На море в Турция - тема 78

• 66 110
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
Здравейте, нашето пътуване наближава 12май за Алания. Има ли някой пътувал с Версо травел с автобус, може ли да сподели кога тръгват от София като час и по кое време се прибират от Алания? От Русе сме и мисля с колата да пътуваме до София, но възниква въпроса къде ще ни чака колата ,къде да я оставим ?, после си викам да тръгнем с влак, не сме пътували от години с влак на децата ще им е интересно, но се връщаме в неделя дали ще има влакове или автобуси ?

При тази постановка на твое място бих обмислил пътуване с колата от Русе до Капитан Андреево и там прехвърляне на автобуса. Губиш много часове с ходене до София.
Можеби това е по-добрия избор, с колата ще пътувате все около 300км., но ще спестите от пътуването с автобуса.
Пътували ли сте с кола от Русе до границата, та и давате тези съвети? Минимум 5 часа ще им отнеме. Да не говорим, че пътят е много труден. Първо пътят убиец Русе-Бяла. После Бяла-Велико Търново - изключително тесен, натоварен и опасен участък. Следва прохода Шипка. Вече като слязат долу е маалко по-добре. И отново трябва да търсят къде да си оставят колата. Аз бих пътувала до София. Както и сме го правили навремето, когато пътувахме с автобус до турските курорти. Имахме обаче познати, на които да оставим колата и да не я мислим.

# 256
  • Някъде в Европа...
Здравейте, нашето пътуване наближава 12май за Алания. Има ли някой пътувал с Версо травел с автобус, може ли да сподели кога тръгват от София като час и по кое време се прибират от Алания? От Русе сме и мисля с колата да пътуваме до София, но възниква въпроса къде ще ни чака колата ,къде да я оставим ?, после си викам да тръгнем с влак, не сме пътували от години с влак на децата ще им е интересно, но се връщаме в неделя дали ще има влакове или автобуси ?

При тази постановка на твое място бих обмислил пътуване с колата от Русе до Капитан Андреево и там прехвърляне на автобуса. Губиш много часове с ходене до София.
...Или до Димитровград през ВТ и Хайнбоаз ( Viki_1974 защо Шипка?!.) Там колата на бензиностанцията (ако още съществува такъв вариант и не е станал платен паркинга). Предполагам, че и Версо спират там..
П.С. И valerko е посочил този вариант..Ние като го ползвахме (2019 г мисля) престоя на колата на бензиностанцията бе безплатен...

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 10:30 от AIR

# 257
Пътували ли сте с кола от Русе до границата, та и давате тези съвети? Минимум 5 часа ще им отнеме. Да не говорим, че пътят е много труден. Първо пътят убиец Русе-Бяла. После Бяла-Велико Търново - изключително тесен, натоварен и опасен участък. Следва прохода Шипка. Вече като слязат долу е маалко по-добре. И отново трябва да търсят къде да си оставят колата. Аз бих пътувала до София. Както и сме го правили навремето, когато пътувахме с автобус до турските курорти. Имахме обаче познати, на които да оставим колата и да не я мислим.

Не, не съм пътувал с кола. Аз винаги ползвам хеликоптер в България.
Та викате да отидат до София с колата. Тогава може би ще го прелетят този участък от Русе до Бяла и няма да пътуват 4 часа до София? Там в София сигурно няма да се чудят къде да оставят колата? Много ли ще останете изненадана ако ви споделя и една тайна. Времето за пътуване Русе-София е същото като Русе-Димитровград.През Хаинбоаз.
 Обаче в Димитровград няма места за паркиране, голям зор ще е с оставянето на колата. Не като в София.

# 258
  • Варна
Обаче в Димитровград няма места за паркиране, голям зор ще е с оставянето на колата. Не като в София.

Всеки ден хиляди МПС минават  щат не щат по  пътят убиец Русе-Бяла. После Бяла-Велико Търново - изключително тесен, натоварен и опасен участък.
Колите се оставят преди границата и Свиленград на паркингите на МУСТАФА МАРКЕТ - безплатно.
Има  и други варианти Русе - Свиленград - е малко по дълги са , но по добри.

# 259
Здравейте, някой пътувал скоро до Турция със самолет и с туроператор, ако е удобно да сподели Има ли горивна такса ?

# 260
Всеки ден хиляди МПС минават  щат не щат по  пътят убиец Русе-Бяла. После Бяла-Велико Търново - изключително тесен, натоварен и опасен участък.
Колите се оставят преди границата и Свиленград на паркингите на МУСТАФА МАРКЕТ - безплатно.
Има  и други варианти Русе - Свиленград - е малко по дълги са , но по добри.

Това с безплатния паркинг е полезно. Относно паркирането в Димитровград иронизирах.  За София всички са наясно.

# 261
maya_20 може да помислите и върху варианта пътуване с кола до Димитровград, Версо минава оттам. До бензиностанция газпром, мисля има платен паркинг. По удобно ви е отколкото да блъскате до София. Дори и да няма, някъде из града има и от града до бензинджийницата ще хванете едно такси.
Не си представям маршрута Ви, но и Аз съм на мнение по добре директно към граница, отколкото един път към София - лутане, паркинг(препоръчвам ви)със сигурност ще загубите повече време, тия 4 часа път до София, ще станат и 5, 6,до като се качите на автобуса . После обратно.1000 лири са много малко пари, ако не искате лири вземете си евро - чиста работа.

# 262
  • Sofia
Здравейте, някой пътувал скоро до Турция със самолет и с туроператор, ако е удобно да сподели Има ли горивна такса ?

Във фейсбук се коментира, че Емералд имат горивни такси от 30 евро/човек. Останалите нямат засега.

# 263
  • София
maya_20 може да помислите и върху варианта пътуване с кола до Димитровград, Версо минава оттам. До бензиностанция газпром, мисля има платен паркинг. По удобно ви е отколкото да блъскате до София. Дори и да няма, някъде из града има и от града до бензинджийницата ще хванете едно такси.
Не си представям маршрута Ви, но и Аз съм на мнение по добре директно към граница, отколкото един път към София - лутане, паркинг(препоръчвам ви)със сигурност ще загубите повече време, тия 4 часа път до София, ще станат и 5, 6,до като се качите на автобуса . После обратно.1000 лири са много малко пари, ако не искате лири вземете си евро - чиста работа.

Аз затова казах, че ако тръгват в събота или неделя мога да им кажа паркинг на около 300-400 м от гарата и могат да си държат колата колкото искат без пари, дори някои да не кажа повечето места са с видеонаблюдение. В събота дали има агенция дали пътува, май не. Това с паркирането важи само за събота и неделя, иначе е страшно, София е ранния Истанбул, ама много ранния.

# 264
  • Русе

Аз затова казах, че ако тръгват в събота или неделя мога да им кажа паркинг на около 300-400 м от гарата и могат да си държат колата колкото искат без пари, дори някои да не кажа повечето места са с видеонаблюдение. В събота дали има агенция дали пътува, май не. Това с паркирането важи само за събота и неделя, иначе е страшно, София е ранния Истанбул, ама много ранния.

Тръгваме в четвъртък вечерта с влак спален вагон и 6 сутринта сме на гарата в София, решихме да си спестим нервите и главоболията с колата. Децата са във възторг че ще пътуваме с влак,не са се качвали досега никога. Благодаря за информацията с паричките и на всички отзовали се с всякаква информация.🙂🙂🙂

# 265
  • Sofia, Bulgaria
Да попитам някой летял ли е вътрешен полет в Турция с българска лична карта, че съм чуденка дали да вадя паспорт, авиокомпанията не дава отговор, зависело от държавните разпоредби.

# 266

Тръгваме в четвъртък вечерта с влак спален вагон и 6 сутринта сме на гарата в София, решихме да си спестим нервите и главоболията с колата. Децата са във възторг че ще пътуваме с влак,не са се качвали досега никога. Благодаря за информацията с паричките и на всички отзовали се с всякаква информация.🙂🙂🙂

Какви нерви и гловоболия с колата, голяма част от хората използваме коли и пътуваме по родните пътища.
Лично мое мнение с този влак и цялото ви пътуване до Алания ще ви се съберат около 36 часа път.
Ако тръгнете сутрнинта и оставите колата в Димитровград или Свиленград ще ви се събере път около 24 часа.
На отиване от еофорията пътя ще мине, но на връщане ще ви е голяма мъка.

# 267
  • София
И на мене не ми допада тая идея с влака, ама не ме интересува, няма да пътувам аз. Смятай аз работя в жупе транспорта, имам безплатна карта за пътуване из цялата родна жп мрежа и един път годишно БЕЗПЛАТНО навън и не ходя с влак никъде. Не съм се качвал на влак поне 4-5 г.и добре се чувствам. Със спален вагон по-бива де, ако вземете инвалидно купе, има едно във вагона, то е фактически двойно и по-широко. Но обикновено се дава в последните часове и не си струва риска да чакате до последно.

# 268
  • на село
Ако аз съм от Русе, също бих постъпила така.
Първо, офертите на ТА с автобус са по-изгодни финансово, отделно отпада стресът “къде ще оставим колата”, да не говорим за гориво, проходи и т.н. Може да се пътува повечко, но вагонът е спален, а ако се пътува натам с автобус - може да се разглеждат нови места през прозореца или да се спи. Аз съм от типа хора “г@з път да види” и хич не ме плашат такива дълги преходи. Хората сме различни.

# 269
  • Някъде в Европа...
Аа, от провинцията, щем не щем, се качваме на влакове, защото хем е по-удобно, хем пак се пътува горе-долу същото за някои градове..От моя град например има само 1 автобус дневно за Плд и пътува почти колкото влака, а е и два пъти по-скъп...Въобще, транспортните връзки Северна - Южна България са под всякаква критика

Общи условия

Активация на акаунт