Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 291
  • 841
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,мами!🌺Какво мислите за електронните детски играчки.Полезни или вредни са?Тъй като дървените омръзват на моят 9 месечен син,и забелязвам че го привличат повече електронните с мелодии и т.н.
В тази възраст харесват светещи, пеещи, движещи се играчки,всипко за дъвкане и "играчки" тип дистанционни, бутилки и всякакви неща от вкъщи. Дървени, конструктори и всякакъв вид играчки, предполагащи умение да играеш с тях стават интересни доста по-късно. Моето сега е на 2 и обожава лего, дървени форми за редене, сортери и пъзели, които преди въобще не поглеждаше.

# 691
  • София
Имало е случаи, в които и по час си е играл с всякакви светещи и пеещи играчки. Нормално е да ги привличат.

# 692
  • Пловдив
На всички бебета са им по- интересни тези.
Не съм купувала обаче, имах само музикални инструменти- малко ксилофонче и пиано, както и дайре.
Бях чела , че като натиснат едно копче и всичко започва да пее и свети губят стимул да играят с други играчки, защото с тази е много по- лесно и бързо ставащо всичко. За мен имаше логика и затова не взех.
Имахме дървени кубчета с механизми, други дървени играчки. Играли сме заедно основно, сама не се е заигравала , но за мен нямаше проблем .

# 693
Мойте и двете не пълзяха, едното проходи на 11 месеца, другото на 12.
Проходилки не сме ползвали, нито бутащи, нито паякообразни Simple Smile
Тия като паяци може много да са от полза за родителите, но детето много често се научава да стъпва на пръсти с тях и после иди го отучвай...

# 694
  • до най-прекрасния мъж
Писала съм и отново ще го напиша - здраво дете няма нужда от помощ, за да проходи. Единствено безопасна среда, в която да се научи да се изправя, да пада, да става и така докато проходи само. Дъщеря ми се изправи на 10 м, на 11 ходеше по мебелите, на 1.1 г ходеше хваната за ръце, като в този период много бързо мина от две на една ръка. Аз не зная какво е да ме боли кръст от навеждане покрай прохождащо дете. Никога не съм й висяла на главата да не падне, пък да се удари. Ако е безопасно, съм я оставяла да пада, за да се научи да го прави безопасно. Никога не съм скачала да се вайкам, че е паднала. Така детето придобива увереност и тръгва само, когато е готово. Проходилката няма на какво да научи детето, а само му дава една фалшива увереност и стабилност, която всъщност я няма. Уокърът е доста по-удачен избор и то при вече проходило дете. Това беше съветът на нашия ортопед, следвали сме го и не сгрешихме. Дъщеря ми не е изпитала нито веднъж страх от това, че е паднала. Става, изтупва се и продължава, нито пък плаче. Мястото на децата е на земята, в безопасна среда, всичко друго ще научат сами тогава, когато им дойде времето.

# 695
Здравейте. Има ли мами, които са си изпускали нервите по детето? Чувствам се ужасно, че ми се случва няколко пъти. Бременна съм ,но малкия не ходи на ясла и честно казано понякога просто си мечтая да лежа и нищо да не правя, много ми идва по цял ден гледане, тичане по него и отгоре на всичко е много своенравен... Обяснявам нещо, той прави напук и днес го шляпнах , а после ревах като магаре и се обвинявах.. Много ми е гузно , че ако му угодя,за да е кротък сякаш съм лоша майка и го глезя, а ако не му угодя почва тръшкане и нервите ми не издържат и пак съм лоша...
Не знам какво да правя вече, уморена съм , имам нужда по един час на ден поне да лежа ,да чета или просто да блея в тавана ,но не мога и понякога изпушвам. Днес пък реших 10 Мин да го оставя да играе сам докато ям и той падна и текна кръв, веднага си помислих Ето не го гледах за няколко минути и стана беля, и просто всички тези мисли ми тежат вече...

# 696
И с двете деца съм ползвала проходилки(паяк) с другите се пребиваха и двамата. Никога не са стъпвали на пръсти, но височината трябва да се регулира правилно.

