Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 35 364
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Тропи, ако ги искаш дълги трябва по-овални да ги осавиш за начало, защотот с тази форма ппо-бързо щее се счупят или бадем. Трябва повече пространство към точките на растеж, иначе е много обичайно да се счупи. Тоест трябва по-надолу да оставиш по-широко и като израсте да заостриш.
Bondy07, аз лично не съм попадал на гъст млечен лак и предполагам е заради това, че е полу-прозрачен. По мои наблюдения полу-прозрачните са с по-течна консистентност или поне тези, които аз имам. може би база би била по-подходяща. Това включва и бази-млечни полу-прозрани са по течни от по-наситени цветове.
Аз пак се вкарах в приключение да сменям форма. Сваляне и кутикули за няма време, но тази форма да направя-няма такова пилене. Пилих като изоглавена,а мислех че ще е по- просто. За пръв път я правя. Базата е страхотен нежен цвят, но ми се стори постно и плеснах любимите планети. Нищо екстремално-само з=база и стикери, за жалост както и да се чепатя не мога я хваня в пълния и блясък. И понеже си нямам 6+ топа, купих експрес топа на PNB и на първо четене и той много ми хареса-воден, бляскав...абе мечта. Та ето това сътворих за много време пилене и пак нещо не съм доволна баш от формата(въпреки че тази форма много ми допада, май ми е нова любима, ако лесно се поддържа):

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 22:33 от karmilla

# 646
  • Варна
Кармила прелест е Heart. Аз чакам почти същия потал на камилфо ама такива нокти няма да отгледам посмъртно Grinning тъй,че благородно завиждам.

# 647
prinzesata, благодаря Hug Heart Ще чакаме снимки! Тази база честно да си призная е китаец и не съм вярвал, че ще закупя такъв. Но е много красива и като за 1,5 евро мога спокойно веднъж да я плесна и да я хвърля, ако не ми доапада, Мирише на дъвка и няма кофти миризма, пък се престраших от китайците в името на красотата и сложих главата в торбата. Ти имаш много хубави нокти и красиви мнаикюри пускаш тук, а тия нокти след гел х няма да разказвам как са "отгледани", да не ми се смеете. Иначе днеес поръчвах едни 3д китки и се сетих за теб и ако пристигнат читави ще ти ги похваля,ако ги харесаш и ти да се сдобиеш Simple Smile HugHeart

# 648

Нещо простичко и семпло. На другата ръка точките някак по-разляти ми станаха. Е, то повече се и омазах  Simple Smile

За да не стават разляти точките и  изобщо декорациите, просто изтрийте лепкавия слой. Така гел лака или боичката, с които рисувате ще си стоят на място

# 649
О, много благодаря за съвета! Ще го имам предвид за следващия път! Сега като си сетя на лявата изчистих първите точки, защото не ми хареса как станаха, а с това съм изчистила и лепкавия слой. Съответно там си станах точки, а на дясната се разляха.

# 650
Момичета, препоръчайте ми бюджетен акригел или полигел (не ми е ясна много разликата между двете), който да е що годе читав. А от продуктите на Silcare доволни ли сте? Гледам в мейкъп има доста изгодни предложения на марката и сякаш преди бях срещала хубави отзиви за гел лаковете им 🤔

# 651
Mini Me, на silcare срията flexy има хубави лакове и цветоове. Но им вдигнаха цените - преди един лак беше 4-5 лв., а сега е 6-7. Имам неоните им, лилави, розови, едно много търсено(от мен) морско синьо. Покривни са и трайни. До сега имах грижа само с едно тъмно зелено с брокат коледната им серия, което и 3 минути цапаше и не се изпече. Номер 227 беше. Серията color itне се нанася добре и се отдръпва от краищата, няколко съфорумнки се оплакаха. Другите им неща като гелове и тем подобни не държат много добре. За база и топ не мога да кажа и тях не ползвам.
Есмералда беше препоръчвала полигел на Клареса, а имам спомен съфорумка май беше похвалила този на Reney.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 12:55 от karmilla

# 652
Аа и аз я поръчах тази база, наистина мирише на дъвка Simple Smile) и аз се изкуших и поръчах още няколко млечни, макар че нямах нужда май 😌
Много хубав маникюр и формата много ми харесва Кармила!

Моята ел. пиша пристигна още миналата седмица. Сега си чакам накрайниците и междувременно пробвах с един от тези цилиндрични шкурки.
Лакът ми се държи много добре като цяло вече почти 20 дни, само наблюдавам, че се изтрива откъм свободния край.. и точно там се надигна на средните пръсти- външни ъгълчета. Миналата седмица на лявата ръка и веднага изпробвах пилата и точно тази виолетова база. Сега е средния на дясната ръка. Иначе съм ползвала обезмаслител на Клареса, ултрабонд на Коди, фибро база за подложка и после млечна база.. чудя се какво точно, което правя, може да го провокира точно тези пръсти там?..
момичета, като първи и набързо опити за работа с пила, не е равно свалянето, има дупчици, но припилените нокти розовеят, нали така? Аз по-скоро съм махнала цветната база или? Вие как мислите?

prinzesata, благодаря Hug Heart Ще чакаме снимки! Тази база честно да си призная е китаец и не съм вярвал, че ще закупя такъв. Но е много красива и като за 1,5 евро мога спокойно веднъж да я плесна и да я хвърля, ако не ми доапада, Мирише на дъвка и няма кофти миризма, пък се престраших от китайците в името на красотата и сложих главата в торбата. Ти имаш много хубави нокти и красиви мнаикюри пускаш тук, а тия нокти след гел х няма да разказвам как са "отгледани", да не ми се смеете. Иначе днеес поръчвах едни 3д китки и се сетих за теб и ако пристигнат читави ще ти ги похваля,ако ги харесаш и ти да се сдобиеш Simple Smile HugHeart

# 653
The 13th, Благодаря ти! Да, розовеят препилени участъци. Вземи си 5 в 1 универсалните накрайници за сваляне - по-нежни и фини са, стават и за ляваи за дясна ръка и шансът да забие и да се окепазиш е по-малък. След като ги пробвах определено препоръчвам за начинаещи с ел пилата. Надигането на доминантната ръка ли се случва? Обикновено е на нея и на пръстите на указателен и среден т.е. тези, които ползваме най-много. Друго което се сещам е - случайно да ти се завиват ноктите? Моите започват да се завиват и форма квадрат без да ги изпиля от долу и/или да доизграждам и моделирам не се получава, защото започват да се отлепят като се завият навътре. Иначе имам спомен, че препоръчваха киселинен праймер да се минава свободния край при такива случаи и на нокти, на които не държи по друг начин.Ще погледна за всекии случай и ще се коригирам или добавя инфо.
Да, много са красиви на живо особено. Не съм очаквала да изглежда по-добре от на картинката. Тия китайци не спят, но определено без подложка от линт базата на коди и с хирургическо внимание се лакирах да не докосва кожа. Четох състава няма Хема и производни, но това нищо не значи за мен. Но ми беше мерак да пробвам и това нещо на пазара. Иначе флаш базата е много красива също. Дано и да държат колкото са атрактивни.

# 654
Може ли линк към тази база?
Аз ще поръчам в крайна сметка пак каучуковата на Коди, свикнала съм с нея. Ще сложа и една линт база. Под нея беше ли нужно да се слага и каучокова или директно с нея?

# 655
aDaMaNt^, ако е цветна ще ти трябва подложка тънко нанесена безцветна, ако е безцветна - няма нужда от каучуковата под линт базата. Иначе се обезсмиля работата с фибростъклото. Аз дори и на прозрачни бази първо слагам тънък слой от нея, пека и после си изравнявам по медота с тънко поставяне, неизпичане и поставяне на капка.Втората част с тънкия неизпечен слой е с цел капката после лесно да се разлее и самоизравни, иначе на изпечен слой и капка си е мъка. Базите, за които говорим са китайски и с тях трябва да се внимава и задължително да има хубава марка за подложка. От URB30 до 38 са тези специално, като тази с която съм се лакирала. Флаш базите са от URB002 до URB006. Доставката до България беше 2 месеца. Но пак предупреждавам - с китайските продукти трябва повече да се внимава, защото имат повече алергизиращи съставки и при неправилно ползване може да стане сакатлък. Скоро обсъждахме случка във фейсбук на дама, която си е препилила ноктите и в комбинация с кофти китайски боклуци си беше причинила изгаряне на нокътната плоча и съответно онихолиза. Есмералда също е писала по темата за много дами из великобританските форуми с алергична реакция към китайски лакове, която се изразява под формата на онихолиза(отлепяне на нокътя от нокътното легло). Не искам да плаша, просто наблягам на това, че трябва да се прави внимателно без да се цапа кожа, особено ако е разранена или порязана и задължително хубава база слагаш за подложка преди това.
https://www.aliexpress.com/item/1005004991892358.html?spm=a2g0o. … 94.5f851802u8ujSu

# 656
Mini Me, на silcare срията flexy има хубави лакове и цветоове. Но им вдигнаха цените - преди един лак беше 4-5 лв., а сега е 6-7. Имам неоните им, лилави, розови, едно много търсено морско синьо. Покривни са и трайни. До сега имах грижа само с едно тъмно зелено с брокат коледната им серия, което и 3 минути цапаше и не се изпече. Номер 227 беше. Серията color itне се нанася добре и се отдръпва от краищата, няколко съфорумнки се оплакаха. Другите им неща като гелове и тем подобни не държат много добре. За база и топ не мога да кажа и тях не ползвам.
Есмералда беше препоръчвала полигел на Клареса, а имам спомен съфорумка май беше похвалила този на Reney.
Благодаря за насоката, ще разгледам предложените Simple Smile!

# 657

Здравейте, лакирах се с част от новите ми попълнения, които скоро дойдоха.

# 658
Karmilla, много благодаря за подробната информация!
Да, запозната съм с китайското качество. Цветове ползвам доста, но база никога. Така че и да ги взема, задължително над друга база ще ги ползвам.
Много благодаря отново!

# 659
Много зор с това оформяне. Бяха ми квадратни, но какво обърках не знам и стана това. Честно казано определено си личи, че някой непрофесионалист ми прави ноктите. Но това от което съм най-доволна е, че не се чупят и не се белят.

Общи условия

Активация на акаунт