Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 196
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Къде изхвърляте развалените или изхабените лакове? Не знам какво да ги правя, а вече са доста и само ми пречат Sweat Smile

# 61
https://fb.watch/jdO9Z4iodu/
Ето едно видео, което показва много добре как се работи (нищо, че не разбирам какво говори😄)
Есмералда, аз дори не мога да си представя да сменя формата с овал.

# 62
Аз толкова отдавна пък съм била с квадрат и то все дълги нокти, а сега само бадем/овал си правя и изобщо не мога да си представя квадрата да го издържа с тези ръбчетата отстрани.. Joy
Обаче като ви гледам маникюрите в тази форма, много ми харесват.

# 63
  • София
И на мен квадрата ми и е много любим напоследък,  по-точно много харесвам късия квардат ии класическия с по-остри ъгълчета, а  т.нар. ,,мек'' квадрат или скоовал с леко заоблени ъгли не ме радват толкова. Но пък на който както му харесва и както е свикнал.. 😄 Моите до преди седмица бяха квардрат, половин година бях така и то го носих с доста остри ръбчета и противно на очакваното не съм имала проблеми като счупени ръбчета, да дере и прочие. Удобни ми бяха.
Но установих, че моите нокти в основата са по-теснички и с квадрата се разширяваха малко повечко в свободния край, та затова ги заоблих. Сега вече всичко е песен 😄 с квадрата си беше малко мъка, все да са прави, равнии, едно пилене падаше..и оглеждане от всички страни.

В този ред на мисли не знам за вас, но аз до преди лятото на миналата година не бях си и помисляла да нося къси нокти каму ли квадрат, бях с много дълги, остри нокти, нищо общо със сегашните. 😄
Лелее, сега като ги гледам 🤣 ето ги

Ии това естествена дължина..

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 21:40 от LoLo30

# 64
  • на брега на морето
И аз се кефя на квадрат. Отдавна не съм имала обли нокти...Правя, струвам, ама да са квадратни, все ми е тая къси или дълги. Joy

# 65
Лоло30, ехе много обичам дълги нокти! И моите все ги държа дълги, амаа тези вече ще са ми в повечко с малкото дете 😅 Пък като беше бебе ги бях скъсила, понеже се бях наплашила, че ще го одера или бръкна в очите, ама след време дори с по-дълги ми беше по-лесно, просто е до свикване. С къси, когато съм била, все ми е някакво странно.

# 66
  • София
Rimona Даа, точно, понякога си e много до свикване. След като ги скъсих драстично и ми беше много странно в началото, направо все едно не бяха моите ръце 😄 а пък сега ми се вижда, че са били адски дълги тогава, на фона на сегашните..

# 67
Rimmona, фолиото го слагам с портокалова пръчица - хващам го с тънкото връхче и го поставям върху лепкавия слой на базата, а пък после с другата страна на пръчката хубаво го притискам и заглаждам.

Аз харесвам всякаква форма нокти с изключение на стилет. Но не съм фен на дългите ноктаци, нося макс до средна дължина (4-5 мм свободен край). Няколко пъти си правих gel X дълги бадем и не са моето - макс да ги издържа няколко дни.

# 68
  • Шумен
И аз съм фен квадрат,опитвала съм няколко пъти да съм с бадем,но не мога да се възприема, а и последните години не мога да търпя дълги нокти, 3-4мм макс,и след 3 седмици вече имам чувството,че съм със супер дълги и ме дразнят 🤣 Лоло и Есмералда уникални сте!Всички правят много хубави маникюри и много се стараят,но вие направо сте топ!🤩

# 69
esmeralda,
Разкошни както винаги.
Докато сме на вълна фолио нареждам се и аз да питам.
Гледала съм по сайтовете основно 2 вида.
Едното накъсано на малки, или големи парченца в бурканче.
Другото на голяма ролка, като там има всевъзможни дизайни.

Въпроса ми е как се отпечатва всяко едно от тях.
За това в бурканче предполагам върху лепкавия слой с помощта на пръчица или точкатор или какъвто и да е инструмент поставяш, понатискаш, след това слой прозрачна база и след това топ.

За второто как се работи - като с великденско яйце ли? Върху лепкавия слой поставяш цялото фолио,  натискаш, разтъркваш отгоре и след това отлепяш и виждаш какво е станало? И после пак база и топ?

# 70
esmeralda,
Разкошни както винаги.
Докато сме на вълна фолио нареждам се и аз да питам.
Гледала съм по сайтовете основно 2 вида.
Едното накъсано на малки, или големи парченца в бурканче.
Другото на голяма ролка, като там има всевъзможни дизайни.

Въпроса ми е как се отпечатва всяко едно от тях.
За това в бурканче предполагам върху лепкавия слой с помощта на пръчица или точкатор или какъвто и да е инструмент поставяш, понатискаш, след това слой прозрачна база и след това топ.

За второто как се работи - като с великденско яйце ли? Върху лепкавия слой поставяш цялото фолио,  натискаш, разтъркваш отгоре и след това отлепяш и виждаш какво е станало? И после пак база и топ?
Да, така само да добавя, че фолио, което искаш да ти се отпечата равномерно трябва лак трансферен специално за фолио, иначе ако искаш само каквото само се залепне по лепкавия слой, тогава може и без онзи специален лак.

# 71
И аз не съм ги хвърляла, понеже ми се вижда страшна химия. Пък и ако някой от клошарите реши да ги отваря, не... не.
На определени места има пунктове за събиране на опасни отпадъци и стари лекарства, но не ми остава време да се занимая и с това.

Къде изхвърляте развалените или изхабените лакове? Не знам какво да ги правя, а вече са доста и само ми пречат Sweat Smile

# 72
  • София
Аз като форма харесам добрия стар овал. Най лесна за оформяне ми е квадрата, но все някога ще се престраша за овал.Joy Тези ми допадат като форма и дължина.

# 73

ето нещо и от мен,кога ще се науча да снимам незнам.Обаче понеже човек се учи от грешките си,да кажа какво установих.На едната ръка фолиото ми се залепи от раз,на другата нещо не се получи.Това беше късно снощи и изведнъж видях, че се опитвам да го лепя на накът без цвят.Няма логика,но факт.Значи цвят, транспортен лак,фолио-застана идеално.База, транспортен лак ,фолио не лепне,изобщо.Друго понеже се питаше скоро матов топ ,върху топ гланц издържа ли?И това ще споделя,понеже пека вече топа,вадя ръката ,той лъщи,помислих че не се е изпекъл,оказа се че съм сложила на втората ръка гланц.Намазах втори слой мат ,пък ще видим.

# 74
За фолиото което е на ленти много зависи колко лепкав слой имат лаковете .Тия дето аз ползвам на Пърпъл нямат много лепкав а леко мазен и се пързаля фолиото понякога и после като мина с топа и се разнася на цял нокът и на четка ,но зависи колко съм натиснала,на други марки лепва повече.
Да питам тези които правят други хора колко време ви отнема сваляне с пила,кожи ,форма всичко преди лака?.Аз съм бавна още но ,за да е добре ...преди да лакирам просто всичко да е хубаво 1 ч минава и после лак 1 ч и дори не остава време за декорации и остава така.
Иска ми се да намаля времето на почистване ,но виждам ,че фрезите от алито не са много хубави и се замислих за по-скъпи ...

Общи условия

Активация на акаунт