометър бихте препоръчали за дете на 2г., което е доста подвижно и не може да стои мирно? Под мишница трудно ще измеря нещо, освен ако не е легнал да спи. Постоянно шава. Други варианти? Има някакви инфрачервени за чело, които сканират температура без физически контакт, но доколко са точни и безопасни за употреба?

Общи условия

Активация на акаунт