Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 285
  • 841
  •   1
Отговори
# 705
Преди 2 месеца беше отново в болницата заради чревен вирус и тогава нямахме такъв проблем

# 706
Благодаря ви за мненията! Проблемът е, че аз също си избирам за кое да се карам и кое не е опасно и го оставям ... Но всички около мен почнаха да ме обвиняват за това, бил лигав и аз съм била виновна. Никой досега не го е гледал нито за ден , само дават акъл отстрани ,което ме побърква. Наистина ми е много уморено от хормоните,мечтая да лежа с часове без никой около мен.... И когато той е 24/7 около мен просто изпушвам. Ето онзи ден взел две паници ,брашно и вода и казва, че иска да готвим... Еми оставих го, нека бърка.. но не, това е лигавене според ММ и бабите. Днес хвана вентилатора и щеше да се пребие и му се скарах естествено. Просто му се карам като наистина виждам ,че е нещо нередно... Не разбирам защо трябва да му се карам,че взел да простира, да мете и тн, вярно че ме е детска работа, но аз се радвам,че има желание да помага. Много ни се разминават вижданията за лигавене с мъжа ми и бабите и това ме напряга ..изкарвам си нервите на детето накрая и ми е гузно..... Той е на 2;8 г, надявам се тези моменти на неслушане и сърдене да са само период . Имам чувството, че им прави напук на всички като му забранят нещо... Своенравен си е, сръдлив е, но честно казано аз като сме сами се разбирам с него , има ли някой друг вкъщи той се тръшка яко ,а те ми бучат колко много трябва да го наказвам и тем подобни....и става ужасна комбинация..

# 707
  • София
А ходи ли на градина? Наистина става по-леко като почне, но и реално да ходи. При нас е и ало периоди ходи седмица, после 2 в нас, но и по 1-2м също е ходил. Трудно е като се разболее, ама има такива периоди. Иначе готвенето, чистенето, пренареждането не виждам как са бели. Това са съвсем нормални игри. Щом не застрашава себе си или някой друг. Ако имат претенции, ами остави им го да го гледат няколко дни и отиди някъде да се наспиш. При нас няма такива коментари, но ние го оставяме сравнително често да го гледат и виждат как им разказва играта и не смеят да кажат нещо. Не веднъж им е правил истерии и тръшкания и те се научиха кои битки си заслужават, кои не си. Да не говорим, че е в такава възраст (сега прави 3г), в която тества граници и какво и до колко му е позволено.

# 708
Не е проблемът в детето или в теб. Мъжът ти и майка му се опитват да ви тормозят. А докато си бременна е най-удачния момент.
Според мен си помисли как да ги сложиш на място, и да си осигуриш спокойствие... (чак ме хвана яд докато чета)

# 709
Най обичам мъжът да абдикира от това да родителства детето си, щото е женска работа, но да критикува жена си. Той да не е за красота. Ми като го намира за лигав, да си наляга парцалите, да прекарва качествено време с него след работа, да дава положителен пример за мъжко поведение, да ти даде малко възможност да си поемеш въздух, а не да е оставил бременната си жена 24/7 да полудява.

# 710
Пък и майка му приглася

# 711
Преди 2 месеца беше отново в болницата заради чревен вирус и тогава нямахме такъв проблем
Не можеш да сравняваш болест с болест. Чревен вирус е едно, бронхиолита е усложнение от респираторен вирус. Може да е със зачервени очи, подути, блед и т. Н.
Детето изглежда доста добре, в болница се, спокойно. Бързо оздравяване!

# 712
  • Германия
Yan, този филм го играх с майка ми преди 1-2 седмици, разбирам те прекрасно и ще ти кажа каквото са казали и другите - проблемът не е в теб, а в другите!

Майка ми е в България, аз от 20 години съм в Германия. Гледам си децата сама с мъжа ми, реално никой не ни помага. Възпитава си ги както ние сме преценили за правилно. Да, понякога са ужасни, държат се безобразно, ние се изнервяме на макс. Но това се периоди, и причините за мрънкането на децата са най-различни. Обаче майка ми сега като ни дойде на гости не спря да мрънка, да ни критикува, на всичко да намира кусур, и съвсем целенасочено да се опитва да ми превъзпитава децата! Няма нужда да казвам, че бяха ежедневни скандали на тази тема! Явно в нейните очи аз не правя нищо правилно. Защо били излизали навън да играят с друго деца, къде хайманосвали, ако бяха нормални деца щяха да си седят вкъщи и ред подобни глупости! И това е собствената ми майка. Ако беше свекърва ми отдавна щях да съм спряла да говоря с нея.

# 713
Ох,то при мен са майка ми, свекървата и баба ми. Но поне майка ми помага с домакинстване, баба ми готви като може... Но свекървата не в оставала дори за 1 час с това дете ,дори да я помолим тя пак не, и пак накрая си позволява коментари. За мен има право да ги прави този, който детето, в случая няма такива хора. Основно аз, чат пат бащата за някой час. Да, понякога е много лигав, пет пъти му повтарям да се облича, той тича гол из вкъщи, казвам да яде, той излиза навън и тем подобни,но пък никога не се е тръшкал за играчки, бонбони и тн по магазините, нито е бил груб с дете ... Всеки си има своите истерии, явно трябва да свикна, че детето ми не е робот да мълчи и козирува пред бабите си и съответно ще чувам такива коментари...

# 714
Абе стига, той е на 2, 8 месеца? Сигурно е в такава фаза, как се казваше, дето се инатят... пубертета
С абсолютно нищо не трябва да свикваш
Нормално дете, тепърва ще се учи да спазва правилата... моето понеже на тази възраст много се тръшкаше в градината, трябваше да ходим на психолог за да доказвам, че е нормален. Вече е по-голям, но наскоро се разплака във влака защото не слязохме на любимата му спирка, и един "разбирач" му даде диагноза, че трябва да ходи на терапия и да взима хапчета... и всичко това със страхотна загриженост.... а аз даже се замислих на момента, и чак после си дадох сметка какъв ненормалник трябва да си да говориш такива неща на майка с тръшкащо се дете... та идеята ми е, да не ги слушаш, да си осигуриш спокойствие, да намериш кой да ти помага с детето ... и шапка на тояга

# 715
Бебешки пуберитет. Моя е в истерия ако не сервирам следобедната закуска достатъчно бързо, ако не намеря колата, която иска, ако мина по друг път за парка и се забавим... намери начин да се отърсиш от коментарите. Просто кажи, че не искаш да слушаш и излизаш. Така няма да се товариш излишно. Трябва да се съхраниш психически.

# 716
Детето е много малко, сега опознава света, пробва граници и разкрива какво се случва при различни реакции. Малък е да се контролира и разбира всичко от 1 дума, това става по-късно. Чисто физически сега е най - тежкия период. Малкото сладко бебе се превръща в едно бясно детенце. Не е бабичка да седне да стои и много трудно им се задържа вниманието и както са кротки, изведнъж са в другата крайност. Човек, който не е постоянно с детето, трудно може да го разбере. Миналото лято моята майка след 2 часа с детето и мен, не беше сама с нея, заяви, че е безкрайно изтощена, не знаела как издържам, тя не се спирала, била неуморна и дива. Ами да, дете на година и половина, какво да е?! Преди 3-3.5г са малки диваци. После стават и устати, такова е. Мнооооого търпение, безкрайни обяснения и повторение на всяко нещо по 100 пъти. Дете се гледа много трудно. Не е просто да е облечено и нахранено, много, много взимат и изискват.

# 717
Да,точно така го разбирам и аз. Другите баба и дядо заявиха, че е лигав, понеже лесно се разсейвал като яде, ставал от масата, мрънкал като му се спи и тн. Вече и аз се обърках по едно време наистина ли ми е толко зле детето или просто хората,които реално не са прекарали един час сами с него, не са ок нещо ... Моите виждания са ,че лигаво дете може да кажеш на едно вече осъзнато, по- голямо дете, което умишлено се тръшка за нещо, осъзнавайки последици и тн. Децата на 2-3г се пробват .... Да ви кажа от онзи ден така се наревах , много съжалявах, че му се ядосвах за пореден път, защото не влиза в рамката " кротък" на околните, че тези дни се старая да съм безкрайно спокойна с него и той също е. Искам да свикна да си пропускам през ушите коментари какво е детето, за да не му се ядосвам какъв Е и какъв НЕ е според останалите....

# 718
Има хора доста ограничени в разбиранията си, това не е твой проблем. Възрастните са забравили какво е да си дете, особено пък малко дете. Нямат търпението и спокойствието, които са загубили някъде по пътя през годините. Просто не всеки е годен да гледа малко дете. Когато възрастния насреща е нервен, викащ, неразбиращ, мрънкащ... познай какво е детето.
Само след година ще е много различен и осъзнат. Спокойно, всички сме (били) там.

# 719
  • Пловдив
По принцип съм съгласна с вас, но все пак не е зле да се сложат граници откакто е малко. След това става по- трудно.
Бях във вашата позиция и още съм. Че я лигавя, че и угаждам, първо се дърпах, след това се замислих. Не може на всяко нещо да и се угоди , ако го правя вечно ще очаква това, а с възрастта стават и по- зле нещата.
Поне при нас има промяна в положителна насока , аз се старая да се замисля , таткото също му позволявам да и се скара в някои ситуации. Не може само майката да възпитава, добре е и бащата да се включи.
Пример: детето се тръшка ако не минем по пътя, по който то иска. Преди се съобразявах. Сега оставям да св тръшка и се прибираме вкъщи- не отива на желаната крайна цел. След няколко пъти разбра, че номера няма да стане и спря да се тръшка за това. Има много други подобни примери. Деца на 2-3 години, отиващи към 3 години и 3 и малко са си точно лигави, разбират си много добре всичко.
Разбирам, че са сладки и че ви е жал да им се карате, но понякога си правим лоша услуга.
Пак казвам- бях в същата позиция като вас и се ядосвах на баща и и майка ми, че ми правят забележки за това. Но за мен в моя случай след като се замислих имаше резон в думите им и за мен след промяната имаме положително развитие в посока спиране на лигавенето и по - малко “ тантруми”.

Общи условия

Активация на акаунт