# 697
Здравейте. Има ли мами, които са си изпускали нервите по детето?
Няма перфектни майки, нито пък перфектни хора. Всички в един или друг момент изпушваме, хем моята девойка е страшно разбрана у дома. Когато съм изнервена, усещам, че намалява толерантността ми към всякакви прояви на лигавщина и реагирам по-строго, случва се да реагирам по-рязко, отколкото когато съм спокойна, и тя веднага почва да ме гледа стреснато и да иска да се гушка. Ей, като убиец се чувствам.

Вчера закъснях с вечерята, тя хленчи, че е гладна, че иска да папка, аз готвя максимално бързо, тя се върти около мен като гладно коте и ми пречи. Мен ме боли главата, също съм гладна, уморена, чувствам се зле, че не съм сготвила навреме, имам и 100 други неща да свърша, сопнах й се да заминава в другата стая и да не ми говори, иначе няма вечеря. После си мислех, какво щеше да стане да й бях дала 10 солети да изяде пред някое филмче, голям праз, че няма да си изяде после супата и ще има екранно време, щяхме да имаме спокойна вечер у дома. И ние родителите се учим в движение.

# 698
  • София
Yan, няма железни майки. Ако някоя твърди, че е такава, това си е чиста лъжа. Малкият е ужасен инат, колкото и да му се обяснява, както и да ми се обяснява прави си каквото е решил. Белите са му 24/7. Остане ли си вкъщи повече време от 2-3-4 дни и настава ужас. Някак на градина като е после е по-спокойно вкъщи. Колкото и да не ми се иска и аз вдигам тон и аз се карам, и аз му казвам понякога да ме остави да свърша каквото съм започнала.

# 699
Моята дъщеря прекарва сериозно време вкъщи -(3-5 дни на градина, другите болна вкъщи) и аз сериозно й се карам. Изключително своенравна, лежи по земята, пищи, посяга, изобщо не слуша. Ти й казваш нещо, тя се прави че не чува. На 3-тия път преминавам към друго (първо викам да не си помислите, че я бия веднага). На 4 г и 3 месеца, все по-своенравна става. Перфектни майки няма.

# 700
Лично аз започнах да си избирам битките. Ако нещо не застрашава безопасността на детето го оставям да го прави. ММ му се кара и му забранява повече, но това води до още повече глезене и непослушание. Другото е разсейване с нещо друго. Това не е панацея разбира се и аз съм повишавала тон и съм губила търпение.

# 701
Няма родител, който да не си е изпускал нервите. Има доста ситуации, в които нервите ти да са корабни въжета, пак няма да издържат. Хора сме, не машини. Комбинацията бременност и малко дете под 3г е доста тежка, имай милост към себе си. Без да съм била бременна, с малко дете съм изпушвала, представям си с хормони на макс и неразположения. Търси вариант за някоя жена, която да гледа детето почасово, за да имаш глътка въздух. Яслата не е никакво решение, защото представи в тази лудост и болно дете и мъкнене по лекари. Спокойно и това ще мине.

# 702
В миналото децата яко са ги пошляпвали. Сутрин, обед и вечер, ако отговарят на възрастните, ако се включват в разговорите им. В детските градини, ако мислите, че не ги пошляпват.....
Не че трябва и ние да го правим (ама понякога...), но не смятам, че бременната Yan трябва да бъде твърде строга със себе си. Даваме всичко от себе си, понякога и ние се дъним...

# 703
Здравейте ,малкия се разболя оказа се ,че има БРОНХИОЛИТ  и в момента лежим в болницата ,както и да е . Забелязах,че има тъмни кръгове под очите и каточели са му влязли очите на вътре ,някой има ли представа дали е нужно да се притеснявам,довечера като минат на визитация ще питам,но до тогава ще откача от притеснение снимката е от сега,питах сестрата,която е тук и тя направо ми се дръпна ,,къде бе жена,къде ги видя тея кръгове ,тц" българска му работа 😡😡😡 ако си бяхме в Чехия нямаше да отговорят така,то се вижда от 100 метра ,че има кръгове

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 00:56 от Radii :)

# 704
  • София
Нормално е да е болно и да има кръгове. И моето е така, всеки болен е така. Не виждам нищо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт