Пролет идва, всичко се раззеленява, а ФЕВРУАРЧЕТО щедро усмивки раздава

• 19 924
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
При нас от няколко дни лигави многоооо, а тази вечер е доста неспокоен… подозирам, че и при нас така… ох, момичета, не е ли ранооо?

# 586
Вчера голяма разходка направихме, но днеска бяха затворили пътя към Златни пясъци, че има голям маратон и не можах да изляза. Стягахме багажи, че утре заминаваме за Елена и го дават да вали.... Дано ни се размине, че ще изкукам, букнахме 5дни. Стискайте палци да няма дъжд поне

# 587
Карина, в Холандия (тъй де Нидерландия) обичат да казват "няма лошо време има "лоши"/неподходящи дрехи" 😆 отне ми пет години, но вече ни дъжд, ни вятър може да сме спре,
Дано да хванете хубаво време, но и в дъжд не е толкова зле - поне няма тълпи и блъсканици 🤞🤞

Вчера голяма разходка направихме, но днеска бяха затворили пътя към Златни пясъци, че има голям маратон и не можах да изляза. Стягахме багажи, че утре заминаваме за Елена и го дават да вали.... Дано ни се размине, че ще изкукам, букнахме 5дни. Стискайте палци да няма дъжд поне

# 588
  • София
Здравейте и от мен!
Докато изчета цели 3 страници с коментари... Grin Не бях активна, бяхме на гости на моите родители за седмица, много готино беше. Animal Beetle

Чета за лигавенето - и нашето момче много се плюнчи, постоянно се опитва да се чеше, вече хваща одеялото и го навира в устата и виждам, че го гризка - може би са зъбите и при нас.
Чеша го я с бибата, я с тия чесалки, той се мъчи да ги хване и да се чеше сам. Но напоследък стана крив като заспива при всяка дрямка почти, едно врътене, охкане, пъшкане и после изведнъж заспива.
Снощи се уплаши като спеше, надра се и така започна да пищи и плаче, аз докато разбера какво става..помислих, че е паднал от гнездото. Да кажа, че вече съвсем спокойно си се обръща.

Та, да...мъча се да видя в устата, но той не дава много, не виждам за момента дали нещо е избило, но преди седмица и нещо мъжът ми забеляза, че венците са му побелели на места отпред... май май Rolling Eyes

За съня - последно хапва в 21:00 най- често, после се буди в 3:00-3:30 и после вече 6:30 и така на три часа си прави през деня, ако сме вън може и повече да издържи.

# 589
При нас е по същия начин - голям зор с това заспиване в последно време, мрънкане, хленчене и просто от един път след това..

Момичета, вие слагате бебчетата да спят по гръб ли?

Аз го слагам по гръб, въртях му и главичката, обаче той вече си я върти, както си иска, и често е заспал с главата директно назад. По-рано нямаше такова нещо, но сега забелязвам, че главичката му е станала леко плоска отзад. Sad Казват, че се оправя, като започне да седи, тя наистина е съвсем леко, но се чудя нещо друго да променям ли … чела съм, че е най-безопасно да си спят по гръб.

# 590
И моя спи по гръб с главичката на ляво. През нощта се върти както му е удобно. Не се е научил още да се върти, но по корем стои вече с кеф, а беше един рев до скоро. По принцип ме съмнява да му се вдлъбне главата, все пак той не лежи 24/7. Незнам така си мисля

# 591
Доколкото знам, за да се балансира времето, в което бебето спи и главичката се деформира е хубаво през деня да прекарва колкото може повече време в не-лежаща позиция - по корем, в слинг/носилка, на страни - да гледа играчки (някъде бях чела, че това е и подготовка за самостоятелно обръщане),
Викси, вашето бебе от гръб по корем  ли се завъртя? Ако да - браво!!! Нашият шишко само от корем по гръб, виждам го че се извива на дъга, подпира с крачета, но не ми идва на акъла още как да се завърти 🙈😆

# 592
За следене на интервалите сън - будуване, а и не само, каквото искаш може да следиш, едно приложение си свалих и отбелязам като заспи и като се събуди. Също и кога яде, защото е на поискване. Откакто го ползвам и с двете ми е по-лесно. Babecare се казва.
Моето момче още не харесва седенето по корем и не се обръща. Иска да сяда 😂

# 593
  • София
Момичета, голяма съм замаилка и ...да не казвам още какво. Confounded
Лусии отвсякъде се върти...вече явно Head Band

Днеска нашият шавливко падна от дивана на паркета. За секунда су обърнах да му съблука дрехата и да я оставя на другата страна и видях само как се провлачи от коремче и се строполи долу. Аз веднага го грабнах, не съм сигурна дали успя да се удари, по-скоро беше на една страна падането.
Но много плака и аз плаках също, на мен ми трябваше повече време да се успокоя. Flushed

Обадих се на педито, тя вика да не го оставям да заспива в следващите два часа ( вече минаха де ) и да следя за повръщане. За момента нищо такова, даже се смя, играхме, гукаше си, риткашу с крачета и ръчички и яде.
Сега вече мноого му су доспа, защото преминахме часът на будуване и го оставих да спи и седя до него.

На някоя от вас случвало ли се е? Няма наранявания, нито синини, нито цицина...нищо. Явно уплахът е бил повече. Disappointed

# 594
Моят си върти главата накъдето си поиска,докато спи. Винаги спи по гръб , още от втората седмица на раждането си. Не съм забелязвала да има някаква промяна във формата на главата.
Стои по корем, но не много дълго, защото си забива главата върху ръцете и започва да си смуче ръкавите и повече не се повдига 😂 не се обръща все още, опитва се да се набира да сяда, но е рано все още за подобни активности. Но пък отбутването с краката вече го владее вече доста добре.
Викси, да не те плаша, но ще падат още много занапред. Следи да не е сънлив и да не повръща, но така както го описващ май всичко е наред. Стискам палци. Каката е падала доста пъти и от легло, и от диван. Колкото и да внимавах и следя, се случваше. Да чукам на дърво, няма последствия, но си спомням, че и аз ревях с нея всеки път и се обвинявах, защото мислех, че съм единствената, която не може да си надзирава бебето да не тупне. Особено като пролазят и проходят, ще бъде живо чудо.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 20:38 от N333

# 595
Оххх, помня първото падане на голямото ми детенце. Беше на 5 месеца. И двамата с мъжа ми изпаднахме в шок и ужас, даже до Пирогов ходихме в паниката. Слава богу нищо нямаше нищо, мисля че дори не се беше ударила, а само стреснала.

# 596
  • София
Ох, да, ужасно е чувството и особено като го видях как се изсипва... а иначе нищо му няма.
Спа си нормално, събуди се, смя се, игра и преди и след съня, всичко е наред. Няма наранявания, не е повръщал.

# 597
Моята бебка се опитва да се обръща,но не и се получава все още 😄иначе главичката я върти надясно и наляво ,когато спи. Аз я слагам по гръб с глава обърната наляво например , но след няколко минутки е надясно 😄
И моята падна веднъж. Виновен беше ММ щях да го убия 😅

# 598
  • София
Ох, не съм сама поне 😅

Той си дремна, играхме пак, къпахме го, хапна и вече спи. Сега само мен ще ме е страх да заспя...след тази случка 🫣
То е ясно, че не можем да ги пазим и да треперим над тях амаа...толкова мъничък си е страшно направо.

# 599
На 2 месеца беше моята, когато падна. Даже не ревна , ММ веднага си подложи крака и после я взима на ръце , а аз се хванах за сърцето ,краката ми се подкосиха 😂

Общи условия

Активация на акаунт