Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 984
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Варианти за съвместимо лечение на зъби и бременност има, търсете добри специалисти. Всъщност, дори има вариант за безопасен начин за снимка, но това трябва да каже лекуващият лекар. Горещо препоръчвам канала на 1наум, там има тема точно за лечение на зъби по време на бременност, кърмене и въобще, имат "от пиле - мляко", дето се казва... Simple Smile

# 391
Чували ли сте, че един от симптомите на ранната бременност е много активно сънуване? При вас така ли е? В моята глава е киносалон всяка вечер, с по няколко прожекции и съм изумена подсъзнанието ми какви забравени неща/хора/ситуации вади… 😂 Реших да споделя нещо по-любопитно, стига само сме се тревожили… 😂

# 392
Здравейте момичета! 😊
Как сте с емоциите?
Днес за първи път се хванах в неестествена чувствителност. Гледам по БТВ "Вкусът на България" . Две баби от моя ямболски край месят козунак с водещата. Толкова трогателно ми се стори това, че ми се насълзиха очите и усетих буца в гърлото. 😆
Помня, че и с първата бременност постоянно се трогвах със сълзи на очите, когато ходех на концерти с красива музика или бях свидетел на нещо, което ме кара да се гордея. Няма да забравя женския хор от американки, които пееха наши народни песни в предаването, в което работех. Те се разпяваха в гримьорната, а аз се разревах като магаре. И вие ли сте така?
Весел Великден! 🌷🐣🍀🐰

# 393
Доколкото знам при зъболекарите има вид упойка, която е подходяща при бременни.
Не знам обаче дали при всички.
Изключително е Задължително да се упомен пред тях, че сте бременна.

Аз днес съм адски уморена и с изключително гадене.
Бях до магазина и явно се натоварих от топлината вътре и многото хора и много мо причерня.
После с покупките пеша, бая тежички едва се качих.

Не ми се повръща, но просто изключително много ми се повдига и ми е лошо.
Още сутринта пих натриев цитрат, но пък нали може само един път на ден…..
Веднага легнах и заспах, сега се събуждам, но гаденото отново е на лице….
Уфффффф

Здравей,
Какъв натриев цитрат пиеш? На сироп или ампула?
Има и таблетки "Емил" за тази цел, но не съм сигурна какъв вкус са.
Аз пия сироп х 3 пъти на ден, както е показано при възрастни.
Действа ми чудесно, но като му мине действието и се почват позивите за повръщане и гадене.
Пия си го и след 30мин ми е добре.
Сутринта доста активно свърших домакинските задължения.
Но преди малко си хапнах 1 филийка с пастет и се почна. Забелязала съм, че като хапна повече от 1/ филийка сутрин и ми става лошо. Гледам да хапвам по много малко и често. Така и корема ми е още плосък Grinning
Сега изпих още 1 доза от сиропа и ще изчакам да започне да ми действа.
Тъй като влизам в 11-та седмица скоро, се надявам да започнат да отшумяват тези неразположения, защото сега са с пълна сила. По-зле не съм се чувствала от началото на бременността.
Подуването и газовете и запека, го регулирам успешно с пробиотик от козе мляко.

# 394
С едно на ум за пастета, не е много добра храна за бременни. По-добре филийка с кашкавал, сирене, или там каквото се харесва Simple Smile

На мен продължава ту всичко да ми се яде, ту нищо. Хапна нормално - чувствам се като слон. Хапна по-малко - притеснявам се, че гладувам. Не знам вече…

# 395
Даа, точно Емил приемам.
Максимум 2 на ден,  досега само един път ми се е налагало да взема толкова, минава ми от 1.

# 396
Чували ли сте, че един от симптомите на ранната бременност е много активно сънуване? При вас така ли е? В моята глава е киносалон всяка вечер, с по няколко прожекции и съм изумена подсъзнанието ми какви забравени неща/хора/ситуации вади… 😂 Реших да споделя нещо по-любопитно, стига само сме се тревожили… 😂

Когато забременях с дъщеря ми, преди да разбера сънувах сън, който тогава ми се видя кошмарен. После осъзнах, какво е било значението му. Но от този момент в главата ми се прожектираше какво ли не. Този път, до изминалата седмица нямах драма, но тия дни се почна и това... всяка нощ поне по 2 - 3 истории, в повечето случаи с тъп сюжет... свързвам го с бременността, защото обичайно аз не сънувам.
Здравейте момичета! 😊
Как сте с емоциите?
Днес за първи път се хванах в неестествена чувствителност. Гледам по БТВ "Вкусът на България" . Две баби от моя ямболски край месят козунак с водещата. Толкова трогателно ми се стори това, че ми се насълзиха очите и усетих буца в гърлото. 😆
Помня, че и с първата бременност постоянно се трогвах със сълзи на очите, когато ходех на концерти с красива музика или бях свидетел на нещо, което ме кара да се гордея. Няма да забравя женския хор от американки, които пееха наши народни песни в предаването, в което работех. Те се разпяваха в гримьорната, а аз се разревах като магаре. И вие ли сте така?
Весел Великден! 🌷🐣🍀🐰

Ми последно миналият месец се разревах защото компанията ми направи подарък за рожденя ден, който беше страхотен жест. Принципно за такива неща не съм ревла ама... хормони... (и си викам ей ся по странната ми реакция някой ако не се усети, ей къде съм... 😂)

# 397
С едно на ум за пастета, не е много добра храна за бременни. По-добре филийка с кашкавал, сирене, или там каквото се харесва Simple Smile

На мен продължава ту всичко да ми се яде, ту нищо. Хапна нормално - чувствам се като слон. Хапна по-малко - притеснявам се, че гладувам. Не знам вече…

Здравей, the doors.
Нямах представа, че трябва да се ограничавам и от пастета. Ще го изключа от менюто си. До сега съм яла 2 пъти само, днес и онзи ден.
Аз също съм на моменти-не мога да разбера, дали съм гладна или не, защото постоянно ми се гади и чувствам, че имам нещо като буца на гърлото или течност. Това са най-вероятно нещо подобно на киселини.

Даа, точно Емил приемам.
Максимум 2 на ден,  досега само един път ми се е налагало да взема толкова, минава ми от 1.

Да, той е хубав препрат за бременни. Аз просто си имам сироп и си го пия.
Може да взема и от тях, но се надявам, че вече ще започне да ми се разминава гаденето.
На теб АГ-то ли ти го предписа/препоръча или сама си го взе, за да го пробваш, дали ще има ефект?

Здравейте момичета! 😊
Как сте с емоциите?
Весел Великден! 🌷🐣🍀🐰
Милослава, и аз съм на моменти. Като видя снимките на племенничките ми се разревавам, защото ми липсват всички от семейството - сестра ми, майка ми, баща ми, леля ми. Живеят на 500км и е трудно да се виждаме често. Все съм била сама от 18 годишна, но нещото, което не съм очаквала е да искам мама да ми сготви и да ме поглези. Е, хубавото е че в края на м.Май, ще ми дойдат на гости и ще й се порадвам.

# 398
Здравейте мамита. Пих антибиотик Ципрофлоксацин за много силен цистит преди да разбера, че съм бременна. Някоя пила ли го е? Отразило ли се е по някакъв начин? Доктора ме успокои, че няма проблем, но аз съм голяма паника.

# 399
Гинеколога при който отидох за пръв път да ми потвърди бременност. Той ми го предписа и веднага взех. Приятен е на вкус.

Тъй като не преглежда и не води консултации се преместих при друга.
Тя ми изписа и някакви други за гадене, повръщане и при дехидратация, но не съм взимала нищо от тях.

# 400
Момичета, гаденето и повръщането при мен е доста силно изразено. Аз каквото хапна, повръщам. Изписаха ми деган по 2т. Като го пия не повръщам, обаче сега като чета за Емил пише че е подходящ при бременност. А на листовката на деган пише, че не е подходящ. Чудя се дали да не взема и аз Емил…

# 401
Момичета, гаденето и повръщането при мен е доста силно изразено. Аз каквото хапна, повръщам. Изписаха ми деган по 2т. Като го пия не повръщам, обаче сега като чета за Емил пише че е подходящ при бременност. А на листовката на деган пише, че не е подходящ. Чудя се дали да не взема и аз Емил…

Имай предвид, че това е пациентска листовка, а има отделно описание на продукта за лекари. Принципно, на някои лекарствени продукти целенасочено пише, че не са подходящи, но в лекарските материали детайлно е описано при кои случаи може, така, че имайте доверие на лекарите си. Така, както го описваш, звучи като тежък случай на гадене и повръщане и вероятно това е довело до предписанието. Simple Smile

# 402
Варианти за съвместимо лечение на зъби и бременност има, търсете добри специалисти. Всъщност, дори има вариант за безопасен начин за снимка, но това трябва да каже лекуващият лекар. Горещо препоръчвам канала на 1наум, там има тема точно за лечение на зъби по време на бременност, кърмене и въобще, имат "от пиле - мляко", дето се казва... Simple Smile
Имате ли препоръка за добър специалист, който е наясно какво може и не може по време на бременност? До сега двата ми опита да се справя с проблема удрят на камък - първият доктор не видя и не направи нищо, а вторият беше сигурен, че проблемът е джоб на венец. Направи промивка, почисти го, но болката не намалява. Не се издържа вече - не функционирам, не мига да си гледам голямото дете, не мога да спя, не мога да се храня.  Става въпрос за София.

# 403
Здравейте Simple Smile

Миналата седмица бях на втория си преглед и най - накрая видяхме ембрионче и чухме сърчице. Много сме щастливи всички. Записах си и час за ФМ и БХС в МЦ Фемина началото на май.

Аз да попитам многодетните семейства, какви коли карате? При нас ще се наложи смяна и сега търсим кои марки и модели са подходящи за семейство с 3 деца, като на мен ми се иска 3те столчета да се събират на задната седалка едно до друго. Вие към какво сте се насочили/какво имате?

Весели празници и по - малко гадене и повръщане Grinning Heart

# 404
Здравейте момичета! 😊
Как сте с емоциите?
Весел Великден! 🌷🐣🍀🐰

Рева всеки ден,за какво ли не, по няколко пъти.Ужас съм 😂

Общи условия

Активация на акаунт