На море в Турция - тема 78

• 65 967
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • София
С колата сам си си господар, можеш да си направиш няколко междинни почивки и да съчетаеш морето с интересни забележителности по пътя. Що се отнася до стреса с оставянето на колата - избираш си хотел с паркинг за междинните почивки, а големите хотели по морето, всичките са с условия за паркиране на коли. Но е въпрос на вкус и разбиране за вида почивка. Разбирам и тези, които предпочитат някой да ги вози и съпровожда до хотелите, защото так пък нямаш никакви грижи.

# 271
  • Sofia
Различни хора, наистина. Сега не толкова, но като по-млада толкова лошо ми ставаше в автобус/кола, многократно предпочитам нощния влак. Лягаш, спиш, сутринта си пристигнал, без да разбереш от път.
Само избирах първа класа, че бяха по 2 легла в купе.

# 272
  • на село
Клер, по отношение оставянето на колата - имах предвид оставянето ѝ в България и заминаване извън страната с друг транспорт. Предлагат се някакви безплатни паркинги, които на мен са ми съмнителни, в чужди градове. В чужбина, по хотелите е ясно как са уредени нещата.

# 273
  • София
Клер, по отношение оставянето на колата - имах предвид оставянето ѝ в България и заминаване извън страната с друг транспорт. Предлагат се някакви безплатни паркинги, които на мен са ми съмнителни, в чужди градове. В чужбина, по хотелите е ясно как са уредени нещата.

О, това и аз не бих го избрала като опция. Вижда ми се рисковано, а и вероятно скъпо.

# 274
  • Берлин
Пегасус започнаха с канселирането на полети. Ако някой пътува Пловдив-Истанбул и обратно, да го има предвид

# 275
Здравейте момичета! Мислим за почивка в Бодрум в края на октомври. Искам да попитам дали времето става за плаж и дали водата все още е топла?
Благодаря!

# 276
  • София
Здравейте момичета! Мислим за почивка в Бодрум в края на октомври. Искам да попитам дали времето става за плаж и дали водата все още е топла?
Благодаря!

Не...бегай още надолу, там вече става, къси дни обаче.

# 277
Здравейте,

Дали някой може да сподели отзиви за хотелите Палома Осеана и Палома Перисия около Сиде?

След три години прекъсване мисля да възобновя традицията на почивка в Турция в края на октомври/началото на ноември. Досега сме били само в Барут Хемера и ми е ясно, че не са от същата категория (разликата в цената е почти двойна).

Интересуват ме храната, дали е чисто и какво е положението на плажа. Както и дали има малки магазинчета около хотела или трябва да се ходи чак Сиде?

Мерси предварително!

# 278
Ходилите в стария Grand Prestige Сиде/новият Мегасарай/Има ли вечер къде да се разходи човек около хотела или е в нищото.

# 279
Здравейте, обмислям разходка през наближаващия дълъг уикенд до Текирдак на Мраморно море. Понеже голяма част от България ще се е ориентирала към Турция, ме притеснява минаването на границата. Добра ли е опцията да се мине през Гърция или ще се забавим много? Изобщо, всякакви коментари и съвети ще са ми от полза. От балканските ни съседки, само в Турция не съм била, и хем ми е любопитно, хем все намирам някакви спънки и отлагам. Ако темата не е подходяща, знам, че тук обсъждате големите курорти на юг, къде да питам?

# 280
Здравейте, решихме да направим 1 или 2 нощувки в Памуккале, мисля да запазя през букинг, повечето хотели са  на закуска. Може ли някой да ме ориентира в цените на заведенията, входовете по забележителностите, че да си направя някаква предварителна калкулация. Колко може да е скъпа храната, към момента. Последно бяхме 10 м в Истанбул, та като там ли да очаквам или по скоро като Сиде, тъй като в Сиде ми се видя по скъпо лятото. Как мислите

# 281
  • на Мелмак
В Памуккале е по-скъпо от Истанбул. Входа за него е май 200 лири на човек.
По курортите Истанбул се води евтин Simple Smile

# 282
  • София
Здравейте, обмислям разходка през наближаващия дълъг уикенд до Текирдак на Мраморно море. Понеже голяма част от България ще се е ориентирала към Турция, ме притеснява минаването на границата. Добра ли е опцията да се мине през Гърция или ще се забавим много? Изобщо, всякакви коментари и съвети ще са ми от полза. От балканските ни съседки, само в Турция не съм била, и хем ми е любопитно, хем все намирам някакви спънки и отлагам. Ако темата не е подходяща, знам, че тук обсъждате големите курорти на юг, къде да питам?

Ние сме влизали от Гърция в Турция, но просто преди това бяхме там на почивка и после пътувахме директно за друга дестинация в Турция. Беше ок, границата беше малка и в ремонт и опашки нямаше, но пътувахме в някакъв делничен ден тип четвъртък. Мисля че е трудно да се предвиди какво ще е положението.
Според мен ако тръгнете много рано сутринта и сте на границата към 6, опашки едва ли ще има и няма нужда да минавата през Гърция

# 283
За съжаление, не сме от ранобудните (поне децата ни не са). Благодаря за коментара, все пак. Ще взема под внимание ранно тръгване. А като дестинация заслужава ли си? Нямам големи очаквания, но поне хубава храна да има и да се разходим по плажа.

# 284
  • София
Нямам представа, не съм посещавала града. Аз лично бих пътувала два часа повече до Истанбул🤗

Общи условия

Активация на акаунт