На море в Турция - тема 78

 • 58 319
 • 736
 •   1
Отговори
# 645
 • Мнения: 419
До сега винаги са ни щраквали гривничките още с пристигането. Аз нямам вина, че са ни докарали по-рано. Тук става въпрос да сме на летището в Анталия в 8 сутринта. Дори няма да успеем да закусим! Как така не се губи? Не стига, че няма да се наспя, ами и ще ми иде деня на кино! На идване ще пристигнем надвечер. Вечеряме и лягаме. Кое и как не се губи точно?
Могат от хотела дави дадат сух пакет за изпът. От агенцията могат да ви го издействат.
Не ме разбирайте грешно, но съм изумена. Хора, вие по тази логика да не изпуснете хотела - излизате ли от него.
Ние когато тръгнем на почивка не си правя сметка кога ще пристигна в ден 1, пристигали сме в 10, в 2 ч през нощта - собствен транспорт. Оспивали сме се сутрин за тръгване, ама живи и здрави на почивка сме, да видим, да разгледаме,да хапнем по пътя, хотела е там и чака. Най- ранното ни пристигане е 12:30 ч на обяд тази година. Сутрин обикновенно закуска и 10-11ч най късно ,вече сме Гюле гюле.
Не се ядосвай те че ще стигнете късно ще имате ново  изживяване с децата.

# 646
 • Мнения: 1 424
Освобождаването на стаите не е ли 12 ч. навсякъде?  Като тръгна в 9ч. губя 3 часа, а не цял ден. Ако допускат оставане до вечерта е по благоволение на хотела.

# 647
 • София
 • Мнения: 23 130
И аз това писах вчера - губят това, което хотелът им отпуска като аванта. Голям рев, голямо чудо. Че и тръшкане за едната закуска. Ще си купят от летището, въпреки че от хотела надали ще ги оставят гладни.
С ранно отиване и късно връщане сме го правили единствено в Гърция, тъй като навръщане имахме само час и половина път до следващата ни дестинация и нямаше проблем да висим на плажа преди пътуването.
В Турция към 9 -10 ч сутринта се изнасяме и палим колата наобратно, но не съм се сетила да драматизирам, че изпускам авантата.

# 648
 • Мнения: 924
Абе хора, вие не четете ли?!Не става въпрос за закуската като храна, а като нещо, което ми е приятно да седна със семейството си и да си пия на спокойствие кафето и да си тръгна наспана и да не се чудя на летището по никое време има ли или няма с какво да го храня това бебе. Разбира се ще помисля предварително по този въпрос. Няма как да купувам боклуци от летището за бебето. Осем това, ако знаех, че ще загубя един ден щях да си платя за 10. Голям проблем ви се вижда. Що не си починете вече? И не е необходимо всеки да разбира всеки. Не съм ви молила за това. Аз приемам Вашите виждания и не ги оспорвам. Просто не виждам смисъл да се продължава. Да, излизаме от хотела само за 1 ден и даже и толкова не ми се излиза, не защото ще изтърва нещо от манджите, а защото за МЕН и семейството ми това е почивка- да лежа и мързелувам. Като искам да търча ще ида на екскурзия. Миналия месец се върнах от екскурзия, сега искам на почивка. Няма нужда да продължавате да се мъчите да ме разберете. Аз не разбирам Вас, Вие не разбирате мен. Това е. Няма смисъл от този спор. Влязох да попитам съвет и различни гледни точки. Получих ги(повечето). Благодаря!

# 649
 • София
 • Мнения: 1 443
Точно така Parusheva, адмирации. Сменяме темата...някой да знае какво се случва с Тротинетката, че ми е притеснено?

# 650
 • София
 • Мнения: 1 862
Parusheva е права затова че всеки има право сам да си решава своите избори. Дали за мен този избор е лош или хубав няма абсолютно никакво значение за нея или за който и да е друг, защото обикновено мотивите са съвкупност от много фактори, някои от които изброих в предишния си пост. И ние без да познаваме човека и мотивите му няма смисъл да налагаме мненията си. Ако можем да помогнем е добре, ако не е по-добре да подминем.
Аз сега ще се опитам за изброя част от мотивите си, които ме водят при избора и начина на пътуване.
Тъй като цените на хотелите станаха зверски високи от 7-8 години практикуваме следните варианти.
Първо задължително резервирам хотела на супер ранни записванияя, тоест не по-късно от средата на октомври, когато все още стоят цените за тази година, и не са калкулирали новите цени. Досега няма нито един случай, и то при положение, че на година резервирам поне три различни хотела в Анталия да съм се минал с цената на ранни записвания.
Пътуваме винаги самостоятелно и обикновено тъй като допреди две години нямаше директни полети от София до Анталия обикновено пътувахме до Истанбул / със самолет, влак или автобус- ползвали сме трите варианта и съм ги подредил по удобство за нас.
Истанбул е най-любимия ни град в света и затова съвсем не ни пречи, че ще стоим няколко дни в него.
Обикновено до Анталия летим с Пегасус и хващаме ранен полет- примерно към 9-10часа. Имаме платени индивидуални трансфери и след като кацнем на летището след час вече сме в хотела. Никога досега не сме отивали по-късно от 11-12часа в хотела.
Последният ден купуваме билети за последния полет от Анталия за Истанбул- обикновено е към 22 часа, тоест до 19-19.30часа сме в хотела.
Не се притеснявам, че ще ползваме съоръженията и заведенията и че ще ощетя хотела, защото това си влиза в цената. И не мога да платя по 300€ на ден за хотел и да си позволя да изгубя ден и половина, все едно съм хвърлил на вятъра 500€ / че това е един нов пръстен на жена ми Simple Smile /. Така плащам примерно 6 нощувки, но стоим пълни седем дни в хотела. И то съвсем законно, просто показвате при чек аута на рецепцията резервацията за трансфера Ви и там като пише, че ще Ви вземат в 19часа няма проблеми.
Сега от две години има директни полети до Анталия.
Значи е още по-лесно и за семейства с малки дечица.
Тъй като полета каца в Анталия най-рано в 14.30, а ако има закъснения може да кацне и в 17 часа резервирам за 1 нощувка хотел в град, до който  е близо хотела ни. Примерно в Сиде, Белек, Анталия или Алания. Има колкото искаш евтини хотели за по 40-50€ на вечер /само за едното преспиване/. Така освен всичко друго успяваме на спокойствие да разгледаме и града.
 Резервирам трансфер за следващата сутрин за 9 часа или ако хотелът е до 10 км. от града, в който сме спали такси и в 10 часа сме вече в хотела. Тъй като сме само двама или четирима, а не цяла група ни настаняват веднага. Досега не сме чакали никога до 14 часа, но и да се наложи не е трагедия- обуваш банските и на плажа или басейните.
Това е моя начин на почивка, не казвам, че е добър, а просто давам различна гледна точка. Все за някои може и да е полезна....

# 651
 • Мнения: 5 825
А може ли някой да каже, кои ТА предлагат по-комфортни автобуси?
Съпругът ми е едър и ако трябва да е сгънат на седалката, няма да издържи пътуването.
Сега ще кажете: тръгвайте с кола или самолет.
Решила съм да сме с автобус, за по-кратко пътуване до Кушадасъ. И още не съм запазила нищо, защото не знаем отпуските кога ще са.

# 652
 • Мнения: 4 833
Parusheva, притеснението ви е нормално, явно досега не сте пътували със самолет или поне не с бебе в самолет. Не знам колко голямо е бебето, но независимо от това вземете му нещо, което то със сигурност би яло, както и нещо, което да гризе в самолета. Аз нося за ядене все още, въпреки че синът ми е на почти 11 години, но той не яде нещата, които предлагат по летищата. Задължително му дадете вода или нещо друго за пиене при излитане и кацане. Биберонът върши същата работа, ако ползвате.

