Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 216
  • 841
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте,препаръчайте  ми не много шумен инхалатар

# 766
Здравейте, какъв електронен термометър бихте препоръчали за дете на 2г., което е доста подвижно и не може да стои мирно? Под мишница трудно ще измеря нещо, освен ако не е легнал да спи. Постоянно шава. Други варианти? Има някакви инфрачервени за чело, които сканират температура без физически контакт, но доколко са точни и безопасни за употреба?

Мисля, че ушните са най-точни. Измерването става за секунда, колкото и да мърда детето, все ще има някой успешен опит. Един съвет- при употреба на електронен термометър, винаги да се проверява повече от веднъж. Късно се усетих, че дават голяма разлика, ако не се измерва добре.

# 767
Момичета, преди 1 или 2 месеца детето имаше бронхит и му предписаха едно лекарство sultanol за инхалации. От вчера пак е болен, беше на лекар, уж го пресушаха, някаква инфекция на гърлото казаха. Сега го виждам, че трудно диша. Дали мога да използвам същото лекарство, отворено преди няколко месеца или трябва да взема ново? Дали е ок да го използвам по моя преценка без да е предписано (до сега не съм правила инхалации и не съм наясно)?

# 768
Litlle heart, не е ок ако е гърлена инфекция да използваш препарати за дробове (това е аналога на вентолина и е доста хард кортикостероид). Инхалации може с физиологичен разтвор, по-безобидни са. По принцип имат срок на годност след отваряне,между месец и 6 месеца.
Ние откакто е на година, я караме да стои на електронен под мишницата. Използваме пик.
Ради, при избора на инхалатора вземи предвид какво ще инхалираш (за белодробните препарати най-добри резултати дават компресорните, които са шумни). Ако ще е само за сополи, всякакъв ще свърши работа.

# 769
  • Германия
С термометър за ухо става най-бързо, но и аз имам съмнения до колко са точни. От друга страна аз измервам с термометър само проформа, за да се уверя че детето действително има температура, която съм установила с целувка по челото. Действително за мен е без значение дали температурата е 38.2 или 38.9 примерно. Ще дам или не температуропонижаващо според общото състояние.

# 770
С термометър за ухо става най-бързо, но и аз имам съмнения до колко са точни. От друга страна аз измервам с термометър само проформа, за да се уверя че детето действително има температура, която съм установила с целувка по челото. Действително за мен е без значение дали температурата е 38.2 или 38.9 примерно. Ще дам или не температуропонижаващо според общото състояние.
Всеки си има схема на действие, за мен има голямо значение дали е 38.2 или 38.9. Аз на 38.2 температуропонижаващо не давам, на 38.9 давам. Като цяло давам температуропонижаващо над 38.5, то и детето с такава температура се чувства доста зле.
Аз ползвам електронни термометри за под мишница, но е важно след като изписука да се изчака още около минута, за да даде точен резултат.

# 771
  • Германия
Да, аз само за себе си говоря и не давам съвети другите как да процедират.

Отделно рядко давам ибупрофен, дъщеря ми примерно спи като е болна ( спи състояние или без да съм ѝ свалила температурата). Синът ми пък показва че му е зле по друг начин, той не спи така като нея. И пак казвам, че АЗ за моите деца просто потвърждавам дали имат температура, която така или иначе вече съм усетила.

# 772
  • София
Ние използваме за чело на Микролайф. Засичан е с живачен и е сравнително точен (няма някакви големи отклонения). Отчита бързо, а моето диване понякога хич не е в настроение за мерене на температура. Важно е обаче да се нацели къде да се измери иначе не е точен.

# 773
Здравейте,препаръчайте  ми не много шумен инхалатар

Включвам се да следя.

Заложете все пак на добра марка. Със шума се свиква. Ние сме със синьото коте на Омрон. Има и влакче и др...Като сме болни го оставям по цял ден на видно място и го приема за играчка.

Уж пише, че е по-тих, но не виждам кой знае каква разлика от друг инхалатор на същата марка.

Помага ни само YouTube, който го усилвам повече от инхалатора. Против екраните съм, но в случая целта оправдава средствата. Първите два пъти са трудни и безуспешни, но после свиква и само си сяда и си държи маската пред песничките. (1г 7м, когато последно бяхме болни)

Заедно с него си слагайте и вие маската за възрастни и дори преди детето Вие си направете кратка инхалация, за да Ви види.

Ако случайно е кърмаче, може да го кърмите за успокоение, докато тече инхалацията. Стига да успявате да не накланяте разтвора в контейнера.

Успех!

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 08:33 от Bubili

# 774
Аз също ползвам термометър на Микролайф, даже имам два модела. Засичала съм ги с живачен, дават 0,1-0,3 отклонение. Но винаги меря по 2 пъти един след друг. Ако детето мръдне и даде много голяма разлика, меря и трети път.

# 775
Здравейте,препаръчайте  ми не много шумен инхалатар
Не много шумен компресорен инхалатор няма. Ако наистина е много важно да не шуми трябва да вземете от меш инхалаторите, но те не са подходящи за разпрашване на лекарства, както по-горе са написали. Единствено на омрон небулайзера става за лекарства подходящи за небулизатор (не знам точно какво означава това) и е безшумен, но пак и той е предназначен за проблеми с белия дроб (бронхи), а за обикновените настинки, ринити и ларингити не знам доколко може да върши работа.

# 776
Ние с големия ми син сме на един адрес, мъжът ми и малкото - на друг. С мъжът ми имаме брак.

# 777
Идеи как да махна нощното мляко на сина ми, който е на цели 2.8г? От раждането не е имало период да не пие нощно време . Абсурдно е вече почти на 3г да се буди нощем за мляко, но факт .. говоря му, че е голям, че трябва да ме гушне и да спи, давам вода - не, само се разсънва и после един час няма заспиване. Буди Се,иска си и ако не му дам, отваря сам хладилника сипва си и иска да пие....

# 778
  • гр.Пловдив
Идеи как да махна нощното мляко на сина ми, който е на цели 2.8г? От раждането не е имало период да не пие нощно време . Абсурдно е вече почти на 3г да се буди нощем за мляко, но факт .. говоря му, че е голям, че трябва да ме гушне и да спи, давам вода - не, само се разсънва и после един час няма заспиване. Буди Се,иска си и ако не му дам, отваря сам хладилника сипва си и иска да пие....

Не е толкова абсурдно ,колкото го описвате ..Какво като пие -ми дайте му и да си ляга там ,нито е вредно ,нито нищо,аяко след млякото си заспива веднага са ОК нещата,въпрос на време е сам да се откаже-това да ви е проблема ..

# 779
Защото ще раждам отново и ми звучи малко стресиращо да ставам през три часа за бебето , и за големия... Много се надявах да се откаже сам ,та поне едното да спи цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт