Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 197
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Esmeralda перфектен маникюр както винаги и ефектен. Разкошен е този цвят. Обожавам я тази форма квадрат. За съжаление аз не мога да я имам. Моите нокти растат на криво и от единия край  се подвиват повече, а и показалеца на лявата ми ръка ми е втори нокът и различен от всички други, има голям апекс и се подвива надолу. Уф грозна работа, но е така като не съм мислила като ученичка и съм гризала кожичките, които стърчат. Така се получи възпаление и показалеца ми беше станал като наденица 😅. Наложи се да ми отрежат и премахнат целия нокът, но трябваше, иначе щяха не след дълго да ми отрежат целия пръст. Размина ми се на косъм😨. От тогава не гриза ни нокти, ни кожи.
M.G много хубаво се е получило с пеперудките 🦋.

# 76
StellaRose3, те и професионалистки с апаратен, изравняване еднотон и лека декорация го докарват до към час и малко, а еднотон съм виждала най-бързото 40 и нещо минути, та мисля добре се вписваш. Аз за час и нещо правя на баба ми, с майка ми е по-проблемно, че все мърда, става, сяда и не мога да засека чисто.
Много хубав маникюр!

# 77
Stella Rose, ти професионално ли работиш?
На мен сваляне на стар материал, маникюр и оформяне ми отнема най-много време - около 40-50 минути.
Последният ми рекорд е 1 час и 25 минути на мама - сваляне на старо изравняване, маникюр, скъсяване на ноктите и изравняване с цветна база.

# 78
Stella Rose, ти професионално ли работиш?
На мен сваляне на стар материал, маникюр и оформяне ми отнема най-много време - около 40-50 минути.
Последният ми рекорд е 1 час и 25 минути на мама - сваляне на старо изравняване, маникюр, скъсяване на ноктите и изравняване с цветна база.
Имам салон за друга дейност ,но маникюра ми харесва много и си оборудвах място уж само за мен ,но вече правя 3 клиентки и майка ми.За сега без курс и не знам дали изобщо ще карам.Общо взето по 2 ч със старанието,за да е хубаво,като съм правила около 10 пъти на другите ,на мен е различно ...

# 79
Маалее какви сте бързачки⚡! Кога ли ще ви настигна🐌. Изглежда аз съм от екстра бавните🦥🙂

# 80
Маникюр на друг правя за около 50-60 минути. Сваляне с ел пила, почистване на кожички, оформяне на ноктите, изравняване и лак.
На себе си ми отнема почти двойно, защото правя двете ръце поотделно от начало до край.

# 81
  • Light of Zartha
И на мен ми отнема много време, хем се правя сама от както се помня Grinning ама съм капризна - всичко да е изравнено, с правилна форма, оглеждам от всички страни...абе луда работа. После хубаво лакиране под кутикула и почти 3ч не ми мърдат. Айде 2 ако е едноцветен, но за френски няма как да се вместя в по-малко време.
Относно формата - сигурно 7-8г носих квадрат. Обикновен, не мек. За бала се престраших да сменя на бадем и от тогава само с него ходя. Инцидентно правя квадрат веднъж в годината. Сега ми се върти в главата форма балерина. Червеният маникюр е израснал само с милиметър, този път много се старах с поставянето и вече трета седмица е израснал само с толкова. Но така или иначе ще трябва смяна в един момент и ще видим какво ще ми хрумне като форма.

# 82
Влизам да се оплача. Събота вечер се лакирах, а от снощи вече имам щети. На дясната ръка на палеца имам обелено откъм края на нокът.
За втори път ми се случва това с цветен лак на Клареса, макар и различни цветове.
Голямо желание имам да са ми хубави ръцете с добре поддържани нокти, но имам "късмета" да съм изтеглил късата клечка. Дори и направена от маникюристка, ноктите ми мнооого трудно издържат и две седмици. Откакто се правя сама, се налага всяка седмица да се лакирам.
Но върха е тази Клареса. Много съм разочарована.
Слагам дехидрататор, праймер, после безцветен заздравител, като гледам да не е по цялата плочка, база, цветен гел лак и после топ лак.
Това са основните продукти, които използвам:

# 83
m-angel, според мен не трябва да слагаш заздравител, щом не ти издържа. Пробвай с фибро база да изравниш. Аз така се спасих.

# 84
  • У Диспансера ...♥♥♥
На Есмералда маникюра и формата са топ😍
Тоя квадрат ми е много на сърце, но за жалост аз не мога да го направя.
Аз от Клареса до сега нямам греда, а имам доста техни лакове, цветните им бази ми държат бетон ноктите, от както ги ползвам нямам един счупен или сцепен нокът.
Колкото и да бързам съм като охлюв и туй то като започна да се правя, чужди хора правя рядко, че нямам време, иначе съм една идея по-бърза на друг човек.

Сложих матов топ, но той е някакъв скапан та напълно нормално си падна до половината, добре че си сложих лъскав на Коди, под него.

# 85
M-angel, техниката с карето не е за нокти, на които материал не държи добре. Тя е именно с цел лесно сваляне на лака.
За твоите нокти бих препоръчала да караш по стандартната процедура - минаване на ноктите с буфер в една посока, дехидратор, безкиселинен праймер, база, (укрепване с база ще увеличи здравината), два слоя лак, топ. Не мисля, че проблемът е в цветовете на Клареса, освен ако не са полимеризирани добре (на повечето им цветове трябват по 90 секунди).

Нарцисчева, много хубав лак. Обаче за матов топ да знаеш, че не се слага върху гланцов, ще се обели. Ако слагаш така, първо мини гланцовия с буфер блокче.

# 86
И аз на друг човек съм сравнително бърза, а на себе си съм много бавна. Правя ръка по ръка, вторачвам се, искам да е перфектно и пр. После все си намирам кусури и не съм доволна баш. Инстаграм е виновен Joy Гледам прекалено много перфектни маникюри, професионални и искам и аз, а не съм професионалист. Относно формата харесвам всякакви, но моите нокти се огъват, "скручиваются" както е на руски, и когато са дълги бадем ми е подходящ. Иначе се завъртат и почват да се отлепват, а формата квадрат отива на кино. Трябва или да моделирам, което ще ми отнееме 7 дни път с камили, или да лепна гел х тия дни пък даа се видя с квадрат, но нямам врме.
Нарцисчева, много красив маникюр! Много нежно се е получло! И аз нямам грешка с Кларесата до сеега и базите държат, и цветовете стоят и се опичат, неопечен до сега имам само един случай скоро с един много пигментиран зелен на флекси,което и с тях за пръв път ми се случва, който пускаше зелено колкто и да го пека и се отказах тогава от зелен маникюр.
m-angel, и аз мисля да пропуснеш стъпката със заздравителя и да видиш как ще са нещата. Първо той е за лесно сваляне, а щом при маникюрист не ти държи, значи карето не е за теб. Другото, което трябва да се има предвид с карето е да се изчака много добре да изсъхне, за да не се отлепва. Не 10 мин, а поне 30тина са писали момичетата, правили каре. Някои говорят и за 2-3 часа. Невена е давала съвет, че по-добре карето да се прави с матов топ, а не заздравите. Матовият топ се вижда по-добре и ясно къде е и изсъхнал ли е.  Каква ти е базата и лампата, че не помня дали сме обсъждали лампата? Относно тези дехидратор и праймер нямам наблюдения, ако някоя мацка е ползвала - да се включи. Аз съм доволна от този н клареса, но там нещо четката все ми е развалена и смених с Palu, който също държи до откат.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 11:13 от karmilla

# 87
А да не би самата плочка да е мазна и да не задържа лак?

# 88
m-angel, в този случай, сложи гел под гел лака. С него търпи по много време.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт