На море в Турция - тема 78

• 66 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аква Тур са пуснали големи намаления.
Славейче, къде ги видя тези големи намаления?
Като погледнах цените  какви са спрямо ранните записвания свят ми се зави...
Или аз не съм гледал на правилното място, или ти си се подвела от големите червени цифри: НАМАЛЕНИЕ 58%, НАМАЛЕНИЕ 63%
Вярно е, че има написани едни цифри, които са задраскани и на тяхно място са написани други доста по-малки, но аз си направих труда да видя каква е цената, която аз съм платил за хотел, който и те предлагат.
Хотелът, в който ще ходим с най-малкия член на фамилията в началото на юли е CLUB HOTEL TURAN PRINCE WORLD.
Хотелската резервация съм я направил през тур. ми агент, с който винаги резервирам, ако трябва да правя резервация през българска тур.агенция. Тоест купил съм я от бълг. туроператор. Останалото сам съм резервирал, но цените на самолетните билети, които съм платил са почти равни на чартърните полети- 550€
Полетът ни е с Пегасус: София Анталия София. Към него прибавям и двата трансфера летище хотел летище.
И цената за стая CLUB DUBLEX ROOM , която съм купил за нашата конфигурация 3+1 /дете на 5 години/ е с над 950€ по-ниска от цената, която предлагат Аква тур за същия период, същите дни / вместо 7 нашите са 5 в този хотел, защото ще имаме и втори хотел в Белек, но съм добавил цената на стаята за още два дни/същата конфигурация и абсолютно всички други услуги, включени в тази цена / полет, трансфер, застраховка и т.н./
Близо 2000 лв. по-скъпо за 7 дни си е наистина голямо намаление Simple Smile
И ако трябваше сега да купувам не бих могъл да си позволя и платя 3500€, вместо 2500€, които вече съм платил за почивката ни.
Но пак казвам, може би аз не гледам на правилното място....

# 391
  • София
Роже, бомбастичните намаления са за другата седмица. Grinning

# 392
  • София
Роже, бомбастичните намаления са за другата седмица. Grinning
Абе знаех си аз, че не гледам на правилното място ама Laughing.... сега ще видя

# 393
  • Beyond the Frontiers
И да попитам нещо, че се завихри спор снощи. Един приятел твърди, че UAI не означава вносен алкохол, а разлика в самата концепция на хотела. Масовката смятаме, че именно пиенето се визира. Та вносният алкохол ли е първоизточникът или друго при UAI?

ULTRA ALL INCLUSIVE - принципно означава, че има допълнително услуги. Нещо повече от стандартен ALL INCLUSIVE, което по същество е закуска, обяд, вечеря включени в цената.
Всеки хотел обаче решава, какво точно да включи в това ULTRA. За Турция специално практиката е да има някакъв вносен алкохол – но не е задължително.
В Тунис пък в повечето случай означава, че е 24 часов ALL INCLUSIVE - демек някъде някой бар работи нон стоп.

Т.е. няма общо правило, трябва да си се проверява за всеки конкретен холет.

# 394
Копирам от друга група ...На пазар в Одрин..., нещо, което ме притесни
ВАЖНО❗️❗️❗️
Българските граждани, посещаващи Република Турция трябва да спазват следните изисквания:
При влизане на турска територия с лек автомобил, превозното средство се регистрира на водача и единствено той има право да го управлява и изнесе от турска територия. Не се разрешава преотстъпване или управление от друго лице, било то с пълномощно, дори регистрираният на влизане водач да се намира в същото МПС. При проверка от турските контролни органи и установяване на нарушение на горното изискване, автомобилът може да бъде задържан и след няколко дневна бюрократична процедура изпратен в офис на турските митници към съответното населено място, след което върнат на водача след заплащане на солидна глоба.
Българските граждани, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия нямат право да напускат страната без да изнесат автомобила или да представят официален документ с уважителни причини, налагащи това.
Напомняме на българските граждани, пътуващи в Турция, че тяхно задължение е снабдяването със здравна застраховка, валидна на турска територия.
Българските граждани, посещаващи Република Турция с цел лечение, следва да отчитат, че отношенията им с лечебното заведение са от частно правен характер и не могат да разчитат на консулско съдействие при възникнали спорове от финансово или друго естество.

https://www.facebook.com/GCinIstanbul

Ние ще пътуваме за първи път към Анталия, колата е моя, но сме трима шофьори и идеята е да се сменяме,  от тук следва ,че само аз трябва да шофирам, иначе при проверка ще има глоба.

# 395
  • София
Фалшива новина!

# 396
Да,Тез тур към момента все още нямат обявени горивни такси.Дано,че се бях подготвила психически за още едни 400 лв 🙄

# 397
  • София

Абсолютно, то само като видиш стила на писане ти става ясно. Иска популярност човечето....да си популярен във Фейса е като да имаш най-голямата пишка в детската градина, файда никаква.

# 398
  • Пловдив
Е цените на Аква Тур не са като на ранни но все пак е нещо.Най добре се вижда когато се зададат параметрите за къде се пътува ,период и хора.Излизат хотелите и намаленията.

# 399

За съжаление се оказва, че не е,
цитирам Tintina  от другата група

Понеже информацията от Генералното консулство относно шофирането предизвика невиждана буря във Фб групите относно това фейк ли е, или не.
Ето я в т. 6 от Обща информация от сайта на Външно министерство.
https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/t%C3%BCrkiye

Друг е въпросът, че се коментира самото влизане и излизане от турската граница. Чудя се  ще има ли проблем при шофиране на колата от друг шофьор по пътищата на Турция?

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 23:33 от Краси888

# 400
Здравейте,
Аз малко извън темата....
Предстои ни почивка в Сиде. Ще пътуваме със самолет.
Двамата със съпругът ми пушим iqos. Позволено ли е да си ги носим +два стека,като аз имам общо две устройства мъжът ми едно. Някой от вас пуши ли iqos и ходил ли е в Турция с такива цигари...
Да не ни изненадат и да ни ги изхвърлят или глобят?
Благодаря ви!

# 401
Здравейте, освен Ефталиите има ли и други бюджетни хотели с Аквапарк?

# 402
Здравейте,
Двамата със съпругът ми пушим iqos. Позволено ли е да си ги носим +два стека,като аз имам общо две устройства мъжът ми едно. Някой от вас пуши ли iqos и ходил ли е в Турция с такива цигари...
Благодаря ви!
Приемат ги за стандартна кутия цигари. Пътувала съм със стек (10кутии) в куфара и 2 отворени в ръчният багаж без проблем.

# 403
Здравейте,
Благодаря ви!
Приемат ги за стандартна кутия цигари. Пътувала съм със стек (10кутии) в куфара и 2 отворени в ръчният багаж без проблем.

Благодаря ви. Значи си взимаме устройствата и по един стек цигари 🙂
Трябва ли устройството да се вади от дамската чанта както телефона или да си седи в дамската чанта?
Извинявам се досега не съм пътувала със самолет.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 23:04 от TRIKSI

# 404
  • София
Аз имам някакъв спомен от предишни теми, че iqos е забранен в Турция. Може и да не е така.

Общи условия

Активация на акаунт