Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 052
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, как сте с хапването? До скоро ми се гадеше често и не можех да се храня, сладко не ми се поглеждаше... сега мога да изям камион стига да има сладко и кисело в него... постоянно ми се хапва по нещо, а с тия гъбички и сладкото... нали...

Здравей, Petya42.
Ти в коя седмица си? Извинявай, но не успявам да проследя всички.
Вчера ми беше лошо до обяд, после хапнах доста стабилно (за мен беше стабилно, баница с праз и голяма чиния със салата) и ми мина лошото на стомаха. Забелязвам, че като ми е празен стомаха ми е кофти, не че като е пълен след това не ми става кофти, заради газовете, но поне не ми се гади толкова.
Днес реших още преди да стана да изям 1/2 банан и после да пия кафе (аз правя едно нормално кафе с мляко и мед, за да мога да раздвижа перисталтиката). И днес поне за сега не ми е ставало лошо, като спрях и натриевия цитрат - имам чувството че и от него ми беше гадно, а уж е срещу гадене и повръщане.
И след кафето, хапнах 1 филийка с кашкавал и масло, запечена на парти-грил.
Но, тъй като нервата много ме тресе, не мога и да спя, защото тази седмица почвам 10-та г.с, но в приложението е 9 г.с. +1 ден., а с предната бременност имах мисед, точно в тази седмица и ми и намаляха и самите симптоми, взех че си направих 1 чай от мента с мед и лимон и ми подейства добре. На обяд ризото и преди малко изядох 1 банан. Сега съм в шок, че не ми е лошо и да не би да стане както преди 2 години.
В сряда съм на преглед и ще се пръсна от притеснения.. Гърдите малко ме оптпуснаха също, не съм с големи гърди, даже са 75B.
Сега не знам, дали има нещо лошо или просто нещата се регулират при мен и си идват на мястото малко по малко.

В 9+2 съм, но по ехограф бебока върви малко напред. Кафе не пия. Никога не съм била кафеман. Чай ми се пие от време на време, но и с него внимавам. Стомаха ми се запича от време на време, но с прясно мляко регулирам нещата. Пустото му, със сушените деликатеси от месо не мога да се разделя и това си е. Мъжа ми е бог в правенето им и ми е мъка... гледам да не прекалявам с количествата, поне. Умората ме застига бързо, ама... ще отмине и това.

Your princess съжалявам много! Стискам ти палци, следващият път всичко да бъде наред!

# 256
Момичета,за съжаление ви напускам поради Мисед аборт. Успех на всички до края.

Много съжалявам. Желая ти съвсем скоро да се бременна пак и този път до финал🍀🍀🍀 Като човек минал два пъти през Мисед аборт, бих те посъветвала да си пуснеш изследвания, а не да слушаш лекарите, че било се случвало, че най-вероятно е генетична грешка, природата си знаела работата и т.н. Не се познаваме, но силно те прегръщам виртуално😊

# 257
Здравейте какви симптоми имате ? На мен нещо главата ми се върти имам чувството че ми прилошава на момента апетита е огромен постоянно хапвам 😂

# 258
Здравейте,мили момичета.
Аз съм нова тук, тъкмо ви открих. 👋
Последен МЦ 15.02. Би трябвало да съм в 7 г.с., миналата сряда видяхме сакчето, другия четвъртък съм за сърчице.
Много съм притеснена обаче.
От два дни съм с болки в тялото, температура 37.5-38.5, хрема и силни болки в гърлото, отпадналост.
Преди малко бях при докторката - вирус е. Изписа ми съобразена със състоянието терапия, но все пак сърцето ми е свито.
Навсякъде чета колко са страшни гриповете и вирусите в първия триместър поради опасността от аборт или увреждане нормалното развитие на плода.
Втора бременност ми е,но с първото си бях здрава като бик.
Надявам се всички да сте здрави и да си почивате добре! 💖

# 259
Ох всеки с проблемите си.На мен вчера ми се случи много неприятна ситуация.Свършвам работа и отивам към колата,един ме чака там и ми вика цял ден те чакам да си махнеш колата спряла си ми на мястото.А мястото не е негово а общинско.Казвам му че това място не е негово и мога да спирам тук постоянно.Влезнах в колата ,а тоя ми отваря вратата и ми крещи.Казах му че викам полиция и така и направих.Хора и като ревнах като се притесних да не ми направи нещо направо ужас.Дойдоха полицаите нахокаха го предупредих го и това е.Днес отивам в обедната да пусна жалба.

# 260
Аз вчера припаднах и ми беше много зле цял ден, пропуснах работа, но отидох при АГ и май вече си избрах кой ще ме следи.
Чухме сърчице 115 удара в минута, беше невероятно.

Днес пия повече вода и ябълки хапвам.
Също и банани. (Като знам че не са препоръчителни по врме на бременност и сега ми се е паднало да ги хапвам).

Док каза до трети месец да ям каквото искам, след това вече започват ограниченията.

Док каза че е хубаво да има симптоми и гадене, значи бебе расте.
Щяло да е така поне още месец, днес съм точно в 7 г.с.
Термин 22 ноември.

Някой може ли да ми каже дали ще се следи само на едно място или и на две.
Моята АГ не е израждаща, но пък имам доверие на нея и разбиранията ѝ. За Фм при нея също.

А док който искам за израждане е и следящ, обаче ме притеснява да не се сърди, че не ме гледа и той, а само за раждането.

и двамата са по каса, не знам как да процедирам.
Мисля при единия да бъда на частно, а при другия да се води жк.

# 261
Явно това с гаденето и лошото на корема е 2-3-4 седмици. И аз май съм по-добре днес. Не ми стана зле след като се наобядвах. Даже не ми стигна, но нямах повече на работа. Важното е да намерим баланса. И аз съм с малък бюст като nadejda8791 (70 B, та дори и чашка А) и не мисля, че е пораснал много.  За сега държа фронта и само се моля да не се отпусна на ядене. Даже предпочитам са ми е зле и да не ям.

Ева,
Тъй като съм страдала доста от бъбречни кризи, болезнена менструация и стомашно-чревни вирусни инфекции (работих в аптека по морето, докато учих и ме хващаха тези вируси), изобщо не искам да ми е лошо на стомаха. Имам много висок праг на болка, повярвай ми.. от малка съм била по болници и инжекции, заради бъбреците. Изкарах и пневмония през 2015-та, много тежка. 20 дни се влачих в къщи и най-накрая от кашлянето, започнах да правя междуребрена невралгия- при всяко кашляне ми се пукаха нервите от болка и напрягане, е няма такава болка и едвам останах жива. Приеха ме с много течност в БД, но за 5 дни в инфекциозна-скокнах Grinning И първия ден се влачих в коридора, че направих спазъм и едвам ме спасиха.
Отделно от време на време страдам от клъстърно главоболие - това е силно като мигрената, но те боли само от едната страна, сякаш ти е отрязана главата и ми минаваше с Паракофдал само.
Имах период в който всеки ден пиех х 1 Паракофдал в 16:00ч така бях привикнала.
Последните 2 години и киселини получих, заради тъпия стрес. Като цяло съм по-невротична и прибързана и притеснителна, все движеща се, ходеща, неспираща, имам много енергия, само ми трябват няколко часа здрав сън. Долу-горе около 6часа и съм пушка. Винаги съм работила по многоо 16 часа и някак си ми е било много хубаво, защото не съм мислила за тъпотии. Сега пак имам работа, обаче тя е от вкъщи - и имам време да се занимавам с простоии и да чета какво ли не и да си мисля още по-лоши неща. Иска ми се да е както преди, но няма как. Тогава имах здрав стомах, ядях си и дюнери и не съм напълнявала изобщо.
Откакто почнаха тъпите семейни караници и проблеми, след като се омъжих, нещата при мен се влошиха от стрес. Аз съм жена, която сама си изкарва пари за прехраната и не мога да се моля и да разчитам на никой. Това, че живях със свекърите ми, беше най-ужасното нещо на света-толкова бях подтискана от тях и мразена, защото се справях с всичко и никой нищо не можеше да ми каже. И свекърва ми толкова много искаше да управлява и да казва какво и що да се прави, че изпадна в такова състояние, в което мъжът ми като я вида-тогава осъзна що за човек е и така се взе решението да се махнем. Но на лице са всички резултати и не могат да се оправят и до ден днешен. Трудно ми е да се пречупя понякога, но знам че сме силни и тези неща с бременността и с аборта и загубата ме направиха по-силна, но всичко се натрупа и то много.
Надявам се, че поне 1 детенце ще мога да родя и да отгледаме, защото мъжът ми е много любящ.
Мога да разчитам на майка си, на баща си, на сестра си и свекърите (вече нещата са в пъти по-добре), но пустия страх, трябва да го преборя по някакъв начин. Повярвяй ми имало е дни, в които като ми дойде цикъла, съм се обвинявала че не съм способна да имам деца-че явно няма да имам. И сега като нещата са окей, имам чувството че саботирам всичко това. Сигурно са ми основателни страховете, но не бива. Боря се всеки ден.
Извинявам се, но съ доста емоционална тези дни.
nadejda8791, минала си през много неща, а стресът не прощава на никого. Страда тялото, от там и психиката се разбива. Аз направих първите паник атаки като бях бременна с дъщеря ми 2017-та година. Уплаших се, че ще си остана така, но явно беше всичко хормонално и се оправи щом родих. Всичко ще е наред този път с бебето, 🙏🏻, сигурна съм,  че малкото скорпионче те е избрало за твоя майка. Но проблемът с корема трябва да го решим (нали и аз съм на този хал).  На 10.04 съм на преглед. Смятам да помоля лекарката за направление за чревни. После при хомеопатката, за да има от какво да ме лекува. Хомеопатията не вреди, а може и да помогне. Силно се надявам с правилните лекарства и спокойствие да се оправим. Горе главата. Най-хубавото предстои
Ева,
Да! Ще трябва да решим проблема със стомаха.
Аз записах час при Мира Делчева, за утре.
Ще видим какво ще ми каже и изпише.
И аз съм за хомеопатията, защото аз от лекарствата съм си патила много повече, отколкото да съм се подобрявала. Вече не смея да пия каквото и да било, дори и да не съм бременна.
Дай Боже:praying_hands: Аз със скорпиончета се разбирам. Най-добрата ми приятелка е скорпион и една от колежките ми също. Много силни приятелства и стабилни. Успех и на теб! Стискам палци!
Чакам с нетърпение да споделиш как е минал прегледа при хомеопата и какво е казал и назначил като лечение. Сигурна съм, че има решение за нашите мъки с корема. Стискам палци!

# 262
Здравейте, днес най-сетне запазих час за ФМ на 04.05 в град София. Там където бях и с първото ми детенце.
Нещо изобщо не ми вдъхва тукашната АГ. Набързо ме преглежда нито ми пусна поне веднъж да чуя това сърце как тупти, нито му измери пулса... Знам ли. С нея ще започнем ЖК чак на 18.04.
Колкото до симптомите ми е много зле (гади ми се, лошо ми е) гърдите пък са ми толкова големи и болезнени, че общо взето ми пречат. Постоянно се оригвам и нямам желание и сили за нищо. За сметка на това и детето ми се разболя, та ще се гледаме вкъщи.
И това ще мине! Важното е че накрая ще си струва Simple Smile

# 263
Момичета, кога трябваше да се запишем на ЖК? Другата седмица съм на преглед и ще съм в 9г.с. + 3дни. Чудя се сега дали е рано и дали да не го оставя за следващия месец когато ще съм в 13-та седмица?

# 264
Здравейте!
Днес бях на преглед и видях живо ембрионче с нормална сърдечна дейност. 🥹 Още не мога да повярвам.
Лекарката ми обърна внимание, че е разположено малко по-ниско и ме предупреди повече да се пазя. Някой има ли идея за какво да следя? Старая се предимно да си почивам, почти никъде не ходя и мога да работя изцяло от вкъщи, но все пак от време на време ми се налага да изляза за по час-два.

# 265
Момичета, имам питане. Някоя от вас имабли проблем със зареждането на сайта на НОИ? Нито с ПИК ми дава да влизам, нито нищо...

Ох всеки с проблемите си.На мен вчера ми се случи много неприятна ситуация.Свършвам работа и отивам към колата,един ме чака там и ми вика цял ден те чакам да си махнеш колата спряла си ми на мястото.А мястото не е негово а общинско.Казвам му че това място не е негово и мога да спирам тук постоянно.Влезнах в колата ,а тоя ми отваря вратата и ми крещи.Казах му че викам полиция и така и направих.Хора и като ревнах като се притесних да не ми направи нещо направо ужас.Дойдоха полицаите нахокаха го предупредих го и това е.Днес отивам в обедната да пусна жалба.

Ейййй, аман от такива простаци, бе!!! Чак се ядосвам, като чета... хубаво си му викнала полиция и хубаво му пусни жалбичка! Аман от тарикати!!!

Момичета, кога трябваше да се запишем на ЖК? Другата седмица съм на преглед и ще съм в 9г.с. + 3дни. Чудя се сега дали е рано и дали да не го оставя за следващия месец когато ще съм в 13-та седмица?

ЖК започва от 12 г.с., като за да започнат да те следят по НЗОК трябва да занесеш от ЛЛ на АГ направление номер 9 за майчино здравеопазване.

# 266
  • София
Аз вчера припаднах и ми беше много зле цял ден, пропуснах работа, но отидох при АГ и май вече си избрах кой ще ме следи.
Чухме сърчице 115 удара в минута, беше невероятно.

Днес пия повече вода и ябълки хапвам.
Също и банани. (Като знам че не са препоръчителни по врме на бременност и сега ми се е паднало да ги хапвам).

Док каза до трети месец да ям каквото искам, след това вече започват ограниченията.

Док каза че е хубаво да има симптоми и гадене, значи бебе расте.
Щяло да е така поне още месец, днес съм точно в 7 г.с.
Термин 22 ноември.

Някой може ли да ми каже дали ще се следи само на едно място или и на две.
Моята АГ не е израждаща, но пък имам доверие на нея и разбиранията ѝ. За Фм при нея също.

А док който искам за израждане е и следящ, обаче ме притеснява да не се сърди, че не ме гледа и той, а само за раждането.

и двамата са по каса, не знам как да процедирам.
Мисля при единия да бъда на частно, а при другия да се води жк.

Аз най вероятно ще се следя на 2 места. И на двете ще съм на частно....Едното ще съм си при моята АГ, която ми е от 11 г. гинеколог, но не изражда и ѝ имам страшно голямо доверие.
БХС, ФМ ще си ги правя отделно при специалист по тези неща.
А на другото място ще ходя където мисля да раждам и ще се запиша при някой от лекарите там.

Не знам кое е хубаво и кое не, но днес съм сууупер зле, а хем съм вкъщи. От сутринта постоянно ми се вие свят, повдига ми се, отпаднало ми е.
Трябваше да ходя да свърша някои неща и на връщане с колата едвам се докарах до магазина, че да си взема нещо за хапване. Хапнах и тогава тръгнах, но въпреки това пак ми е супер зле. Така ако съм още 1 месец грам не знам как ще изкарам на работа....

Petya42, в НОИ мога да си проверя само прогнозно майчинство. За другите проверки не ми зарежда. Явно има някакъв проблем.

diana_yankova, ами евентуално следи за прокървяване, по неестествени болки. Но след като си следиш нещата не мисля, че трябва да го мислиш и да се вкарваш в излишни напрежения и тревоги. С предната бременност бях така - малката беше по ниско, но с времето нещата се нормализираха.

# 267
Здравейте,

Аз миналата бременност се следих на две места и честно казано ми идваше малко в повече. Първите пъти беше интересно, но когато вече за всеки преглед трябваше да ходя на две места, с дете вкъщи, на работа.. това трамбоване в София по прегледи, ми дойде в повече… Та за сега съм решила да се следя само на частно при моята си АГ.

Към момичетата, които сте в 6-7 седмица, как са ви симптомите? Силно изявени или по - скоро тъкмо набиращи сила? Grinning

На мен ми се гади, вечер доста ми се приспива, често ходя до вц, но все пак успявам да хапвам. С двете ми успешни бременности бях мноооого зле(с първата повръщах до 14-15 седмица, с втората до 19-20..). Сега съм в очакване.. да видим какво ще става с тази Grinning

Още един въпрос, какво се видя на ехографа при вас в 5г.с и 4-5-6 дни? Имаше ли жълтъчно мехурче? А ембрион?

# 268
  • Варна
Здравейте,

Аз миналата бременност се следих на две места и честно казано ми идваше малко в повече. Първите пъти беше интересно, но когато вече за всеки преглед трябваше да ходя на две места, с дете вкъщи, на работа.. това трамбоване в София по прегледи, ми дойде в повече… Та за сега съм решила да се следя само на частно при моята си АГ.

Към момичетата, които сте в 6-7 седмица, как са ви симптомите? Силно изявени или по - скоро тъкмо набиращи сила? Grinning

На мен ми се гади, вечер доста ми се приспива, често ходя до вц, но все пак успявам да хапвам. С двете ми успешни бременности бях мноооого зле(с първата повръщах до 14-15 седмица, с втората до 19-20..). Сега съм в очакване.. да видим какво ще става с тази Grinning

Още един въпрос, какво се видя на ехографа при вас в 5г.с и 4-5-6 дни? Имаше ли жълтъчно мехурче? А ембрион?

Аз съм в 4та и 3дни, вече съм в леглото и мога да заспя след 10мин без проблем, често пишкам и мнооого ям 😂

# 269
Здравейте момичета. Бременна съм в 7 гестационна седмица след инвитро. Притеснявам се, че корема започна много да ми се подува, ама наистина много, работя в офис и особено след работния ден едвам се прибирам. Твърд и подут корем, като от два дни забелязах че и пъпа ми се промени, все едно е деформиран. Лекаря казва, че е нормално, но на мен ми е много странно да е така. При някоя от вас случвало ли се е подобно нещо?🙏Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт