Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 050
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,

Аз миналата бременност се следих на две места и честно казано ми идваше малко в повече. Първите пъти беше интересно, но когато вече за всеки преглед трябваше да ходя на две места, с дете вкъщи, на работа.. това трамбоване в София по прегледи, ми дойде в повече… Та за сега съм решила да се следя само на частно при моята си АГ.

Към момичетата, които сте в 6-7 седмица, как са ви симптомите? Силно изявени или по - скоро тъкмо набиращи сила? Grinning

На мен ми се гади, вечер доста ми се приспива, често ходя до вц, но все пак успявам да хапвам. С двете ми успешни бременности бях мноооого зле(с първата повръщах до 14-15 седмица, с втората до 19-20..). Сега съм в очакване.. да видим какво ще става с тази Grinning

Още един въпрос, какво се видя на ехографа при вас в 5г.с и 4-5-6 дни? Имаше ли жълтъчно мехурче? А ембрион?

Аз също смятам, че при един АГ е достатъчно да се следиш. Ако е израждащ, още по- добре. Вече при проблем може да се отиде и при друг за второ, трето, пето мнение.

В 5г.с при мен се видя плоден сак и жълтъчно мехурче. И при предишната бременност пак така.

Сега съм в 7 г.с симптомите ми са доста силно изразени. Гадене, повръщане, отпадналост… нямам сили за нищо. И при предната бременност много повръщах. Но като влязох в 12г.с всичко отшумя и се чувствах супер.

Успявам да хапвам, но да готвя НЕ😁 Мм каквото може да сготви това ям. Напоследък съм на картофи😁😁😁
Иначе на празен стомах ми е по-зле.

# 271
Здравейте момичета. Бременна съм в 7 гестационна седмица след инвитро. Притеснявам се, че корема започна много да ми се подува, ама наистина много, работя в офис и особено след работния ден едвам се прибирам. Твърд и подут корем, като от два дни забелязах че и пъпа ми се промени, все едно е деформиран. Лекаря казва, че е нормално, но на мен ми е много странно да е така. При някоя от вас случвало ли се е подобно нещо?🙏Благодаря ви!
Аз също съм много подута в корема всякаш съм в 5-6 месец. Миналата седмица като споделих на АГ ми каза, че било нормално от хормоните.

# 272
Здравейте отново момичета. Аз днес бях на преглед. В 6с2д съм , видяхме сакче 12 мм и жълтъчно мехурче. Сега не знам как ще издържа две седмици до следващия преглед. Освен болка в гърдите и придърпвания , нямам други симптоми , но като знам с дъщеря ми колко много повръщах , се надявам този път да е по-леко. Ние изкарахме задружно някакъв вирус , и още не може да ми мине, защото се лекувах с бабини рецепти . Пазете се много ,че си е голяма гадост. Сега трябва да реша къде ще ходя на ФМ и да запазя час ,че при добрите всички часове за заето с месец напред. Вие решили ли сте ?

# 273
Здравейте, отдавна не съм писала, да споделя и аз какво се случва при мен. В 8-ма г-на седмица съм и бях споделила, че живея в Холандия, още съм в голяма чуденка къде да си следя бременността и съответно да родя, но искам да ви споделя, че тук ти дават дневниче в което са ти описани всички прегледи и всичко което трябва да направиш, след всеки преглед ти мушкат изследванията в джобче от дневничето и си ходиш с него навсякъде. Ще ми правят в 11г.с тестове - пренатест за синдром на Даун, Едуардс и т.н , тест за кръвна захар, тест за тромбофлибия, тест за имунитет към шарка (не съм карала) - всички тестове са напълно безплатни. Исках да попитам в България какви тестове ви правят в началото и трябва ли да ги заплащате?

# 274
Здравейте момичета. Включвам се и аз.  ПРМ 21.02.2023г.
На 30.03 бях на преглед за установяване на бременност,видяхме сакчето и следващия ми преглед е на 18.03. Имате ли някакви симптоми в така ранна бременност?
Тъй като аз нямам никакви все още. Само и единствено гърдите са ми напрегнати. Лека бременност на всички

# 275
  • Варна
Здравейте, отдавна не съм писала, да споделя и аз какво се случва при мен. В 8-ма г-на седмица съм и бях споделила, че живея в Холандия, още съм в голяма чуденка къде да си следя бременността и съответно да родя, но искам да ви споделя, че тук ти дават дневниче в което са ти описани всички прегледи и всичко което трябва да направиш, след всеки преглед ти мушкат изследванията в джобче от дневничето и си ходиш с него навсякъде. Ще ми правят в 11г.с тестове - пренатест за синдром на Даун, Едуардс и т.н , тест за кръвна захар, тест за тромбофлибия, тест за имунитет към шарка (не съм карала) - всички тестове са напълно безплатни. Исках да попитам в България какви тестове ви правят в началото и трябва ли да ги заплащате?
Кръв и урина, цитонамазка... Това е, което НЕ плащаме, бхс също, но тази статистика голяма част не я харесват и не я правят (вкл. Аз)
Фетални си плащаме, вървят около 120лв, аз преди да забременея си пусках за шарка и не съм карала наистина и скоро ще ваксинирам малкия, за да не ми донесе нещо от градината.
Пренатеста също се плаща, зависи кои показатели искаш но да кажем от 600-700 до 2000лв

# 276
Здравейте! Аз лично за мене си не харесвам тия прена тестове, на първо място защото неискам да знам чак такива подробности, второ това са някакви безумни пари дадени на вятъра. Че те са си го измислели, още един начин да вземат парите на хората. Аз освен ПКК и орина нищо друго не искам да правя. Следят ме с ехограф всеки месец и АГ ми каза че всичко се вижда на монитора, дори да има проблем пак се разбира.
Аз искам да попитам не дай се боже кажат че примерно детето е с един от синдромите, какво става? Прави се аборт ли, какво ли? Но това си е мое мнение, просто следя теми и виждам масово се правят тези тестове. Те Болниците, лабораториите и аптеките са на една верига грабеж, възползвайки се от страховете на хората. Просто споделям мнение, не е насочено към никой.

# 277
  • Варна
Здравейте! Аз лично за мене си не харесвам тия прена тестове, на първо място защото неискам да знам чак такива подробности, второ това са някакви безумни пари дадени на вятъра. Че те са си го измислели, още един начин да вземат парите на хората. Аз освен ПКК и орина нищо друго не искам да правя. Следят ме с ехограф всеки месец и АГ ми каза че всичко се вижда на монитора, дори да има проблем пак се разбира.
Аз искам да попитам не дай се боже кажат че примерно детето е с един от синдромите, какво става? Прави се аборт ли, какво ли? Но това си е мое мнение, просто следя теми и виждам масово се правят тези тестове. Те Болниците, лабораториите и аптеките са на една верига грабеж, възползвайки се от страховете на хората. Просто споделям мнение, не е насочено към никой.

Пренатеста според мен е за жени на по-голяма възраст и за такива, при които има някакви съмнения при ехограф. За аборт се говори, ако заболяването е много тежко и няма смисъл да се мъчи този един живот.

# 278
Аз се записах за ФМ и БХС в Оскар при Стратиева в края на Април. БХС глупост, не глупост - слушам си АГ - то. Иначе и аз съм на мнение, че е статистика, ама като искам да "многознам" да съм завършила медицина а не икономика...

Пак питане от мен - момичета, с миналата бременност ме сърбеше корема чак към 4 - 5 месец, а този път - от сега...! Чудя се за Мустела Матернеа или... нещо да ми препоръчате вие?

# 279
Здравейте отново момичета. Аз днес бях на преглед. В 6с2д съм , видяхме сакче 12 мм и жълтъчно мехурче. Сега не знам как ще издържа две седмици до следващия преглед. Освен болка в гърдите и придърпвания , нямам други симптоми , но като знам с дъщеря ми колко много повръщах , се надявам този път да е по-леко. Ние изкарахме задружно някакъв вирус , и още не може да ми мине, защото се лекувах с бабини рецепти . Пазете се много ,че си е голяма гадост. Сега трябва да реша къде ще ходя на ФМ и да запазя час ,че при добрите всички часове за заето с месец напред. Вие решили ли сте ?

Записала съм за началото на май при доц. Петър Игнатов в Ортогин.

# 280
ФМ при нас е 120 лв.  Док ми каза да я направя между 12 и 14 г.с
Пренателен тест е 1150 лв, този който на мен ми препоръчаха, предвид възрастта ми и без  фамилна обременост . Т.е най-евтиния.

Аг каза че е най-добре да се направи в 10 г.с, за да може ако евентуално има някакъв голям проблем да се направи аборт в законовите рамки ( до 12 г.с ).

Иначе може по всяко време.
Засега все още не сме решили дали да правим, събирам мнения.
Общо взето чета че всички са доволни и един вид сигурност в днешно време.
Мен много ме е страх от тези синдроми и ми става адски тъжно като гледам по тв за тях.
Преди години съм работила в такъв тип училище, точно за деца със синдром на Даун и сърцето ми се късаше.

# 281
Всеки си носи глава на раменете и преценява дали иска допълнителни тестове или не. За някои хора следене веднъж месечно с ехограф и кръвна картина и “Орина” са достатъчни, за други не са.
Дали да се роди дете със синдром е изключително и единствено решение на родителите, което никой никога не може и не бива да съди като правилно или грешно.
Лично за себе си аз все още не съм сигурна дали ще направя пренатест, по-скоро ще коментирам с АГто и тогава ще преценя. Най-важното ми е да съм спокойна (на каквато и цена да е това) и да родя здраво дете. Каквото трябва ще направя, за да се случи това.

# 282
Всеки си носи глава на раменете и преценява дали иска допълнителни тестове или не. За някои хора следене веднъж месечно с ехограф и кръвна картина и “Орина” са достатъчни, за други не са.
Дали да се роди дете със синдром е изключително и единствено решение на родителите, което никой никога не може и не бива да съди като правилно или грешно.
Лично за себе си аз все още не съм сигурна дали ще направя пренатест, по-скоро ще коментирам с АГто и тогава ще преценя. Най-важното ми е да съм спокойна (на каквато и цена да е това) и да родя здраво дете. Каквото трябва ще направя, за да се случи това.

Абсолютно се подписвам под всяка дума. И не, за съжаление не всичко може да се види на ехограф, но пък всеки е свободен сам да прецени какво да направи, няма застраховани от нищо, дори в последно време се отрича теорията, че синдромите имат пряка връзка с възрастта на майката. Познавам няколко жени, които имат деца с Даун, всичките родиха около тридесетте.

# 283
Знам за Холандия и Германия, че всичко е безплатно. Тук всеки тест и изследване се плаща. Пренатеста започва от 800 лева ако не се лъжа. Стойте си в Холандия, ще се грижат за вас по-добре от тук.

# 284
Момичета, не съм писала скоро, но нямах много голямо желание, че това безсъние ми разби всичко.

Здравей, Petya42,
Аз без 1 кафе не мога, защото започва да ме боли глава.
Ти си с мен значи, на мен последния цикъл ми беше на 30.01.23г.
Аз пия прясно мляко, но без лактоза, че много ми се подува корема имам чувството вече от всичко.
Да, сушените деликатеси не са много за предпочитане, аз ги консумирам 1 път месечно.

Здравей, Eva Dimitrova,
Мина добре.
Изписа ми шуслерови соли 5 и 10 (сутрин до обяд да ги изпия с вода - регулират стомаха, запека и подуването и доста други неща) и 7(вечер в гореща напитка) и Natrum Muriaticum 30CH - за безсънието, нервността и всички неща свързани с тези състояния на паника и стрес.
Вчера взех каквото ми изписа и днес също.
Успях да поспя малко повече вчера, а днес успях и до wc втори път да отида, което е супер, и ми е добре за сега на стомаха.
Прегледа е 1 час по Вайбър с видео. Ако искаш подробности ми пиши на ЛС, че да не спамя тук.
По другите въпроси:
Не ми се гади толкова много, единствено като съм гладна-докато се храня и след това ми става малко лошо и гадно. Иначе през другото време - не, и миризмите ми се регулираха. Малко ми е смотано, като цяло отпуснато, но се търпи - това е от недоспиването ми. Едиственото неразположение, което мен ме мъчи са газовете, от които също ми става много лошо, защото се подувам много.
Виждам, че обсъждате БХС и ФМ - на ФМ съм на 25.04 - в Неоклиник, по препоръка на моята АГ.
За БХС- няма да пускам, но другата седмица ще пусна пренатест във верифи - https://www.verifi.bg/, пак по препоръка на АГ, тя не работи с тях, но има доволни пациенти и поради тази причина ми ги препоръча.
Предпочитам да направя пренатест, отколкото да се стресирам от некачествения БХС. Разбира се, всеки има право на избор и финанси, с които разполага или не. Аз съм си наплашена от предните неуспешни бременности, а и съм на 36г, така че предпочитам да се застраховам, а не да треперя през 9-те месеца.
Мисля, че живеем в достатъчно напреднал свят, но и много труден и не желая да си го усложнявам допълнително. За сега се следя на частно във Вита 2, но моята АГ не изражда. Като дойде времето, ще се прехвърля при друга, която да ме следи и пак там. Знам, че имат пакети за проследяване на бремменост и раждане и може би ще се възползвам. Тук където живея има само 1 АГ, мъж, много възрастен и с лоша техника и не искам да рискувам да ме обърква още повече.
Днес, стискайте палци, че следобяда съм на преглед!
Прегръдки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт