Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 090
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета. Имам следния случай и бих искала да споделя с вас. На 16 февруари ми беше последния цикъл, при мен той е нередовен и с продължителност около 32 - 35 дни, което означава, че съм с късна овулация. На 27 Март правя тест за бременност и излиза положителен. На 28 март вече съм при моя гинеколог и потвърждава бременноста, при което според неговите изчисления тогава съм в 5 г. седмица. На 08.04 отивам на втори преглед, при който вече чуваме пулса на бебето, но доктора беше леко разочарован сякаш, че размерите му отговарят на бебе в 6та седмица… той се беше настроил, че съм поне в 7ма. Аз, след като видях снимката бях много развълнувана колко е голяма разликата, но той ми отговори следното “не се радвай толкова трябваше да е по-голямо”. След кратък разговор той направи заключението, че не знае точно в коя седмица съм заради нередовния ми цикъл, но би трябвало бебето да е по-голямо” и в крайна сметка завърши с “бъди спокойна искам да те видя след 12 дни отново”.
Според моите изчисления и напълно нормално да съм в 6та седмица и бебето да е с нормални размери, а и още повече, че имаше пулс.
Някоя от вас била ли е в същата ситуация или подобна? Какво мислите вие, трябва ли да се притеснявам? Защото след прегледа при него и това, което ми каза, някак си не ми е чак толкова спокойно.. 😞

# 346
Защо не отидете на още един преглед?
Не бих се осланяла на някого,  който не знае в коя седмица може да си/

# 347
Здравейте момичета. Имам следния случай и бих искала да споделя с вас. На 16 февруари ми беше последния цикъл, при мен той е нередовен и с продължителност около 32 - 35 дни, което означава, че съм с късна овулация. На 27 Март правя тест за бременност и излиза положителен. На 28 март вече съм при моя гинеколог и потвърждава бременноста, при което според неговите изчисления тогава съм в 5 г. седмица. На 08.04 отивам на втори преглед, при който вече чуваме пулса на бебето, но доктора беше леко разочарован сякаш, че размерите му отговарят на бебе в 6та седмица… той се беше настроил, че съм поне в 7ма. Аз, след като видях снимката бях много развълнувана колко е голяма разликата, но той ми отговори следното “не се радвай толкова трябваше да е по-голямо”. След кратък разговор той направи заключението, че не знае точно в коя седмица съм заради нередовния ми цикъл, но би трябвало бебето да е по-голямо” и в крайна сметка завърши с “бъди спокойна искам да те видя след 12 дни отново”.
Според моите изчисления и напълно нормално да съм в 6та седмица и бебето да е с нормални размери, а и още повече, че имаше пулс.
Някоя от вас била ли е в същата ситуация или подобна? Какво мислите вие, трябва ли да се притеснявам? Защото след прегледа при него и това, което ми каза, някак си не ми е чак толкова спокойно.. 😞

Моя съвет е да си смениш гинеколога, зщото явно не е от най добрите. При измерване на плода системата на  ехографа показва на коя седмица отговаря. И според това което твърдиш 6 седмица даже си е напред.

# 348
Здравейте, момичета! Миналия вторник бях на преглед и се потвърди бременността. На моя календар ме дава в 7г.с., обаче АГто каза, че съм в 5. Видя се само плодно сакче, което е било нормално предвид ранната седмица. Следващия час ми е другия вторник, тогава трябва да видим ембрионче със сърдечна дейност. Много ми е притеснено, след един мисед аборт. Единствено се успокоявам, че предния път имах зацапване и доста силни болки, сега нямам зацапване, на моменти усещам само придърпване ниско в корема. Също съм и с тромбофилия, на инжекции съм и се надявам всичко да е наред. Но притеснявам и за нещо друго, настинала съм, цялата съм схваната, гърлото ме боли, хремава, главата ме боли. Чета, че уж не е било добре в ранна бременност да се приемат лекарства и не знам какво да правя. Агто каза да си взема Авирон рапид, но все още не съм започнала да го пия.

# 349
Здравейте и от мен момичета, най-накрая се престрашавам да пиша - трета бременност, първа - безпроблемна 2019, втора - мисед миналата година по това време, и сега последен цикъл 19.02. С тромбофилия съм и аз, на инжекции всеки ден.
 След преглед минлата седмица с вагинален ехограф имах леко зацапване - в общи линии еднократно, но днес имах кафяво зацапване сутринта и ходих на преглед. Всичко изглежда наред, видя се пулс, ембриончето е пораснало и всичко изглежда наред, изписа ми утрогестан и повече почивка, но ме притеснява, че на снимката от ехографа пише 6w4d; а би трябвало да отговаря на 7w1d - на предните 2 прегледа ембриона си отговаряше точно. За съжаление я извикаха по спешност и нямах възможността да задам въпроса Sad
 Надявам се всичко да е наред!

@butterfly2602, почивай си повече, авирона няма как да навреди - хумусна киселина и спирулина, предполагам може и биозин мама да взимаш, чай и почивка.

# 350
Потърси още едно мнение и спокойно вярвай че всичко е наред успех ти желая.

# 351
Здравейте, дами! 🫶🤗
Дано Стефани, която се притесняваше за несъответствието на г.с. и с късна овулация, да се успокои предвид моята история ! ❤️
Колебаех се кога да пиша тук, но писах почти същото във фб групата. Вероятно тези, които са преминали през аборт ме разбират. Миналата година през май бях стигнала до 10г.с. и получих спонтанен. Кошмарно изживяване, но бързо се възстанових.
На 42г. съм, имаме син на 9г. и до миналата година не сме правили опити за второ. Иначе винаги много съм искала две. Мъжът ми не държеше, но накрая го навих.😉
 Когато пак беше възможно да опитваме, честно казано не сме се престаравали и даже леко се бяхме отказали, като сега през април мислих да е последно умишлено пробване. Бяхме оставили нещата да се случат естествено, без да е на всяка цена и със зор...И ако стане - стане, ...ако не - пак добре.
 Интересното е, че имах голямо закъснение на м.ц. и ТРИ последователни чисто отрицателни теста от аптеката. Първия направих на 2-ри ден от закъснението, няколко дни по-късно и още 5дни по-натам. Нямаше и бледа следа от втора черта. Последен м.ц 10-ти февруари.
Помислих си какво ли не! Отидох на лекар на 29март. (Три дни преди това имах кратко зацапване) Виждаше се само удебелена лигавица и добро общо състояние. Каза, че явно скоро ще ми дойде. Олекна ми, че е нищо тревожно. Добави, все пак да си направя кръвен тест, за всеки случай. Когато излезе резултатът, в първия момент прочетох думата небременни, това което и очаквах де, но после видях цифрата 453,9 и небременни от 0-10,...😅
Лицето ми изтръпна и пламна! Чак сега осъзнах какво пише. Беше ми първи кръвен тест за чхг в живота. Помолих лекаря да ми го разчете, за да съм сигурна. Е, да...🙂 потвърди. Зарадвах се тихичко някак. 😊
Оказа се много късна овулация и тогава дори не сме подозирали, че може да стане, а просто сме се наслаждавали един на друг.
На 3.04 (5дни след прегледа) пак бях на преглед и вече се видя едно мъничко тъмно кръгче. Все още не си знам термина. След две седмици ще видим пак какво се случва, като на  5.04 тестът показа 1870.70. Междувременно регулирам ТСХ, защото се оказа малко висок при миналата бременност, а не подозирах. На Еутирокс съм вече. АГ ми предписа и Утрогестан перорално и вагинално. Витамини Елевит. Уж бях от тези дето нямат гадене, нито преди, нито сега, но през последната седмица усещам лекичко гадене, като след пътуване с малко повече завои.
След Великден ден ще бъде следващия ми преглед с надеждата вече да видим пулс. Много е странно да знаеш, че по календар трябва да си към 7-8 г.с. ,а всъщност да си 5-6 по реалната си овулация. Добре, че и лекарят ми отчете, че се касае за много късна овулация и ще смята за нормално несъответствието по календар.

Стискам палци на всички ни! 🌸🍀🌸🍀🌸

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 23:37 от Милослава

# 352
Здравейте момичета за втори път влизам в болница с кървене 8 седмица съм.Пожелайте ми всичко да е наред.

# 353
Radi успех, остани спокойна, това също има значение. 🍀

# 354
Здравейте момичета за втори път влизам в болница с кървене 8 седмица съм.Пожелайте ми всичко да е наред.
Стискаме палци, момиче! Само спокойно. Всичко ще е наред с теб и бебето.

# 355
Стефи, смени си лекаря. Това което ти е казал, не е нормално. Най - малкото, на бременна не можеш да говориш така, не е професионално въобще! Стискам палци всичко да е наред!
Изобщо, стискам палци на всички (всъщност всички водим своята борба в момента, на най - различни теми) да се преборят с трудностите си! Бъдете силни, момичета!!! HeartHeartHeart

# 356
Момичета имате ли запек и какво пиете аз съм се насочила към сироп фрутилакс имате ли мнение.

# 357
Момичета имате ли запек и какво пиете аз съм се насочила към сироп фрутилакс имате ли мнение.
Аз един ден със със запек, един ден с нещо като разстройство… Всеки ден различно. 😬😁😄

# 358
За запек яжте киви, на мене много ми помага

# 359
Аз съм с ужасен, вече 4ти ден. Чувствам се ужасно.
Взех киви днес, няма ефект.

Взела съм си и дулколакс пико капки днес, ако не забравя ще ги изпия надвечер.

Общи условия

Активация на акаунт