Ноемврийски бебета 2023г.

• 49 015
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Миналата седмица като нищо за един ден си изядох един хляб(пълнозърнест) от пекарната на Лидл, въпреки че няма значение какъв е, цял хляб си е. Мъжът ми вика, ставам сутринта и така ми се яде от тоя хляб и какво да видя оставила си половин филия😬🤣😬🤣. Но на прегледа АГто каза, че колкото повече кг кача, толкова повече усложнения може да има, затова се спрях. Сега се чувствам доста по-добре, като хапвам повече плодове и зеленчуци, каза да включвам и месо и риба, но на този етап просто нямам как🤢. Надавам се по натам нещата да се оправят

Мимичета, преди 1 час прокървих. Много съм притеснена, при първата неуспешна бременност пак беше така, прокървих и на прегледа се установи, че нямам пулс ембриончето. Надявам се сега всичко да е наред. В момента няма нищо и корема не ме боли.

Консултирай се с АГто ти. Най - малкото за да не живееш в стрес...

# 376
Миналата седмица като нищо за един ден си изядох един хляб(пълнозърнест) от пекарната на Лидл, въпреки че няма значение какъв е, цял хляб си е. Мъжът ми вика, ставам сутринта и така ми се яде от тоя хляб и какво да видя оставила си половин филия😬🤣😬🤣. Но на прегледа АГто каза, че колкото повече кг кача, толкова повече усложнения може да има, затова се спрях. Сега се чувствам доста по-добре, като хапвам повече плодове и зеленчуци, каза да включвам и месо и риба, но на този етап просто нямам как🤢. Надавам се по натам нещата да се оправят

Мимичета, преди 1 час прокървих. Много съм притеснена, при първата неуспешна бременност пак беше така, прокървих и на прегледа се установи, че нямам пулс ембриончето. Надявам се сега всичко да е наред. В момента няма нищо и корема не ме боли.

Консултирай се с АГто ти. Най - малкото за да не живееш в стрес...
Чухме се. Каза, че щом е тъмнокафяво не е притеснително. Ако се повтори пак и е червена кръв тогава ще се чуем пак.

# 377
Здравей,и моя последен М беше на 17 ти февруари. И аз днеска за първи път чух сърчицето . Беше голямо вълнение! ❤️

Здравейте бъдещи мами последната ми МПС беше на 17 февруари най накрая се сбъдна нашата мечта да видим две чертички.Вече съм в 7 гестационна седмица днес видяхме туптящо сърчице ще се радвам да науча полезни неща за вбъдеще нямам никакви симптоми освен болезнени гърди успех на всички мами ☺️

# 378
Момичета вие пътувате ли много мен откакто прокървих малко ме е страх .Вие как мислите?

# 379
Момичета вие пътувате ли много мен откакто прокървих малко ме е страх .Вие как мислите?
Здравей,
Аз съм се спряла за сега, дори и на работа не ходя, защото трябваше всеки ден да пътувам х 50км в посока.
Не ми е забранено, но чакам да стане края на 3-тия и началото на 4м и мислим да попътуваме на около 200-250км за майските празници. Не съм имала кървене, но АГ ми каза да взема 1 час преди път 2 т но-шпа и 2 табл магнезий, след 4 часа още 2 табл но-шпа за всеки случай. И да почиваме х 10 мин на всеки 1 час, за да се разтъпча.
Хубаво е да се посъветваш с АГ точно преди да пътуваш, за да ти каже какво да правиш.
Поздрави!

# 380
Аз засега нямам неразположения и ще пътувам сама в събота на около 100 км, после навръщане пак.
Не мисля че ще има проблем, ще се заредя с вода и портокалов сок( освежаващо ми действа, тъй като не консумирам кафе и производните му).
Ношпа нося винаги в чантата, така каза док.
И за гадене натриев цитрат.

Имам сутрешно гадене само и вечер пак ми се гади.
Може и от миризми да е, не знам, като хапна и ми става по-добре.

На Великден  ще кажа на родителите ми, мм го няма, така че ще гледам да запечатам момента и да му го покажа после 😂

Другия месец пак имам пътуване, също не мога да го отложа дано  да се чувствам все така добре.

Другата седмица ще се запиша за пренателен тест да го направя в 10г.с.
Отказах да правя БхС, само Фетална.

# 381

Аз нямам избора да не пътувам. Живея в близост до града, за щастлие не ми се налага редовно, тъй, като все още съм в отпуск и не ходя на работа, но когато ми се наложи е 40км в посока, които ги и шофирам - смесено, градско и извънградско + компанията на дребосъчето с което съм навсякъде. Но се чувствам добре и за сега нямам проблеми. А и обожавам да шофирам... Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 08:27 от Petya42

# 382
Момичета споделете кой доктор сте решили да ви следи и дали е препоръчително да се следиш при доктор, който ще те изражда, че много се колебая. Сега ходих 2 пъти при доц. Елис Исмаил, но там е доста скъпо а и тя не изражда  и се чудя кой доктор да избера.

# 383
Момичета споделете кой доктор сте решили да ви следи и дали е препоръчително да се следиш при доктор, който ще те изражда, че много се колебая. Сега ходих 2 пъти при доц. Елис Исмаил, но там е доста скъпо а и тя не изражда  и се чудя кой доктор да избера.

Моята лекарка, която препоръчвам с две ръце, се казва Милкана Щерева (няма общо с Щерев, съвпадение). Преглежда в частен кабинет, но мисля, че работи с някоя от болниците - не съм я питала още коя, понеже е много рано и не смея. 😂 Изключително обстойна, винаги си вдига телефона, има търпение да ми отговори на всички въпроси и е в час с тромбофилия и всякак такива проблеми. Работи с имунолог, което е допълнителен плюс. Медицинският център се казва ‘Надежда’ - отново, не болница Надежда, просто съвпадение. Намира се в кв. Лагера.

# 384
Момичета, не съм писала до сега и не съм се представяла, но ви следя ежедневно.
В 9г.с. съм, но от 2 дни с болка в зъб. Ходих на зъболекар - не видя нищо притеснително, нямало причина и щяло да мине. Да, но не минава. Пия парацетамол за болката, но се притеснявам, да не прекаля и да навредя на бебето.
Ясно е, че снимка няма как да се направи на този етап и ще е проба грешка май. Утре съм запазила час при друг зъболекар, за да погледне и той.
Наистина ли парацетамол е единственото нещо, което можем да пием за болка?
А дали ще мигат да ми сложат упойка или и това не може толкова рано?

# 385
Момичета, не съм писала до сега и не съм се представяла, но ви следя ежедневно.
В 9г.с. съм, но от 2 дни с болка в зъб. Ходих на зъболекар - не видя нищо притеснително, нямало причина и щяло да мине. Да, но не минава. Пия парацетамол за болката, но се притеснявам, да не прекаля и да навредя на бебето.
Ясно е, че снимка няма как да се направи на този етап и ще е проба грешка май. Утре съм запазила час при друг зъболекар, за да погледне и той.
Наистина ли парацетамол е единственото нещо, което можем да пием за болка?
А дали ще мигат да ми сложат упойка или и това не може толкова рано?

Мисля че и упойката не е ок, опитай с парацетамакс. По комбиниран е и е разрешен при бременност. И мен ме наболява един и то даже не е с корен защото е коронка 🙄 Така е при бременност, отприщват се каквили не болежки.

# 386
Здравейте, бъдещи и настоящи Мамии ❤️!
Следя ви от няколко седмици по препоръка от приятелка и вече се престраших да ви се представя.
Последен цикъл 15.02 в 8 г.с. съм.
В писането на всяка една се припознавах в нещо. Започвам с това че ми е първа бременност желана от доста време и тепърва навлизаме в този нов свят за мен и ми се иска да си взема от всяка по нещо положително. Имам гадене постоянно, умората е непоносима предвид това колко енергичен човек съм. Работя и също искам колкото се може по-бързо да изляза в болничен, защото смятам че не съм годна за работа. Наблягам върху зеленчуци богати на фолиева киселина и плодове. Сладко също не ми се яде. Другата седмица ми предстои 3ти преглед(ходя през 2 седмици). Също така ще ми правят и зъб и с моето суеверие се чудя дали да не отменя прегледа или просто да предупредя лекаря за състоянието си.
  Пожелавам на всички бъдещи 🦂 майки, лека и спокойна бременност и дано да се задържим до края☺️❤️

# 387
Доколкото знам при зъболекарите има вид упойка, която е подходяща при бременни.
Не знам обаче дали при всички.
Изключително е Задължително да се упомен пред тях, че сте бременна.

Аз днес съм адски уморена и с изключително гадене.
Бях до магазина и явно се натоварих от топлината вътре и многото хора и много мо причерня.
После с покупките пеша, бая тежички едва се качих.

Не ми се повръща, но просто изключително много ми се повдига и ми е лошо.
Още сутринта пих натриев цитрат, но пък нали може само един път на ден…..
Веднага легнах и заспах, сега се събуждам, но гаденото отново е на лице….
Уфффффф

# 388
Трябва внимателно да се обсъди упойката при бременност, цели се да е такава без адреналин. Зъболекарите си знаят работата. Лекуват се зъби и на бременни жени, дори се вадят, всичко се случва в живота… единственият основен проблем е невъзможност за рентгенова снимка. Намерете читав лекар, успех!

# 389
Включвам се по въпроса относно зъболекарите. Не е нужно да ви слагат упойка и е безопасно да ви се направят зъби и бременна. Намерете добър зъболекар и давайте смело. Точно в началото на бременността направих няколко зъби.

Общи условия

Активация на акаунт