На море в Турция - тема 78

 • 58 320
 • 736
 •   1
Отговори
# 315
 • Мнения: 681
Някога бях обещал на някои хора да напиша малко повече за спортa в някой от спортно ориентираните хотели като тези от Magic Life марката на TUI и сега е подходящия момент, след като изкарахме малко повече от две седмици в Jacaranda. Това си беше планирано предимно като спортна ваканция, отлагана и местена много пъти, съвсем целенасочено през април, заради по-приятното за целта време, но всъщност се получи чудесно и за море…
 
TUI Magic Life Jacaranda

Този комплекс съм го коментирал много пъти, тъй като съм бил в него за кратко по различни поводи и впечатлението ми винаги е било, че е леко безличен, без някакъв „уау“ ефект или нещо, което сериозно да го отличава от голямата конкуренция в региона, но към средния клас хотели многото претенции са излишни така или иначе, затова тях си ги оставам за високия. Това, което обаче създава „магията“  там не е видимо на пръв поглед, няма приказен вид, впечатляващ парк или ботаническа градина например, които да „запечатате“ на снимка веднага щом стъпите там, а се крие в детайлите. По-конкретно в богатата спортна програма, която включва не само много видове спорт със съответните съоръжения и екипировка, които можете да ползвате ежедневно, но и курсове с инструктори за различни възрасти и нива, както и организиране на турнири. Обикновено в повечето хотели имате възможност да ползвате различни спортни услуги, но много от тях често са платени, често доста скъпи особено за ежедневно ползване, предоставяни от външни доставчици без особени ангажименти към хотела и липсва цялостна програма.

Скрит текст:

Комплексът работи целогодишно, а лятната му концепция започва от април, което е по-рано от повечето хотели. Освен това тук дори и през зимния период се практикуват повечето спортове с изключение на водните, като  забавленията естествено са по-ограничени. В случая периодът съвпадна и с Великденските празници и имаше доста хора, като в най-топлите часове не малко от тях се стичаха към плажа и пълнеха шезлонгите около иначе студения централен басейн. Територията от 130 000 кв. м е средно голяма за турските стандарти, прилично озеленена като за по-нов комплекс, разбира се отлично подържана и добре организирана особено за спортната ориентация на комплекса. Едно минаване по красивата 600 метрова права централна алея от хотела по мостчетата на големия басейн, под палмите около игрищата до дюните, по които се слиза към морето, дава отличен поглед върху повечето неща, които се случват наоколо и в които може да решите да включите.

Скрит текст:

По отношение на самия хотел мисля, че сме си казали всичко подробно с изключение на спорта, но само за пълната и накратко…

Сградата е сравнително нова, открита през април 2014, което е голямо предимство на хотела, не блести с нещо особено, но превъзхожда по-старите сгради на много други хотели. Близо 800-те стаи, разделени на двойни и семейни са удобни и достатъчно големи с някои по-скоро малки недостатъци, тези без (далечен) „морски изглед“ са по-тихи по принцип, но гледат към западнали терени. Семейните стаи във вилите са по-светли с прозорец в детската част, голяма тераса с шезлонги и директен достъп до отделен басейн, което спестява участието в ежедневни битки за окупиране на територия с хавлии, някои от вилите (средната линия) са на сянка през повечето време.

Храната е достатъчно разнообразна с шест тематични и една гала вечер седмично, които не винаги се различават чак толкова, но старанието го има дори да е с елементи на бутафорна декорация на моменти. Разликата с високия клас хотели е, че морските дарове тук не са с постоянно, а със спорадично присъствие и липсата на по-претенциозни презентации, но човек не търси гурме храна в спортен хотел така или иначе и всичко тук си е точно на място. Приличен е ресторантът, но няма как да не става лудница на вечеря (особено през активния сезон), на обяд по-принцип менюто в него е много ограничено, а повечето хора се хранят в снакс ресторанта до Wunderbar-а и на плажа.  

За разлика от много приличния основен ресторант, както и няколкото допълнителни места за бързо и бавно хранене през деня, трите включени допълнителни ресторанти (Downtown/Junk food, Турски и Италиански) са абсолютно аматьорска изцепка и не заслужават дори този коментар. Тази тема е дълга по принцип и много не ме интересува, но на места успяват да сътворят нещо прилично като обстановка и храна, тук не е това място. Срещу заплащане има „лаундж“ с по-прилично меню, в случай че някой държи на нещо по-тихо и елегантно. Барът Дъблин, в който „прожектират“ английски и немски мачове на голям „екран“ е много точно попадение за ценители.

