На море в Турция - тема 78

• 66 060
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Здравейте, решихме да направим 1 или 2 нощувки в Памуккале, мисля да запазя през букинг, повечето хотели са  на закуска. Може ли някой да ме ориентира в цените на заведенията, входовете по забележителностите, че да си направя някаква предварителна калкулация. Колко може да е скъпа храната, към момента. Последно бяхме 10 м в Истанбул, та като там ли да очаквам или по скоро като Сиде, тъй като в Сиде ми се видя по скъпо лятото. Как мислите
Ами и аз да се обадя със скромния си опит и мнение. Всъщност, първо вие  трябва да си изясните къде възнамерявате да се храните - в малки заведенийца, дюнерджийници, локанта или по-луксозни заведения с агнешко примерно. И така ще може да се направи база за калкулацията. Ако е последната опция - ще е по- скъпичко. Импровизирам, но около 20 лева ще се движи една порция. Ако ядете обаче на по-обикновени места (първите 3) - цените са колкото в БГ. И нещо практично от моя опит да кажа - където се насочите е важно да видите има ли меню с цени, а също и снимки на манджите. Ако няма такова нещо като цени и евентуално снимки - по-вероятно е да ви сюрпризират. Както са писали по форумите за някакви невероятни сметки, които са им искали в Истанбул. Ама навсякъде в туристическите дестинации - и в БГ, и в Турция ...и във Венеция - номерата спрямо туристите са едни и същи и е редно човек да си отваря очите (доколкото може де).

# 286
Здравейте, решихме да направим 1 или 2 нощувки в Памуккале, мисля да запазя през букинг, повечето хотели са  на закуска. Може ли някой да ме ориентира в цените на заведенията, входовете по забележителностите, че да си направя някаква предварителна калкулация. Колко може да е скъпа храната, към момента. Последно бяхме 10 м в Истанбул, та като там ли да очаквам или по скоро като Сиде, тъй като в Сиде ми се видя по скъпо лятото. Как мислите
Ами и аз да се обадя със скромния си опит и мнение. Всъщност, първо вие  трябва да си изясните къде възнамерявате да се храните - в малки заведенийца, дюнерджийници, локанта или по-луксозни заведения с агнешко примерно. И така ще може да се направи база за калкулацията. Ако е последната опция - ще е по- скъпичко. Импровизирам, но около 20 лева ще се движи една порция. Ако ядете обаче на по-обикновени места (първите 3) - цените са колкото в БГ. И нещо практично от моя опит да кажа - където се насочите е важно да видите има ли меню с цени, а също и снимки на манджите. Ако няма такова нещо като цени и евентуално снимки - по-вероятно е да ви сюрпризират. Както са писали по форумите за някакви невероятни сметки, които са им искали в Истанбул. Ама навсякъде в туристическите дестинации - и в БГ, и в Турция ...и във Венеция - номерата спрямо туристите са едни и същи и е редно човек да си отваря очите (доколкото може де).
Благодаря Ви на всички, Аз май си го представям като по малки заведения, по агнешкото  не сме. Гледам и различните хотелчета, повечето си имат заведения към тях. Макар че незнам точно, иска ми се да се разхождам по улички те и да си боцкам от разни будки, каквото ми душа поиска 😂или който ме привлече с аромат. Благодаря за препоръката за менюто.,ще го имам предвид

# 287
Здравейте, обмислям разходка през наближаващия дълъг уикенд до Текирдак на Мраморно море. Понеже голяма част от България ще се е ориентирала към Турция, ме притеснява минаването на границата. Добра ли е опцията да се мине през Гърция или ще се забавим много? Изобщо, всякакви коментари и съвети ще са ми от полза. От балканските ни съседки, само в Турция не съм била, и хем ми е любопитно, хем все намирам някакви спънки и отлагам. Ако темата не е подходяща, знам, че тук обсъждате големите курорти на юг, къде да питам?
Зависи от къде тръгвате, ако тръгвате от Кърджали, Хасково, е по добре . Но ако тръгвате от София, Пловдив - няма мн смисъл, поне според мен. Вие от кой изход на Бг бихте излезли . Аз най много на Капитан Андреево посока Турция съм чакала 3.часа-ден петък, в 7:30 бяхме там.

# 288
  • на Мелмак
Текирдаг - няма плаж, те са странни и извън града. Той е пристанищен град. Малко по - надолу е Силиври, там може да се разходите по плажа. Истанбул също има градски плажове, може да съчетаете Мол Флоря, Аквариум и плаж Simple Smile
За Памуккале - миналата година бяхме и останахме разочаровани, за първи път в Турция ядохме лоша храна там, уж в добър ресторант, връщахме порции. Всичко е много туристическо, имах такъв мерак за там и съжалих много. Нищо де, и лошия опит е нещо Simple Smile

# 289
  • Пловдив
Ако ходите за първи път в Турция и не искате да сте на all inclusive по добре изберете някое хотелче в Мармарис.Има много заведения за хранене.Градчето е голямо.Има яхтено пристанище,много дискотеки,Пеещи фонтани,пазари,крайбрежна алея за разходки.Въздуха и природата са уникални.Може да посетите Острова на костенурките ,разходки с Пиратски кораби фабрики за локуми,кожени изделия и други екскурзии които се организират от местните.

# 290
Благодаря Etty775, големия ми син има голям  мерак за Памуккале, макар че му казах че не е като на снимките, ама да видим. Вие като ходихте имаше ли семейни билети например, или само по 200 на калпак,децата ползват ли отстъпки . Под туристическо какво имаш предвид - отношение на хората ли , или че всичко е за пари, гледам има някакви скали в който се къпеш, там ходихте ли. От пътуванията ни в Турция оставам с усещане, че хората в част напр Анталия, Сиде не са същите като в частта до Кушадасъ.

# 291
Etty775, благодаря! Всъщност, в Силиври си мислех да спим, има по-добри варианти. От София сме, така че ако тръгнем, ще спим някъди в Бг преди границата. Като време мапса го дава около 5 часа, а до Истанбул 6. Отговаря ли на реалността?

# 292
Нашата Турция май ще отпадне тази година . ММ му смениха отпуската и сега ще е края на юли началото на август. Цените са брутални тогава , да не говорим , че и едва ли ще може да се диша от жега 🥺

# 293
Нашата Турция май ще отпадне тази година . ММ му смениха отпуската и сега ще е края на юли началото на август. Цените са брутални тогава , да не говорим , че и едва ли ще може да се диша от жега 🥺
Да, цените са майко мила за 08,жегата не е чак толкова, досега винаги почивахме от 1.08. Миналата година бяхме от 10.08 в Сиде е там си беше жегичка,не сме обикаляли на разходки извън хотела по тази причина. Тази година сме запазили от 10.06, същите пари каквито за 08 м давахме преди.

# 294
  • София
За цените....Истанбул от преди седмица, улични капанчета, ядене с пиле, или дроб на скара с гарнитура 15-17 лв, бира не даваха сигурно за празника е така, иначе в хран.магазин Ефес 4-6 лв кен. Дюнер много по-зле от нашия 5 лв, по-скъп 10-12 лв. Кюнефе 6-8 лв. Вода малка на корабче пих на малки глътки за 5 лв и на екс от улична сергия за 40 ст. Кафе еспресо под 2,5 не сме пили, пихме и за 4,50 лв. Предполагам на памука ще е по-скъпо. С Кушадасъ мога да сравня но само за кюнефето. Лятото го ядохме за 6 лв.

# 295
  • София
Да, цените са майко мила за 08,жегата не е чак толкова, досега винаги почивахме от 1.08. Миналата година бяхме от 10.08 в Сиде е там си беше жегичка,не сме обикаляли на разходки извън хотела по тази причина. Тази година сме запазили от 10.06, същите пари каквито за 08 м давахме преди.
И като говорим за цени не мога да не отбележа ужасяващата цена за вход на The Land of Legends Tema Park.
Тези наистина са превъртели.
Бил съм в най-големите и атрактивни тематични паркове по целия свят, пред които Легендите са като детска играчка. Но никъде, никога  не съм плащал такива идиотски цени.
И тъй като на второто море в Анталия през лятото мисля да заведем най-малкия член на фамилията в Легендите, за да може да види Маша и Мечока, делфините, пингвините, Цирка и останалите забавления за деца просто не повярвах на очите си като  погледнах цените за 10 юли, тогава ще бъдем в Легендите. 100$ за възрастен и 80$ за дете от 4 до 11 год. Тоест за 1 ден за 3 възрастни + 1 дете ще трябва да платим 380$, над 750лв. И това ако не е скъпотия здраве му кажи.
Моля ако някой знае откъде бих могъл да купя билети на малко по-пррилична цена да напише....
ПС. От възмущение взех да заеквам дори пишейки Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 296
  • София
Oo Роже и ние ще купуваме билети, миналата година ми се върти като цена, че беше 50$ за възрастен, но може да греша…. Но тогава детето беше малко и решихме че няма смисъл, но тази година вече сме обещали Маша и мечока! Имаше черен петък за land of legends и тогава бяха на половин цена, във фейсбук някой коментираше, че е купил билети.
На нас ни се наложи да сменим датите поради здравословни причини и съвсем златно ще ни излезе, но живот и здраве да е 🙏

# 297
Оооо, Роже, какви страшни цени пишеш! Ние миналата година ходихме в Легендите за 48 евро/човек. Мислехме и тази година да отидем, но явно ще пропуснем.

То вярно, че някаква агенция ни организираше нещата, но ние си бяхме бая групичка. мисля още пазя  whatsapp-a на момчето, с което контактувах.

# 298
  • София
За миналата година е ясно, че цената е била 50€, затова няма смисъл да я споменаваме.
Тя е просто добър спомен. Да се върнем в реалността Simple Smile
Цитираните от мен цени 100$ за възрастен и 80$ за дете от 4 до 11 год. са за топ месеците за почивка в Анталия: юни, юли и август 2023год. и са от официалния сайт на The Land of Legends Tema Park.
За месеците май и октомври са съответно 52 и 65$. За септември 64 и 80$.
Ако някой знае, а не предполага откъде и как могат да се вземат на по-ниски цени моля да сподели.

# 299
  • Пловдив
Оооо, Роже, какви страшни цени пишеш! Ние миналата година ходихме в Легендите за 48 евро/човек. Мислехме и тази година да отидем, но явно ще пропуснем.

То вярно, че някаква агенция ни организираше нещата, но ние си бяхме бая групичка. мисля още пазя  whatsapp-a на момчето, с което контактувах.
Роже, иска да влезе в самият Аква и Лунапарк където са големите забавления и винаги се е плащало.Правете разлика.Иначе в търговската част заедно с вечерното шоу с лодки е безплатно.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 21:41 от slavei4e

Общи условия

Активация на акаунт