На море в Турция - тема 78

• 64 855
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Beyond the Frontiers
Ние имаме семеен приятел, който е мениджър в чартърна компания и ни предлага 30 % отстъпки от техните полети, но изобщо не виждам как може да стане това. Иначе не е зле, но самолетите се запазват от агенциите.
И се съмнявам да остане доволен, че го коментирате публично. Най-малкото защото тези отстъпки са за служители на авиокомпанията и техните семейства...
Самолета се наема от туроператора. Той го е платил. Дали ще се съгласи да даде места е друг въпрос. Чартърната компания е доставчик в случая.

# 136
  • София
Хайде по-спокойно. Не съм тръгнала да взимам хляба от устата на туроператорите, сакън. Предложението му е добро, но на практика неосъществимо. 

И за да не е спам. Преди време ходихме няколко пъти в хотел Ясмин в Бодрум. Последният беше преди 2 години, веднага след локдауна там. Хотелът определено се нуждаеше от реновиране. Вчера реших да му хвърля едно око и не можах да го позная. Стаите, ресторантите, лобито - неузнаваеми са. Странно, но на сайта им не пише да има промяна. А хотелът си заслужава определено. Страхотно озеленяване, прекрасна гледка на стаите към морето, дълга плажна ивица, хубави басейни. Така или иначе вече сме резервирали на друго място, но живот и здраве догодина ще си отидем в Ясминчето. Sunglasses

# 137
  • Пловдив
Тонка дай малко повече подробности за хотела.В града ли е?Има ли наблизо алея за разходки?Как е плажа и морето?Голямо желание имам за Бодрум но все ме е страх да не останем разочаровани след като толкова години почиваме все в Анталия.

# 138
  • Beyond the Frontiers
Аз съм съвсем спокойна. Чартъри не наемам. Не разбирам обаче стойността на подобен коментар като вашия.
Плюс наистина смятам, че и за вашия приятел не е ОК.
Вие може да си го тълкувате, както искате.

Тонка дай малко повече подробности за хотела.В града ли е?Има ли наблизо алея за разходки?Как е плажа и морето?Голямо желание имам за Бодрум но все ме е страх да не останем разочаровани след като толкова години почиваме все в Анталия.
Нuвото не е същото, като в Анталия. Хотелите като база са по-скромни (с малки изключения). Но пък си има своя дух, по-близо е до гръцкото...

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 00:44 от Galactic Voyager

# 139
  • София
Вояджър, коментирах във връзка с въпроса относно купуване на билет за чартър и че очевидно не става номерът. Толкоз.

Славейче, хотелът не е близо до града. На 20 км след Бодрум е, но има превоз до него. Плажът не е широк, дълъг е доста и има три реда шезлонги. Морето си е супер, нямам забележки. И понеже не харесвам озеленяване с рехави палми, които не хвърлят никаква сянка, затова обичам този комплекс. Басейните са с морска вода и много чисти. Храненето е на огромна тераса и гледката е един път. Може да влезеш в сайта на самия хотел Yasmin Bodrum Resort 5* и да разгледаш снимките. Храната не я коментирам - има много за всички вкусове. Ние все през юни сме ходили там и времето беше прекрасно.
Да допълня, понеже видях рейтингът му в booking. Не се изненадвам, че е само 8.5 тъй като както вече казах, имаше нужда от реновиране, когато бяхме там за последно. Сега положението е излъскано. Grinning
Не знам в какви хотели сте били в Анталия, ние лично предпочитаме да не хвърляме луди пари за луксозни хотели, за да можем да ходим и на други екскурзии в чужбина през годината.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 22:48 от Тонка*

# 140
  • Варна
общо взето Бодрум си е доста назад в класациите
е всичко си е въпрос  НА ЛИЧЕН ВКУС И ПРЕЦЕНКА Simple Smile
И САМОТО ГРАДЧЕ Е  скучничко

# 141
  • София
Е, ние не ходим за да беснеем по дискотеките, а и в комплекса ни е достатъчно забавно и не търсим купон навън. Също така не знам за какви класации говориш, мен чуждите предпочитания не ме вълнуват. Както самият ти пишеш - въпрос на лична преценка, нали така. Sunglasses

# 142
  • Beyond the Frontiers
Тонка, някой, който няма приятел в определени среди, може ли да получи отстъпка - не.
Значи вашият коментар е чиста хвалба. Няма информационна стойност, защото не е достъпно за всеки. И както написах, има си определени привилегии за работещите в бранша. Това, че някой е решил да ги предложи на приятели е супер. От приятелска гледна точка. Вашият коментар е злоупотреба, защото няма как да гарантирате, че винаги, за всяка дата и дестинация ще има такава отстъпка.
Вашият коментар сформира грешни очаквания. Това е подвеждащо. И това е причината да реагирам.
30% печалба...няма такава печалба в туризма.
И на практика, огромна част от хората няма как да получат такава отстъпка. Аз като човек в бранша нямам 30% отстъпка. По никоя програма. Евала ако вие имате.
Да, има варианти и за буквално безплатни услуги....ама при определени условия. Има ли смисъл да се хвалим тук - НЕ.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 23:42 от Galactic Voyager

# 143
  • София
Вояджър, успокой се - изфуках се, че ще ми направят отстъпка за нещо, което няма как да ползваме. Joy Много сте чувствителни явно от бранша, за да ми отделиш толкова време в обяснения и начукване на канчето, още малко в затвора ще ме вкараш. Grin Захапа ги тези 30 % като питбул. Ако постът ми според теб няма информационна стойност, спокойно можеш да го докладваш, без излишни словоизлияния и нападки.

# 144
  • Beyond the Frontiers
Tonka, лекооо надценявате 2-ва коментара за БГ мама. Ама ако това ви кара да се чувствате значими...ок.
Жалко че не виждате грешката си. Дано не рефлектира като лични отношения с "приятеля".

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 11:07 от Galactic Voyager

# 145
  • София
общо взето Бодрум си е доста назад в класациите
е всичко си е въпрос  НА ЛИЧЕН ВКУС И ПРЕЦЕНКА Simple Smile
И САМОТО ГРАДЧЕ Е  скучничко

Говорите пълни глупости, с извинение 👍🏻
В Бодрум всяко лято отварят най-добрите заведения в Турция, които обичайно са в Истанбул. Може във вашата класация Бодрум да е назад, но по принцип всъщност в световните е доста напред…
Има супер условия за шопинг (такива в Анталийските курорти няма, освен ако не говорим за масови магазини), хендмейд и бутици на местни артисти, уникални гледки и т.н

# 146
  • Германия
В Бодрум ходят богаташите, турските известни личности, всяка година в турските медии се говори за невероятни цени на лахмаджун и айрян. В Бодрум не се ходи на ол инклузив.  Но сезонът свършва рано, студено е егейско море през есента.

# 147
  • София
В Бодрум ходят богаташите, турските известни личности, всяка година в турските медии се говори за невероятни цени на лахмаджун и айрян. В Бодрум не се ходи на ол инклузив.  Но сезонът свършва рано, студено е егейско море през есента.
Ходи се на ол инклузив в Бодрум и  то как.
Ол инклузивът на някои хотели в Бодрум  може да бъде достигнат от не повече от няколко хотела в Анталия.
На първо място Lujo Hotel Bodrum À La Carte All Inclusive.
И за да не става досадно само още два хотела:
Вe Premium Bodrum, бившият Вy Paramount Hotels & Resorts и Rixos Premium Bodrum.
foley, с всичко останало съм съгласен, точно така е както си го написала.

# 148
  • Германия
Да, имах предвид, не се ходи масово на ол иклузив, както е в Анталия. ✌️

# 149
  • Варна
В Бодрум ходят богаташите, турските известни личности, всяка година в турските медии се говори за невероятни цени на лахмаджун и айрян. В Бодрум не се ходи на ол инклузив.  Но сезонът свършва рано, студено е егейско море през есента.

В Бодрум не се ходи на ол инклузив. ????
А за какво и за кого са построени според вас всички тези прекрасни хотелски комплекси в региона, които имат тази концепция????

Но иначе - за първото изречение - подкрепям напълно. Всички турски ВИП-ове - артисти, културтрегери, богаташи  и кой ли не - имат вили в Бодрум. И по филмите - чувстваме уважението, с което се ползва курортът. И още една малка подробност да вметна (научена от екскурзоводските беседи) - районът се слави с благоприятния лечебен въздух лекуващ белодробни заболявания ... (нещо такова).

За космическите цени на лахмаджуна и айряна - сега чувам, но е възможно, това е характерно за всички курортни дестинации.

Общи условия

Активация на акаунт