Огромния басейн по среда под мостчетата e чудесен, но при около 17°C освен мен и няколко деца, навиквани от родителите си, други рядко влизаха, което от ден на ден се променяше. Морето също беше средно около 18°C и там твърдо си бях сам вътре, за разлика от средата на май например, когато винаги има „достатъчно деца и баби“ както съм казвал и друг път. Самия плаж е прилично голям квадрат с размери 100 на 100 метра и ситен пясък, отговарящ напълно на слънчево-златния български държавен стандарт. Максималните температури бяха 20-25°C и слънчево през повечето време, топло, но със силен вятър на моменти, който създава усещане за по-студено време и който също намаляваше от ден на ден. Вътрешният басейн, който включва и външна част беше 27,5°C през цялото време и отвън е много приятно за плуване след дълъг ден със спортни занимания. Вътре пък се провеждат уроци по плуване в малки групи до трима за деца от 3 години и възрастни, което е обаче от малкото платени външни услуги. Тук е малко „конфликтна зона“, защото външната част се води релакс басейн, а в същото време децата не стоят само вътре и много обичат да играя и отвън, често заедно с родителите си, някои по-възрастни естествено недоволстват и накрая го отнася спасителя по средата. Няколкото пързалките не са нищо особено, а детския клуб не е силна страна на хотела, отделно, че предвид почти изцяло немската му ориентация ще има и езиковата бариера.

Скрит текст:

Вечерните забавленията са традиционните за региона, за амфитеатъра отговаря „ин-хаус“ група, чието ниво, от беглия ми поглед, е доста под това на пътуващите аматьорски трупи из хотелите в Анталия, по-късно около централния бар има различни тематични партита с жива музика и светлинно шоу, а през по-активния сезон събития тип Октоберфест и много красиво Кападокия парти с балони на футболния терен. Персонала на хотела е предимно от млади и много усмихнати, общо взето готини хора. В това отношение нямам никакви претенции, още на втория ден запомниха предпочитанията ни и ни сервираха веднага щом ни видят, разбирахме се само с поглед, същото се отнася и за спортните занимания, отличен екип, което ще го прочете и в други отзиви.

Оставям ви едно клипче за „разходка“ из хотела, което ми се видя подробно и ще свърши по-добра работа от купища снимки. Няма да изпадам в повече детайли, защото съм придобил навика на виждат неща, които много други дори няма да забележат и ако продължа съвсем ще загубя вече все по-избледняващият шанс да си получа иначе огромния хонорар, които ми обещаха от TUI за рекламната дейност, които осъществявам тук… Sunglasses

Скрит текст:
Както и друг път съм казвал отзивите за хотели и услуги са строго субективни и отразяват личните емоции на хората, пречупени през призмата на техните очаквания, предпочитания и опит (база за сравнение). По тази причина единичните отзиви нямат особена стойност и за да се ориентира човек е добре да прегледа повече на брой отзиви и да устави някакви тенденции в тях като често повтарящите оплаквания/похвали например. Хотели като този побират средно до към 2600 души в пика на сезона и много от тях непрекъснато оставят съвсем актуални отзиви, заедно с купища снимки и клипчета. Конкретно за немско-ориентираните хотели, освен всички други сайтове, Holidaycheck.de е много добър източник на информация, дори може да видите и възрастовата група на хората и евентуално да забележите тенденция по отношение на това кои се оплакват, че им е шумно и кои, че не им е достатъчно шумно например, което си е съвсем в реда на нещата.
 

Информация за всичко, което се случва в комплекса има в приложението Magic Life App. Като цяло е доста удобно и в него можете да се прави почти всичко като: да си решите проблем в стаята, поръчате допълнителни услуги, резервирате ресторанти и спортни активности, има и дъска за съобщения (форум). Приложението не изисква резервация в хотела и може да си го свалите, да се регистрирате с името си и разгледате програмата предварително. Освен това някои услуги се резервират до два дни по-рано, като например допълнителните ресторанти и ако сте за кратко, а държите да отидете, можете да направите резервация преди да пристигнете (с номер на стая 0). Конкретно тези ресторанти се резервират два дни по-рано и точно в часа, в който искате да отидете (19:00 или 20:00), успяват само най-бързите, другите се оплакват на персонала с променлив успех. Менютата им също са в приложението и от там ще ги четете, за да поръчвате. Можете да анулирате и резервирате отново всяка услуга, ако си промените „плановете“. Тук няма онлайн чекиране засега, но можете пък можете да си попълните регистрационната бланка предварително, за да не се занимавате с това при пристигането. Стаите се отключват с гумени гривни, каквато всеки ще получи и няма да се занимавате с магнитни карти, които да се чудите къде да носите.    

Скрит текст:

И най-накрая стигнахме до спорта след това замислено като кратко предисловие….  друг път да не питате защо не пиша ревюта… затова!... няма да повторя тази грешка... Sunglasses

Планинско колоездене


Всеки ден без неделя има два тура един сутрешен от 8:00 ч., които е по-сериозен (2-3 ниво) между 25 и 40 км с продължителност от 2 до 4 часа и денивелация от 200 до 600 м и един следобеден от 16:00 ч. за начинаещи до 10 км на предимно равен терен до около 1 час. Туровете като цяло са много приятни, обикаля се около съседни райони, минава се през градини и полета, както и през населени места, където ще видите контраста между местния живот и лъскавата фасада за туристите. На места магистралите се използват като скоростни отсечки, има и малко катерене по разни хълмчета и минаване през черни пътища за по-сериозните сутрешните турове. Някои от леките следобедни турове минават и през огромния базар в близост, където има всичко, което има на такива места по принцип (оставям ви и карта как да стигнете пеша от хотела до базара). Велосипедите са прилични, ще ви изберат подходящ за вас, кара се само с каска, инструкторът е добър и ще ви обърне достатъчно внимание. Записването не е през приложението, а на Wunderbar-а всяка вечер от 18:00 ч. За сутрешните турове има повече желаещи и е добре човек да се запише по-рано, следобедните са с по-малко хора с опознавателна цел, има и само за тийнейджъри веднъж седмично. Ежедневно удоволствие за мен конкретно…

Тенис


Много хубав спорт, на който за щастие се научих да играя прилично като дете и тук си беше чудесно прекарано време всеки ден. Имате право да резервирате един от 7-те корта (2-ва с осветление) веднъж дневно само за вас за 50 минути, като дори може да си изберете конкретен корт от 7:00 до 22:00 ч. Резервацията е от предния ден през приложение, ракети и топки си взимате от инструкторите в къщичката (Tennis House) зад амфитеатъра, единствено в неделя, когато също може да играете, от рецепцията. Отделно се организират турнири, можете да се запишете на уроци в малки групи според нивото ви, има отделни групи за деца и тийнейджъри, единствено индивидуалните уроци са платени.  Инструкторите са много добри и се стремят освен да научат хората на нещо и да ги забавляват. Също така, на плажа има и две игрища за плажен тенис, което е комбинация между волейбол и тенис.

Водни спортовеКану
Скрит текст:

Едно изключително приятно занимание, което можете да практикувате по един час на човек на ден е карането на кану. Тук е време отново за малко продуктово позициониране и да се опитам поне някое друго кану да ви продам, защото както върви писането от TUI май нищо няма да видя, та поне бизнес с лодки да започна…. Sunglasses
Канутата са американски и аз съм ги пробвал там при съвсем други условия, но точно този модел (клипче) е по-скоро универсален, дълъг 4 и широк близо 1 метър и много стабилен, като в средата можете дори да седите прави. Подходящ е както един, така и за двама или трима души, седалките са меки регулируеми и много удобни като за кану, също е подходящ и са семейства с деца. Това е нещо, за което нямате нужда от уроци при спокойно море, съвсем интуитивно се гребе, поради което ги дават на всеки, Гледайте на това като по-спортен прочит на някога много популярните водни колела. Докато бяхме там имах възможност да карам при различни условия, стабилни са и при вълни и тогава удоволствието е още по-голямо, но и гребането доста по-сериозно от съвсем лекото носене по водата в спокойно време. В един от дните морето беше като езеро без нищо да помръдва и имаше и мъгла близо до водата по-навътре и атмосферата беше уникална като в облак с тишина достатъчна, за да си чуеш мислете, единственото нещо, което виждах в този момент бяха високите заснежени върхове над Кемер. (Използвам случая да спомена панорамния лифт до върха на планината Олимп (2,365 m), който е близо до хотелите в Кемер и предлага страхотни гледки в ясно време, на сайта им ще научите цени и всичко останало.) Иначе препоръчвам на всички да се качат поне веднъж на кану, приятно е, ще си направите и интересни снимки най-малкото, дори да е само на плиткото.

Уиндсърф и Катамаран

За другите две възможности тук няма да пиша подробно освен, че са много добър начин да прекарате повече време в морето, но и двете изискват лиценз и тези, които го има си знаят урока. Има и възможност за получаване на сертификат на място, включително за деца, но отнема 4-5 дни при различни (ветрови) условия и естествено се заплаща.      

Всички видове лодки се взимат директно за плажа от 9:30 ч., като по-рано обикновено е по-добре. Кануто и уиндсърфа можете да ги използвате по 1 час на ден на човек, а за катамарана вече има допълнителна такса.

Скрит текст:
По принцип всеки от хотелите Magic Life е фокусиран повече в определени спортове и развлечения, което може да се види на сайта им за съответния комплекс в частта „activities“ като „highlight“. Това го казвам, защото тези неща се променят понякога, в момента водните спортове са приоритет в другия хотел - Magic Life Belek. Там освен един час катамаран на ден са включени още: водни ски, моноски, уейкбординг, банан по 2 пъти на ден на човек.В третия хотел от веригата в Анталия - Magic Life Masmavi водни спортове към момента няма.


Фитнес

Предлагат се голям брой фитнес занимания предимно на открито като започнем от различни високо интензивни тренировки включително и интервални за цялото тяло, също така за сила и издръжливост, различни типове колоездене във вода и в една шатра, през упражнения за стягане, разтягане и раздвижване до забавление, релаксация и медитация със скачане на трамплин, зумба, йога, пилатес или уроци по танци. Северното (ски) ходене (с щеки) сутрин пък е добър начин да направите опознавателна обиколка на комплекса. Тук всеки може да си намери подходящо за него занимание включително и да се запознаете с хора с подобни интереси. На различни активности ходехме тук естествено, няма да ги описвам, защото и не знам как, но като цяло добре прекарано време в повечето случаи. В „скрития текст“ може да видите всички фитнес активности, а в приложението и описанието им.

Скрит текст:


Футбол, волейбол и други спортове

Комплексът разполага с много хубаво тревно игрище за футбол и 6 корта за плажен волейбол, разположени срещу него, като някои имат и осветление, играе се по цял ден, организират се и турнири. Стрелба с лък също се практикува тук, като са включени и уроци на различни нива. И други по-обичайни неща, които не знам доколко минават за спорт като дартс, боча, шалфлъдборд, с които някои хора си прекарват времето.

Тук специално използвам случая да се върна към темата за басейните и да се оплача, че басейнът, в които се играе водна топка не е достатъчно голям и няма много възможност за плуване, защото това е нещо, което по принцип играя много в хотели, но хайде ще им го простя на фона на всичко останало. Басейните са слаба част тук по принцип, всички са по 1,40 м, повече от атракционен тип, а не за плуване, но както казах не е чак толкова голяма територията, една трета от нея е заета от игрища така или иначе и това явно не е било приоритет.

Скрит текст:

В заключение, този хотел е един от много популярните, заради комбинацията от нова сграда, хубава територия, добра храна и отличен плаж (няма чак толкова много в Анталия) и то на доста конкуренти цени. Отделен е въпросът дали хора, които не се интересуват от спорт, нямат по-добри алтернативи, например за малки деца или за по-възрастните хора хотелът не предлага много, нито пък има голям и модерен аквапарк, все неща много добре развити в други хотели. Вече за лукс, претенциозна храна и скъп алкохол в средния клас няма как да говорим, тези неща просто по принцип струват повече.

Мен вече трудно ме впечатляват хотели по прицнип, този още по-малко би могъл, но не е и било цел, просто си намерихме комфортен хотел за спорт, в други сме имали повече забележки и вероятно тук ще си ходим семейно редовно извън сезона, заради по-хладното време, евентулано ще го пробваме и зимата. Намерихме и приятели, с които ще се засичаме и ни пасна цялата тази спортна атмосфера… нали знаете спорта сплотява, обединява, прави хората по-добри и света по-мирен… евентуално.

Толкова по-този въпрос, по-късно ще обновя „често задаваните въпроси за самоорганизиране на почивки в Турция“, тъй като не съм се мяркал наоколо повече от година и евентуално може пак да се видим по-натам или пък не, ще видим… нямам време за форуми вече.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 12:19 от Не се сърди, човече

# 316
 • Sofia
 • Мнения: 9 779
Еха, много благодаря! През лятото ни предстои почивка в хотела. Надявях се точно на възможности за спорт, понеже моите трима мъже не се интересуват от детски атракциони, но обичат спорта и особено футбола.
Морска храна не обичаме, но все пак леко ме притесниха отзивите за храната. За близо 7000лв за 7 дни в семейна стая очаквам все пак храна на високо ниво, а явно не е така. Избор ли няма или качеството не е на ниво? Честно казано мислех, че е от високия клас хотели. Очаквям избор от хубава скара, разнообразие на печени и пресни плодове и зеленчуци и разнообразие от вкусни десерти.

# 317
 • Мнения: 1 593
Здравейте, искам да помоля чисто информативно да попитам (ако някой знае разбира се)виждам ,че се обсъждат часовете на полетите.

Дали някой знае часове на полет Варна-Бодрум?
Освен нежеланието на младежа в семейството,другата причина тази година да изберем автобусен транспорт са иманно тези часове.Миналата година бяха супер гадни,+2 часа трансфер се озовахме в хотела  в 7 вечерта.

# 318
 • Мнения: 282
Здравейте, какво ви е мнението за застраховка отмяна на пътуване? От Акватур ми предлагат такава за полета ни на 19-ти Май. Цената е 125 лв. Не съм много запозната и се чудя има ли смисъл да правя такава.

# 319
 • Мнения: 330
Здравейте, какво ви е мнението за застраховка отмяна на пътуване? От Акватур ми предлагат такава за полета ни на 19-ти Май. Цената е 125 лв. Не съм много запозната и се чудя има ли смисъл да правя такава.

Не са много хората, които са доволни, в случай че са ползвали такава застраховка.

Моят опит: Зимата на 2019г направихме резервация за май 2020г с такава застраховка, защото планувах бременност и не се знаеше дали ще мога да пътувам. Дойде К19 и се отказахме от пътуването, но застрахователите НЕ МИ одобриха мотивите. Тогава все още не беше ясно дали ще има или няма сезон и кога точно ще започне. За щастие от агенцията анулираха договора, защото хотела не беше отворил и ни върнаха парите. От агенцията, не от застрахователите!!!

# 320
 • Мнения: 91
Здравейте, някой да пътува до Турция Анталия със самолет, на 15.06., с Тез тур? И дали може да се смени хотела по резервацията? Днес подписах договор и преведох сумата депозит, но видях по добър хотел. Та се чудя може ли да се смени ?

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 19:48 от paradise86

# 321
 • Варна
 • Мнения: 294
Здравейте, някой да пътува до Турция Анталия със самолет, на 15.06., с Тез тур? И дали може да се смени хотела по резервацията? Днес подписах договор и преведох сумата депозит, но видях по добър хотел. Та се чудя може ли да се смени ?

Ами не е ли логично този въпрос да зададете на Тез тур и да го обсъдите с тях? Пък не е и лошо и договора си да прочетете.

# 322
 • София
 • Мнения: 4 804
Мисля че има шанс да се съгласят, но ще платите такса за промяната. Говорете с тях, любезни са

# 323
 • Мнения: 91
В други агенции пише до три дни безплатна анулация, но тез тур доколкото разбрах от договора не е упоменат такъв срок. Питам ако някой е променял хотел?

# 324
 • Beyond the Frontiers
 • Мнения: 4 837
В други агенции пише до три дни безплатна анулация, но тез тур доколкото разбрах от договора не е упоменат такъв срок. Питам ако някой е променял хотел?
Сменят хотел. Пишете им веднага.

Здравейте, какво ви е мнението за застраховка отмяна на пътуване? От Акватур ми предлагат такава за полета ни на 19-ти Май. Цената е 125 лв. Не съм много запозната и се чудя има ли смисъл да правя такава.

Не са много хората, които са доволни, в случай че са ползвали такава застраховка.

Моят опит: Зимата на 2019г направихме резервация за май 2020г с такава застраховка, защото планувах бременност и не се знаеше дали ще мога да пътувам. Дойде К19 и се отказахме от пътуването, но застрахователите НЕ МИ одобриха мотивите. Тогава все още не беше ясно дали ще има или няма сезон и кога точно ще започне. За щастие от агенцията анулираха договора, защото хотела не беше отворил и ни върнаха парите. От агенцията, не от застрахователите!!!
Примерът ви не е удачен. Застраховката покрива определени рискове, а не просто някой да не иска да пътува. Във вашия случай вие сте решили, че не искате да пътувате.

В последните няколко години съм активирала такава застраховка поне 15-20 пъти за клиенти. На всички парите бяха върнат на 100%. Говорим за ситуации с позитивни тестове, карантина, операции заради спешен проблем...От моя гледна точка е спокойствие.

П.П. напоследък бях свидетел на няколко такива поста във фейсбук група за пътуване. И незнайно защо виновен беше туроператорът, че не "влизал в положение"...

# 325
 • София
 • Мнения: 4 804
В други агенции пише до три дни безплатна анулация, но тез тур доколкото разбрах от договора не е упоменат такъв срок. Питам ако някой е променял хотел?

Променяла съм. Затова ви казах да им се обадите.

# 326
 • Мнения: 91
А имате ли представа при направена резервация и депозит днес, в три дневен срок има ли неустойка за анулиране на договор?

# 327
 • София
 • Мнения: 4 804
Не знам. В моите договори не е спомената подобна опция, но мисля че в сайта пък я пишеше. На мен ми удържаха минимална такса, но промяната беше на много късен етап и сменихме и датите.

# 328
 • Мнения: 330
В други агенции пише до три дни безплатна анулация, но тез тур доколкото разбрах от договора не е упоменат такъв срок. Питам ако някой е променял хотел?
Сменят хотел. Пишете им веднага.

Здравейте, какво ви е мнението за застраховка отмяна на пътуване? От Акватур ми предлагат такава за полета ни на 19-ти Май. Цената е 125 лв. Не съм много запозната и се чудя има ли смисъл да правя такава.

Не са много хората, които са доволни, в случай че са ползвали такава застраховка.

Моят опит: Зимата на 2019г направихме резервация за май 2020г с такава застраховка, защото планувах бременност и не се знаеше дали ще мога да пътувам. Дойде К19 и се отказахме от пътуването, но застрахователите НЕ МИ одобриха мотивите. Тогава все още не беше ясно дали ще има или няма сезон и кога точно ще започне. За щастие от агенцията анулираха договора, защото хотела не беше отворил и ни върнаха парите. От агенцията, не от застрахователите!!!
Примерът ви не е удачен. Застраховката покрива определени рискове, а не просто някой да не иска да пътува. Във вашия случай вие сте решили, че не искате да пътувате.

В последните няколко години съм активирала такава застраховка поне 15-20 пъти за клиенти. На всички парите бяха върнат на 100%. Говорим за ситуации с позитивни тестове, карантина, операции заради спешен проблем...От моя гледна точка е спокойствие.

П.П. напоследък бях свидетел на няколко такива поста във фейсбук група за пътуване. И незнайно защо виновен беше туроператорът, че не "влизал в положение"...

Забравих да добавя, че бях вече  бременна и имах препоръки от лекаря да не пътувам. За това искахме анулация, а не заради К19.
Ние специално много трудно бихме се отказали от почивката ни в Турция. Случвало е да пътуваме до като голямото дете е било с гнойна ангина. Но при бременността нямаше как да рискуваме.

Споделям моя опит, не случайно съм го посочила в поста.

# 329
 • Beyond the Frontiers
 • Мнения: 4 837
Viliiianka, отново примерът ви не е удачен. Вие просто не сте били в покритите рискове.

А имате ли представа при направена резервация и депозит днес, в три дневен срок има ли неустойка за анулиране на договор?
Имате си договор....то всичко си пише вътре.
Ако не може да се ориентирате има го и черно на бяло на сайта им:
3.1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове. Анулационна такса се заплаща и при отмяна на договора поради положителен ПСР тест, направен за самото пътуване.
3.2. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си:
3.2.1. от 59 до 23 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10 % от общата цена на туристическия пакет;
3.2.2. от 22 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.3. от 16 дни и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.
3.3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.

Ако искате смяна с техен друг хотел, не мисля че ще има проблем. Пишете им. Днес има дежурен.

Общи условия

Активация на акаунт