Идеалният вариант е бебето да е толкова уморено, че да заспи. Ако това не стане, вземете нещо за занимавка, но най-вероятното занимание ще бъде да ходи по алеята и да се радва на пътниците. Повечето са адски мили, но винаги има по 2-3 изключения, които могат да направят някой гаден коментар. Пускайте си го през ушите.

Нямате проблеми с количката в самолета. Дано не я изгубят. На нас никога не ни се е случвало, а сме пътували с количка из цяла Европа, но не е изключено. Имайте предвид, че количките ги мятат много злостно, така че ако държите много на вашата, може би вариант по-евтина количка е по- удачен. Нашата беше Макларън куест и изгледа три много пътуващи деца до момента, в който на летище София изчезна.

Преди години в самолетите яко надуваха климатиците и синът ми се е разболявал не веднъж. Последните години пък все ми е топло вътре, но задължително синът ми е със суичър с вдигната качулка, че все нещо ми духа.

Лек път и всичко ще бъде наред.

# 653
 • София
 • Мнения: 3 532
Мonii, има вариант да си платите цяла седалка (около 50 лв е доплащането), трябва да попитате в ТА.

Хора, тук се напълни с нашенци...

https://www.anadoludidimclub.com/?gclid=CjwKCAjw1MajBhAcEiwAagW9 … WNbRoCUVoQAvD_BwE

... срам ме е да кажа вече, че съм от Бг... 🥴


Иначе нашата почивка свършва днес.
Беше страхотно, въпреки 1 ден лошо време.
Прекрасни почивки на всички! 😘

# 654
 • Beyond the Frontiers
 • Мнения: 4 837
Никого не нападам, никого не обиждам.

В туризма се плащат брой нощувки, а не дни. Има си правила за настаняване и напускане - ако се замислите, ще видите, че това е нормално. Чисто организационно, няма как да е по друг начин.
Услугите в хотела се ползват съобразно часовете на настаняване и напускане. Това си е платил всеки и това получава.
Всичко допълнително е бонус и на добра воля от страна на хотелите.
Няма нищо лошо, ако човек си е направил сметката за да ползва и "бонуса", ама ако не може, е доста странно да се обяснява, че е "ощетен".
Пълна свобода на часовете на тръгване, пристигане и т.н. има при пътуване със собствен транспорт.
При пътуване с автобус, самолет - няма избор.

Parusheva, нищо лично. Имате си вашите лични предпочитания и доводи. Емералд ви предлагат варианти, абсолютно спазвайки изискванията на закона като срок. Със сигурност не го правят с идеята да ви провалят почивката или да ви прецакат. Имате избор: автобус, самолет, отказ от пътуването и връщане на парите. Това е максималното, което може да се направи.

При близо 10 полета всяка седмица и не ми се смята, колко автобуса...все по често ще има анулирани дати/ програми. Половин България трябва да се юрне да пътува само в Турция, че да се напълнят.

# 655
 • Мнения: 6 350
Почиващи в по-нисък клас хотели,се оплакваха,че им свалят гривните преди обяда,и не могат да се възползват от него.На нас не ни се е случвало.Не,че много сме почивали в Турция де.Едната година пристигнахме в тъмни зори,и отказаха категорично да ни поставят гривни и настанят.Първото се случи около 10 часа,другото -по обяд.
Днес е леко мрачно в Сиде.Но когато напече,е много качествено.

# 656
 • Мнения: 490
Здравейте! Прикючи и нашата почивка в Пайн Бийч Белек. Много  сме доволни от хотела. Стаите са просторни, камериерките редовно почистват. Храната беше Топ! Имаше марков алкохол, страхотни коктейли, ядки с питиетата, пакетирани сладоледи, много плодове, френски макарони следобяд в сладкарницата, суши всяка вечер в ресторанта и голямо разнообразие от морски дарове и риби.Времето беше страхотно. Топло, слънчево, но не прекалено горещо да ти пари. Хванахме страхотен тен.Обслужването е на много високо ниво. Доволни сме и жалко, че не повтаряме хотелите. С удоволствие бих се върнала пак.

# 657
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 3 469
Мерхаба и от Делфин Ботаник Платинум 😀

Пътувахме с автобус, спокойно пътуване. От граница до последна почивка преди започване обикалянето по хотелите - 13 часа, като в тях се включва 2 часа преминаване на границата и 4 почивки по 1/2 час. Бяхме 8 хотел на оставяне..Оставиха ни в 8.45 ч.  На рецепция веднага ни сложиха гривните иии...изненада - понеже Делфин Ботаник, корпусите, щели да ги отварят след два дни, ни казаха, че ще ни настанят в Делфин Ботаник Платинум за целия престой и ни предложиха двойна стая (каквато бях резервирала) - фронтално море (то не се вижда на ниските етажи) или фамилна стая , странична 😀..Естествено, че взех фамилната с изглед към дървета и малко към неработещата рецепция на Ботаник, а. Веднага ни настаниха в помещението. На пръв прочит - страхотно отношение от персонала (на сейфа показваше, че са слаби батериите, обадихме се, веднага дойде техническата поддръжка и смени направо сейфа, отвиха и завиха пак за гардероба 😀). Много е чисто, поддържано, територията е точно ботаническа градина с название на растенията. Хотелът е полупразен, корпусите наистина не работят все още..по басейни е полупразно...дано е заради времето, че ние си обичаме глъчката...
При нас времето е топло (30 гр), но е по-скоро облачно и много задушно, дано не завали....

# 658
 • Пловдив
 • Мнения: 2 048
Здравейте! Прикючи и нашата почивка в Пайн Бийч Белек. Много  сме доволни от хотела. Стаите са просторни, камериерките редовно почистват. Храната беше Топ! Имаше марков алкохол, страхотни коктейли, ядки с питиетата, пакетирани сладоледи, много плодове, френски макарони следобяд в сладкарницата, суши всяка вечер в ресторанта и голямо разнообразие от морски дарове и риби.Времето беше страхотно. Топло, слънчево, но не прекалено горещо да ти пари. Хванахме страхотен тен.Обслужването е на много високо ниво. Доволни сме и жалко, че не повтаряме хотелите. С удоволствие бих се върнала пак.
О камък ми падна,че тази година го запазих за малката ми дъщеря.Те ще пътуват директно от Англия.Зет ми за първи път ще ходи в Турция и ми се иска да му хареса.Иначе техният полет от там е 4 часа и ще пристигнат след 12 през ноща и дефакто губят целия ден ,но се смята първа нощувка.Там според полетите е и цената на почивката.Само с няколко часа разлика може да скочи до 150 паунда на човек.

AIR приятна почивка.Много бързо сте пристигнали.През Лара,Белек и Сиде ли минахте да оставите почиващи?Интересно защо е толкова спокойно при условие ,че уж всичко било пълно.Да не би да изчакват повечето юни?

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 14:15 от slavei4e

# 659
 • Мнения: 490
При нас в Пайн Бийч беше много спокойно. Това супер много ми хареса. Винаги имаше места на плажа и около басейните, свободни маси в ресторанта, никъде не чакаш, никъде не се редиш на опашка. Направо супер. Но, от вчера започна някаква конференция на Орифлейм на която присъстваха около 200-300 човека и отделно дойдоха два автобуса с туристи. Настана голяма лудница и олелия. Сутринта в ресторанта чаках около половин час да ми дойде реда за кафемашината, отделно нямаше свободни маси. Така се зарадвах, че си тръгваме и че сме избрали ранен период за почивка. Тази лудница не бих я понесла в пиковия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт