Пролет идва, всичко се раззеленява, а ФЕВРУАРЧЕТО щедро усмивки раздава

• 19 914
  • 744
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Ами, моето момче пие вода, чай от шише още от раждането, кърмя го, цедя, давам, досега не е отказал да суче, това са доста месеци. По едно време доста пиеше и АМ, защото нямах достатъчно кърма и не се наяждаше.
За един ден не вярвам да му хрумне да се отказва, но няма как да го взема - моминско парти извън София е Grinning абсолютно никакъв вариант нямам да нося детето там.

За кърменето вън - вече 3-4 пъти си го кърмя и за момента всичко е окей.

# 616
Ехаа, 12 страници от последното ми включване 😅 изчетох ги, де

Около ваксините миналия месец и около скока в растежа 11-12 седмица, не ми остана много време да чета и пиша, но сега от няколко дни всичко ни е наред, пу пу 😅
Имахме една пълна седмица, в която вечер около 20-21 часа се почваше едно неконтролируемо реване за 40 минути, но след него малката заспиваше и се будеше чак в 5 сутринта, сега пак така заспива и се буди, но без частта с плача.

Честито на бебчетата с първи зъбчета, аз съм се подготвила с едни обезболяващи прахчета - theeta и чакам да дойде момента. Вече месец и половина се лигави супер много, чеше си венците с каквото намери и гледам че изпитва облекчение, когато има нещо в устата.

Гледам, че сте засегнали темата с помощта за домакинството, аз за момента се справям, но искам да се върна на работа и може би ще ми потрябва такава.

# 617
https://www.emag.bg/bebeshka-pila-jeswo-elektricheska-6-glavi-mn … tm_medium=android

Това е пилата, която ползвам. От Е маг я купих, но я има и в Алиекспрес. Даже там е по-евтина, но не ми се чакаше докато я доставят.

# 618
  • София
А при мен започвя от две- три вечери да се буди нощем между 3:00-4:00 просто си гризе ръцете, без да плаче, не иска да суче. Просто гледа в една точка и гризка. Аз стоя с него и го чакам да заспи и така. През деня спи повече, защото вечер е неспокоен. Пак си върна сукането в 23:00, но явно така си има нужда.

# 619
Към кърмещите майки - как процедирате, когато някой друг гледа бебето и трябва да го Нахрани? На мен вече на два пъти ми се случва майка ми да го гледа за 1 час, следователно съм приготвила изцедена кърма, тя после я топли и му дава от шише, но той категорично отказва да яде от шише. Има ли други с подобен проблем? Моля за някакъв съвет, защото в чудо се видях и се скъса от бързане да се прибера да го нахраня, защото беше стоял гладен. Шишето е на нук, ако това е от значение. Биберон също не ползва, не иска въобще да го задържи в устата си и така е от първия ден.

Същата работа е и при нас. Нито биберони, нито шишета. Имаме вече над 10 вида биберони. Шишета на авент, съм сменила бибите за вече по-големи ии не иска и не иска, изобщо не иска да смукне от него, а бибите и се повдига от тях и плюе поатоянно..

# 620
Към кърмещите майки - как процедирате, когато някой друг гледа бебето и трябва да го Нахрани? На мен вече на два пъти ми се случва майка ми да го гледа за 1 час, следователно съм приготвила изцедена кърма, тя после я топли и му дава от шише, но той категорично отказва да яде от шише. Има ли други с подобен проблем? Моля за някакъв съвет, защото в чудо се видях и се скъса от бързане да се прибера да го нахраня, защото беше стоял гладен. Шишето е на нук, ако това е от значение. Биберон също не ползва, не иска въобще да го задържи в устата си и така е от първия ден.

Същата работа е и при нас. Нито биберони, нито шишета. Имаме вече над 10 вида биберони. Шишета на авент, съм сменила бибите за вече по-големи ии не иска и не иска, изобщо не иска да смукне от него, а бибите и се повдига от тях и плюе поатоянно..

При нас стана с най-обикновено шише на Cangaroo от комплекта с помпата за кърма

# 621
Момичета, имам въпрос. Досега мажех малката след баня с чиста мас, но предвид вече затоплящото се време, не ми се иска, заради загряващото свойство. Много ми се иска обаче да я мажа с натурални продукти(имам лусиони на Юреаж, на Хип, но не искам с тях). Някъде бях чела, че чистото масло от кокос ставало - някоя от вас използва ли го? Ако има и други предложения - давайте.

# 622

Може да пробвате лъжичка или с тренировъчна чаша 360 градуса
Даже четох ,че се предпочита за бебета ,които са кърмени и не искат да хващат шише да не се “насилват”, защото така вероятността да не искат да хващат и гърдата после е минимална.
Тук е линка към лъжичката

https://www.baby.bg/product/lazhichka-dozator-za-hranene-boon-squirt-mint/

# 623
Аз й взех мляко на бюбхен и съм доволна.Кожата и е спокойна.

# 624
Благодаря ви, ще пробвам всичко от съветите ❤️
За мазане то с Кокосово масло не мога за съжаление да се изкажа. Една приятелка го ползваше вместо лосион за тяло и беше доволна, но за бебе нямам идея как стоят нещата. Аз мажа тялото с олиото на Хип, а лицето с кремчето на Мустела и от Мустелата съм по-доволна отколкото от Хип (имам и крем за лице на Хип, но не ми харесва). Сега взех и лосион за тяло на Мустела и като започне да се стопля, ще използвам него, вместо олиото.
Честно казано, нямам търпение да се стопли и да го обличам с едно боди и дотам. Той много мрази дрехите и самия процес на обличане и реве яко. С малко дрехи според мен ще му е супер, а и кожата диша и е по-добре.

# 625
Здравейте,
Кое кремче на Мустела ползвате за лице?

# 626
Позволявам си и аз да се намеся с препоръки за кремчето на Мустела хидра бебе. Беше ми препоръчано от тук и вече сме на четвърта опаковка. Много съм доволна - освен, че мирише много приятно, хидратира много добре и крустите по лицето на Диана изчезнаха за два дни.
Струва ми се изключително рано, но...май и нея започват да я мъчат зъби, а дори няма три месеца. Намали храненето значително, постоянно си бута ръката в устата и чеше настървено и проплаква насън. В понеделник сме на консултация и педиатърката ще я погледне и ще каже какво да използваме за облекчаване, но все пак да се допитам и до вас. Какво използвате? Видях препоръки за осадент и прахчета teetha, изпробвали ли сте ги? Можете ли да препоръчате чесалка за зъби с изстудяващ ефект?

# 627
Кремчето е с картинка на авокадо отпред и се води "Hydra bebe". Точно заради приятния аромат и успокояващото действие върху кожата го предпочитам и аз.
V. P. Абсолютно същият е и моят. Ръцете са все в устата, лиги навсякъде, от няколко дни е изключително крив ( а по принцип е много спокоен и кротичък). Нямам все още никакви помощни средства за зъби, защото ми се струва твърде рано, но знае ли човек.

# 628
За зъби една приятелка ми каза,че е ползвала някакъв продукт на Бочко. Потърсете и пробвайте, тя е останала много доволна

# 629
Камилията супер много я хвалят. С каката нямах драми с никненето на зъбите и не мога да кажа дали е ефективна, но много хора са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт