На море в Турция - тема 78

• 66 312
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
По темата за бакшишите да има едно лесно да дам на всички.Така ми става мило и съжалително като гледам как се раздават всички от сутрин рано до късно вечерта.Дори се чудя кога почиват?Все си представям ,че това са моите деца.

# 481
Ели, ами така е като не си им бутнала бакшиш. Grin
Иначе, сериозно, аз никъде за този хотел не видях видове стаи и цени спрямо гледките. Явно разпределят народа по техни си знайни и незнайни критерии.
Ами не съм 😂на рецепция, пиколото чукна колата, как да му дам. Вика ми Опсс, Лейди сори-иди после обеснявай, че Аз не съм на мъжа ми. Вече изтръпнала, седи и чака бакшиш, какво чакаш Аби.
А онзи дето ни занесе багажа дадахме, то може ли да не  дадеш, ама той ме излъга 😊😂. Абе много скандали имаше в този хотел от почиващите към персонала. Всеки ден бях свидетел на някой каращ се, като се сетя забавно беше 😂

# 482
  • София
В заключение на темата за бакшишите искам да кажа последно, че наистина има разлика в мисленето на мъжа и жената. И че е хубаво жената да е женствена и  да я глезят, а мъжът да е мъж, който да се грижи за нея.
Мили дами, моля оставете плащанията на мъжете си, защото наистина не е нормално жена да плаща на мъже - сервитьори, бармани, пикола и т.н.
Ако питате жена ми, тя също никога не е оставила бакшиш на никого и пари в нея носи само когато излизаме извън хотела да пазаруваме, така че и да има желание няма как да остави бакшиш, ама не и се налага и да го прави, защото има мен Blush...

# 483
  • София
Е, да, така си е. Аз обаче ходя без мъж, нямам такъв и основно с детето и баба му. Та на мен се пада честа с бакшишите.
Аз пак да си задам въпроса- септември от 17 насетне дали са студени басейните в Анталия? За морето предполагам ще и ок

# 484
Е, да, така си е. Аз обаче ходя без мъж, нямам такъв и основно с детето и баба му. Та на мен се пада честа с бакшишите.
Аз пак да си задам въпроса- септември от 17 насетне дали са студени басейните в Анталия? За морето предполагам ще и ок

По принцип са топли, но тази година може ли някой да предположи.

# 485
Т.е. ако си платя гледка градина, мога да оставя 10Е на рецепция и да очаквам да ме настанят в стая с гледка море? ☺️🤨 
Аз приемам бакшиша като благодарност за добро обслужване. Ако съм доволна, оставям дребни долар или евро на усмихнати, старателни и позитивни хора от обслужващия персонал.

# 486
Т.е. ако си платя гледка градина, мога да оставя 10Е на рецепция и да очаквам да ме настанят в стая с гледка море? ☺🤨 
Аз приемам бакшиша като благодарност за добро обслужване. Ако съм доволна, оставям дребни долар или евро на усмихнати, старателни и позитивни хора от обслужващия персонал.
И аз това щях да попитам. Ние сме резервирали стандартна стая със страничен изглед море, това пише и на резервацията ни. По принцип в началото и края на сезона, когато има по - малко гости се случва от хотела да правят такива комплименти към гостите, но в сезона едва ли е възможно.

# 487
Т.е. ако си платя гледка градина, мога да оставя 10Е на рецепция и да очаквам да ме настанят в стая с гледка море? ☺️🤨  
................................
Бъди сигурна, че молбата ти за гледка градина ще бъде удовлетворена, дори и да не оставиш 10 Е Joy.

# 488
  • София
................................
Бъди сигурна, че молбата ти за гледка градина ще бъде удовлетворена, дори и да не оставиш 10 Е Joy.

Май нещо не се разбирате двете девойки....почти съм сигурен, че ако си платил гледка трева няма да ти дадат стая с гледка вода за 10 ойро. Това аз го правя, но съм платил да кажем стая море и искам да бъде пак стая море, но да бъде някъде на висок етаж. Докато обратното както казва 2в1 предполагам няма да е проблем, да платиш море пък да искаш градина. Все пак зависи колко е пълен хотела, а тая година ще е апокалипсис.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 08:23 от valerko

# 489
Да, определено средиземноморският климат е много приятен. На едно от моите деца също се е случвало, да отива болнo, ларингитна кашлица и обилен сопол и до 24ч всичко е изчезвало. Морето също е много солено и лековито.
Ех Анталиия, нямам търпение..!

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 11:55 от viliiianka

# 490
  • Beyond the Frontiers
Никакъв шанс.

# 491
  • София
Роже, ето това е приказка, много добре си го казал! И ако имаше повече мъже като теб - чудо би било.

Преди време тук някой повдигна въпроса относно колите и уж било фейк нюз, но е публикувано на сайта на МВнР. Аз понеже не се вълнувам от темата, тъй като мъжът ми шофира собствената ни кола, и не се задълбочих. Направи ми впечатление, че здравната застраховка трябва да покрива 30 000 евро, а аз досега правих до 10 000.

Допълвам се. Ето какво е качено на сайта.

ВАЖНО!
Българските граждани, посещаващи Република Турция, са длъжни да спазват следните изисквания:

При влизане на турска територия с лек автомобил, превозното средство се регистрира на водача и единствено той има право да го управлява и изнесе от територията на Р. Турция. Не се разрешава преотстъпване или управление от друго лице, било то с пълномощно, дори регистрираният на влизане водач да се намира в същото МПС. При проверка от турските контролни органи и установяване на нарушение на горното изискване, автомобилът може да бъде задържан и след няколко дневна бюрократична процедура изпратен в офис на турските митници към съответното населено място, след което върнат на водача след заплащане на солидна глоба.

Българските граждани, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия нямат право да напускат страната без да изнесат автомобила или е необходимо да представят официален документ с уважителни причини, налагащи това.

Напомняме на българските граждани, пътуващи в Р. Турция, че тяхно задължение е снабдяването със здравна застраховка, валидна на турска територия.

Интересно, но тук не се споменава размера, който покрива здравната застраховка. А вчера в група за пътувания във фейса, бяха копирали сумата... Моля, ако някой има актуална информация за застраховката, да сподели.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 10:35 от Тонка*

# 492
valerko, мисля двете се разбрахме много добре. И нейният, както и моят коментар бяха абсолютно иронични и в кръга на шегата Hands V.

# 493
  • Beyond the Frontiers
Тонка, мисля, че в началото циркулираше един пост с различна ифромация вътре като текст иначе с линк към държавния сайт. За това се коментираше, че е фалшив.
Явно пипнаха нещо, защото текстът за медицинската застраховка особено си беше тотално неверен.

# 494
Това с колите е супер тъпо! Колата е на мое име, но аз не мога да карам твърде дълго. Винаги ММ е карал колата. И какво става с лизинговите коли, тях кой трябва да ги кара?

Общи условия

Активация на акаунт