На море в Турция - тема 78

• 64 748
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Anelia, цената ви за трансфер мисля че е супер- къде запазихте? Аз ползвах gettransfer, запазих mercedes vito

Помолих дамата от агенцията да организира трансфера и сега видях на ваучера, че пише Gettransfer.com.
Автомобилът също е Мерцедес Вито 2022г.

# 631
  • Sofia
Тази цена 44 евро на човек ли е?

# 632
  • Пловдив
Както каза Валерко платила съм си за 7 дни и то не да ставам 4 сутринта. Пак няма да съм наспана. Освен това бебето е най-кротко и не мрънкащо от трите ми деца на 11 и 17 г. Вече има навъртяни бая километри зад гърба си. Тези, които сте пътували с бебета и самолет какво е ограничението на багажа? Проблем с колички предполагам няма поне?
Имате право на 20 кг на човек и отделно ръчен.В кой хотел ще сте?Повечето предлагат срещу депозит колички.Големите деца мисля ,че ще са най доволни от самолета.Пълно е с деца и е много хубаво и весело.В автобусите пътуват по възрастни и след 10-тия час път се започва мрънкането. А след 20-ти всички са подути и вървят едва едва.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 20:49 от slavei4e

# 633
Quattro family club dem

# 634
  • Пловдив
Доста е отдалечен от летището на 110 км.Ако бяхте с автобус поне още 2-3часа щяхте да имате от първите. А така сигурно ще ви сложат в трансфер всички за Алания и няма да се налага да минавате през  други хотели.

# 635
Тази цена 44 евро на човек ли е?

Това е обща цена за двама човека.

# 636
Аз пък все съм си мислела, че "7 дни" примерно означава "7 нощувки", явно съм била в грешка.

# 637
  • София
Защо да сте в грешка? Точно така си е

# 638
  • Beyond the Frontiers
Аз пък все съм си мислела, че "7 дни" примерно означава "7 нощувки", явно съм била в грешка.
Защо да сте в грешка? Точно така си е

Не е така. 7 дни са 6 нощувки. 8 дни са 7 нощувки.
И в този смисъл всеки си плаща 7 нощувки, 7 закуски, обеди, вечери, по презумция се стартира с обяд или вечеря и се свършва със закуска или обяд. Всичко повече е бонус от хотела и не се полага и не е платено.

Часовете на полетите на чартърите никога, никога не са гарантирани. Това че го пише в договора нищо не означава. Там също така пише, че туроператорът има право на промени по програмата - часовете на полетите.
Емералд ги смениха, Тез тур имам промени...нищо странно или необичайно.

Не знам, защо масово всички си мислят, че ако сте рано в хотела задължително може да си ползвате всички услуги, или че ако сте с късно отпътуване също е така.
Има хотели, в които това е така и много други, в които не е. И в Турция.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 22:08 от Galactic Voyager

# 639
  • Sofia
В договора с Емералд пише брой нощувки -7, т.е 8 дни са.(така де, имам предвид пълни 7 дни, на 8мия си тръгваш)
Къде виждате часовете на полетите на Емералд? Аз не виждам в договорите да ги има. Едни и същи часове ли поддържат за целия сезон? Къде мога да ги проверя?

# 640
Ние сме със 7 нощувки със самолет и точно 7 дни ще прекараме в хотела. Първия ден полетът ни беше сутрешен, аз писах че пътувахме изключително безпроблемно и пристигнахме в 11 ч. в хотела, целият ден беше пред нас. Настаниха ни в стаята още с пристигането, въпреки че в условията настаняването беше след 14 ч. Не мисля, че нещо се губи. Да, ако си с автобус последния ден може да седиш до последно, но за нас опцията 20 часа път е немислима. Дори когато си ходим с нашата кола на българското Черноморие не ми е особено приятно да сме седели на плажа и след това да пътуваме, а е в пъти по-близо, но това си е лично мнение. Аз ако бях без деца бих тръгнала с автобус за по-евтино, но ММ никога не би  се съгласил.
А за времето, тук си стана много горещо, около обяд не се стъпваше по пясъка. Днес и аз влизах в морето, а не търпя студена вода, изобщо лятото дойде.

# 641
Мда, не съм наясно значи, но в нашия договор си пише - нощувки, а не дни.

# 642
С автобус ползваш 8 дни, но реално губиш още пак 2 дни в път и така почивката ти излиза 10 дни.
Ние пътуваме с Абакс от Пловдив. Проверих разписанието на летището.

# 643
  • на село
Целият свят резервира нощувки, само в България се броят дни. Изхранванията са според броя нощувки - някои хотели правят комплимент към пристигащите по-рано - слагат им гривните и ги пускат, за да няма струпване на рецепция. Когато пристигат след вечеря, едно хранене се мести на последния ден. Ако искате да оставате по-късно, ползвате късно излизане - в зависимост от политиката на хотела и наличността.

Явно българските туристически агенции имат свои собствени правила и договорки с хотелите.

# 644
До сега винаги са ни щраквали гривничките още с пристигането. Аз нямам вина, че са ни докарали по-рано. Тук става въпрос да сме на летището в Анталия в 8 сутринта. Дори няма да успеем да закусим! Как така не се губи? Не стига, че няма да се наспя, ами и ще ми иде деня на кино! На идване ще пристигнем надвечер. Вечеряме и лягаме. Кое и как не се губи точно?

Общи условия

Активация на акаунт