Пролет идва, всичко се раззеленява, а ФЕВРУАРЧЕТО щедро усмивки раздава

• 19 914
  • 744
  •   2
Отговори
# 600
Към кърмещите майки - как процедирате, когато някой друг гледа бебето и трябва да го Нахрани? На мен вече на два пъти ми се случва майка ми да го гледа за 1 час, следователно съм приготвила изцедена кърма, тя после я топли и му дава от шише, но той категорично отказва да яде от шише. Има ли други с подобен проблем? Моля за някакъв съвет, защото в чудо се видях и се скъса от бързане да се прибера да го нахраня, защото беше стоял гладен. Шишето е на нук, ако това е от значение. Биберон също не ползва, не иска въобще да го задържи в устата си и така е от първия ден.

# 601
Ами, предполагам си го направила, но може да го нахраниш точно преди да излезнеш от гърда. На мен това ми дава спокойствие от сигурни два часа.

А относно бибероните - изпробва ли различни видове? Моето момче предпочита тези на Бибс например.

# 602
+1 за Бибс. Накупихме 7-8 биберона и ме взе нито една от тях. Накрая една приятелка ми каза за бибероните на Бибс, купих и не го изплю.
А за кърменето незнам какво да кажа, защото моята бебка пие от шише ,когато ме няма . Може да пробвате с лъжица например. По-бавно е ,но поне няма да стои гладно и вие ще си свършите работата на спокойствие

# 603
Дейзи, в повечето случаи така правя-кърмя директно преди излизане, но скоро ми се налага да пътувам до съседен град за 4-5 часа и ми се искаше майка ми да го гледа. Ще продължавам да пробвам.
Биберон не държа да ползва, но мислех, че има връзка между на желанието за смучене на Биберон и нежеланието за пиене от шише. Тотално се вкарах в размисли. С каката много цедях отначало и давах от шише, защото не засукваше хубаво. Затова тя си беше свикнала с пиенето от шише.

# 604
N333, не е най-практипният съвет, но аз бих посъветвала да пробвате с различни шишета, съответно накрайници - ние с времето насъбрахме: медела, д-р Браун, МаМ, Авент, Лансинох - най-добре при нас се приема Лансинох,
А за биберон - тук ми бяха дали един на промоция - холандски производство мисля че е - Дирфакс - трае го точно минутка докато заспи и го изплюва.

# 605
  • София
При нас последно време така правя и аз - цедя дозички и оставям, поне приема всякакви биберони и шишета. Не е отказал досега.
Налага ми се този уикенд да ме няма за 1 вечер и съм замразила дози в камерата, дано да са добре като се размразят. Скоро са цедени, преди седмица, ще видим как ще е.
Аз се надявам да не се е променил вкусът на кърмата, вече ако е друг или мирише странно съм взела и една малка кутия АМ, защото - всичко става, но се надявам да не се стига до него.

# 606
Пиенето от шише е малко нож с две остриета. Защото ако му се види по-лесно храненето с шише, може да не поиска повече да суче. Аз лично предпочитам да взимам бебето със себе си като ходя някъде.

# 607
Пиенето от шише е малко нож с две остриета. Защото ако му се види по-лесно храненето с шише, може да не поиска повече да суче. Аз лично предпочитам да взимам бебето със себе си като ходя някъде.
Напълно съм съгласна. При нас проблемът с воденето навсякъде е, че не му харесва в количката, защото все иска да разглежда, а легнал няма как. И разходките ни преминават в 30% мрънкане в количката и 70% носене в ергобейби-то 😂 И аз не мога да преодолея психическата бариера да кърмя навън (покрита с пелена, не всичко на показ) , защото в нашия малък град всички те зяпат, все едно извършваш нещо криминално насред парка. Много е неприятно и се чудя кога ще се промени този манталитет, при положение, че навсякъде от екраните ни заливат с голотии.

# 608
Баткото беше така, а аз бутаща празна количка с бебето в раницата 😁
Сигурна ли си за зяпането?  И аз така мислех едно време, но се оказа, че не  съм права. Между другото с шал е очевидно какво правиш,  опитай с дрехи за кърмене и никой няма да обърне внимание:)

# 609
Баткото беше така, а аз бутаща празна количка с бебето в раницата 😁
Сигурна ли си за зяпането?  И аз така мислех едно време, но се оказа, че не  съм права. Между другото с шал е очевидно какво правиш,  опитай с дрехи за кърмене и никой няма да обърне внимание:)
С шал съм пробвала и наистина зяпаха, особено бабките, минаващи покрай нашата пейка. Чувала съм дори коментар "Срамота! " от тяхна страна 😂😂😂 за дрехи за кърмене не се бях замисляла, може би ще пробвам.

# 610
Ужас! Аз само веднъж кърмих на терасата на заведение, но то не работеше тогава (имаше частен празник, на който бяхме поканени). Мислех да кърмя в колата, но сервитьорката, която е и собственичка, беше категорична и ми предложи удобно столче на терасата.

И после, когато ме видя да кърмя, покрита с пелена, каза : “ето това е красива гледка!”

Но за съжаление разбирам как се чувстваш. Аз също не кърмя навън, само тогава иии явно наистина такъв тип изказвания влияят.

Момичета, вие как режете ноктите на бебетата си - с нокторезачка или малка ножичка? Има ли от вас някоя, която използва електрическа пила за бебета (похвалиха ми я)?

# 611
Два пъти опитах да кърмя на вън, ами не е моето, не мога да се отпусна, а и малката също не й е много удобно, може би защото на мен не ми е(с голям бюст съм и кърменето без възглавница ми е доста неудобно).
Относно рязането на ноктите - вече използвам нокторезачка, но рязането става много трудно, защото само мърда и се извива Grinning , затова гледам когато е сънена или някой да ми помага, като я разсейва.

# 612
Електра беше споменала пила, все се каня да питам за линк или картинка на модела 🙏

# 613
Два пъти опитах да кърмя на вън, ами не е моето, не мога да се отпусна, а и малката също не й е много удобно, може би защото на мен не ми е(с голям бюст съм и кърменето без възглавница ми е доста неудобно).
Относно рязането на ноктите - вече използвам нокторезачка, но рязането става много трудно, защото само мърда и се извива Grinning , затова гледам когато е сънена или някой да ми помага, като я разсейва.

Аз ги режа с нокторезачка, но чакам да заспи 😅 Иначе нямам шанс. Или си свива юмручето или мърда. Пък така докато спи (дълбоко заспала) намам проблем, даже мога да ги огледам добре. Този акъл ми го даде брат ми като вече старш татко с 2 годишно шило 😄

# 614
И ние с нокторезачка,но само когато спи иначе е невъзможно 😄
Аз кърмя навсякъде 😁тук в Белгия никой не те гледа лошо , а напротив се радват. Кърмила съм и в ресторант и в парк и в пицария ,защото и аз не искам бебето да привиква към шише и за това тя е постоянно с мен ,където и да отида . Обожава да се вози в количка

Общи условия

Активация на акаунт