Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 46 318
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
Голяма краста са пръскането и косенето, мислех ги за досадни занимания, но баща ми се е вманиачил, нон стоп е с тая пръскачка и косачка. 😀 Все пак внимавайте, отрови са това и се вдишва при пръскането.

# 376
Моята пръскачка е хибрид Kissing Heart като свърши заряда на батерията има ръчка да помпиш.
Питите са като моите също малки.
Ако си доволна, може ли линк?
Аз мислех една Гардена да взимам, но не разбирам и я избрах, защото имам такъв маркуч с макара и са екстра.

# 377
  • Пловдив
Чи лу,мисля че това е част от надулучната пола .Мисля ,че там се слагат и едни мрежички против птици .На билната  се слага една гъба лента .

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 15:10 от nelina_london

# 378
  • Бургас
Моята пръскачка е хибрид Kissing Heart като свърши заряда на батерията има ръчка да помпиш.
Питите са като моите също малки.
Ако си доволна, може ли линк?
Аз мислех една Гардена да взимам, но не разбирам и я избрах, защото имам такъв маркуч с макара и са екстра.

И моята е същата.

# 379
  • Sofiа
Чи лу, нашият майстор който прави покрива, на тези места слага въпросната цитирама от Налина мееежичка, която той наричаше "врабчобрани" Grinning

# 380
Ще ги потърся, но искам да обхваща и външния ръб, щото сега кацат там, обръщат се, подават си само задника и цвъкат на терасата😂
Може ли снимка или линк към тези мрежички?

# 381
  • София
Чу ли, и при вас, като и при нас, не са сложени по скатовете завършващи керемиди, те са скосени под прав ъгъл и не позволяват да влизат отдолу птици. А мрежичките се слагат на последния ред, над улука.

# 382
  • Пловдив
А мен редакторът ме е поправил и като съм писала надулучна е излезло надлъжна .

# 383
  • София
За хората с пръскчките - от ММ научих, че било хубаво да има и филтър, за да не се зпаушват тръбите с разни недоразтворени препарати. Нашата е акумулаторна за 60 лева и май няма филтър, но си работи добре от миналата година. На мен ми е неудобна, защото тежи (но тя така или иначе си беше за ММ); аз си харесвам малките с помпата - за домати и храсти е супер Simple Smile
В двора пръскаме с Айкън, засега с добър резултат, но ще видим тази година как е - инвазия на кърлежи има навсякъде. Айкън го дават, че не е опасен за домашни любимци и за хора, а два часа след обрбаотка на тревни площи, в тях може да се ходи спокойно (ние, разбира се, изчакваме до другия ден). Пръскаме и около къщата - много голям ефект усетих с паяците - спряха да влизат почти изцяло, рядко намирам някой дребос.

# 384
  • Пловдив
Ние вече не можем да излезем вечер от комари .Миналата година ММ пръска с обикновена пръскачка с ръчка .Тази година , родителите ми ,ни дадоха моторна пръскачка .Вече я пробвахме ,пръскайки живия плет от Туи .ММ изглеждаше като надянал уред за масово унищожение .Ще се комбинираме 5-6 съседа и ще потърсим читав препарат против комари ,иначе цяло лято ще си гледам двора само през прозорците .
 Тони,и аз най-много си харесвам ръчната пръскачка от 2л.През ден я ползвам за въшки или тор .Просто,  нищо не върви както трябва без пръскане .

# 385
  • София
Точно, Нели! За въшки, акари, торчица - много се ползва и малката! Голямата е само заради тревата като цяло, там е доста площ и гадно с малка Simple Smile Ако намериш нещо за комари - кажи да знаем! Аз вече предадох на ММ поста на Bar B Q за осите, че имаме съмнение за единия скат на покрива - май няма гнездо, но се изкушават и проучват Simple Smile

# 386
  • Varna
Скачам от тема на тема.
Какво е мнението ви за стъпала от варовик?
Трудно ли се поддържат?
Двоумя се между дърво и камък.
Камъка ще го слага изпитан майстор и е на добра цена, но ми стои малко студено и се притеснявам после за поддръжката.
За дървените стълби - харесвам ги, създават уют и сега съм в голяма чуденка

# 387
Скачам от тема на тема.
Какво е мнението ви за стъпала от варовик?
Трудно ли се поддържат?
Двоумя се между дърво и камък.
Камъка ще го слага изпитан майстор и е на добра цена, но ми стои малко студено и се притеснявам после за поддръжката.
За дървените стълби - харесвам ги, създават уют и сега съм в голяма чуденка
Варовикът е мек и много попива. Не бих сложила на стъпала. Гранит по-става. Дървените стъпала са топли, то е ясно, но трябва да са добре обработени. Бих ги направила или от дърво или от гранитогрес пилен под 45 градуса, но не и гранит, защото самата аз не го харесвам като шарка. Гранитогресът пък ще е най-лесен за поддръжка.

# 388
  • Sofia
Варовика е ужасен избор.
За мен това е материал само за вътрешна употреба и е желателно да се импрегнира.
Примерно за праг под прозорец.

# 389
  • София
Може би става дума за вътрешни стълби.

Общи условия

Активация на акаунт