Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 45 106
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Със Земелрок също не е лесно. Сторителните складове не държат техни неща.  За да видиш част от това, което предлагат с настоящата колекция трябва да отидеш до изложбената градина. Харесваш си нещо и се оказва, че като направят заявка от сроителния склад, го нямат налично или пък трябва да си поръчаш цяло пале, нищо че на теб ти трябват 2 палета + една четвърт пале. Или пък ти трябват 20 бордюра, но ти трябва да купиш цяло пале, защото не продават на бройка.

Много сложен са го направили процеса.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 17:12 от nellytan1

# 436
  • София
И аз да се включа в строителната тема, в момента довършваме една къща, направо акъла ни се взе, но става много симпатична и да чукам на дърво попадаме все на съвестни майстори досега.
Моля за съвет, нещо е изпуснато върху една плочка-гранитогрес и сега има малка дупчица ок.1см. Цвят-екрю примерно, в краен случай бял. С какво може да се запълни и да не си личи- някакъв кит, лепило?
Скрит текст:

https://etools.bg/product/31032/geko-g30146-komplekt-za-remont-n … ki-20-chasti.html
https://www.viva-b.com/uv-remonten-gel-blufixx-za-plochki-mramor … ezerven-pulnitel/

Нещо такова? Да пишеш ако помагат наистина, имах такъв проблем но за сега мацнахме с фугин

# 437
  • София/Варна
https://www.sofurban.com/ имат добри неща. На крайни клиенти продават и на бройка, за складовете най-вероятно също биха продали на бройка

# 438
  • Sofiа
Ние тъкмо приключихме с реденето на паветата на Земелрок. Добре ми изглеждат, но не са за снимка и показване все.
Момичета, утре ще станат 2 години от първата копка на къщата. Много ми се искаше утре да е денят в който да спим за пръв път там, но няма да ми се случи, все още има малко работа, но наистина малко.
Имаме вече павета, цокъл, ограда на 80%, работещи бани, даже от вчера омекотителна система и топла вода. Днес приключи  монтажа на кухнята и дрешника Heart И двете са огромни - не знам с какво ще ги пълня 🤣
Ами вижда му се края. Утре ще изпратя и последния майстор, който довършва цокъла и повече майстори се надявам да не ми влизат в къщата.
Имаме подписан акт 15 и надзора си подготвя доклада, за да внесем след около 2 седмици докуме ти за УВЕ  Надявам се до тогава да успеем да изчистим изцяло двора и да го заравним, след което почва моята мъка,  че много съм боса с озеленявянето и поддръжката на растения Grinning Хич нямам идея какво ще го правя този двор, как ще садим трева... Започвам да се ограмотявам!
Много ми се иска към средата на юли да можем вече да живеем там и да си пия питието на верандата след работа.

# 439
  • Varna
Не вярвах, че ще до живея да се похваля, но най - накрая, след всички нерви добутахме до заветното УВЕ!!!
Почнахме януари 2022г. Първия строител ни кали неврвите, то сладки думи и обещания, а реално работниците му чак си бяха направили легла от стеропор за обедна дрямка,.. Да не казвам за течащият покрив... За дамите от Варна мога да "препоръчам".
С втория строител, вече нещата тръгнаха и сега 22 юни имаме УВЕ.
С много съвети и препоръки от вас😘
Има още доста работа, но силно се надявам на есен да сме новодомци ☺️

# 440
beki81 споделете от кой строител сте доволна, моля.

# 441
Добър вечер, моля за ориентировъчна цена за основен ремонт на къща на плочи. Бях на оглед и много е харесах, строена 1980г и обитавана до скоро, но за пълен ремонт. Значи къщата е на два жилищни етажа и с мансарден такъв с ремонтиран покрив. Питането ми е за двата жилищни етажа само, всеки един по 80 кв.м.
Първи етаж две спални, хол и кухненски бокс и баня с тоалетна и вътрешно стълбище до 2 ет с две спални, хол с бокс, но без баня и тоалетна. Подовете на всякъде са с хубаво дюшеме, което ще запазя. В Пазарджишко.

Значи питането ми е ориентировъчна цена за следните ремонти:
Хубава пет камерна дограма за 12 прозореца с 3 врати към тераси с външни ролетни щори на всички…
Две бани една съществуваща и една ще правя над нея на горния етаж, без излишен лукс…
Боядисване на двата етажа с латекс…

Климатици, кухни, циклене, обзавеждане-скоро правих та знам 👀

Благодаря предварително!

# 442
  • София
https://etools.bg/product/31032/geko-g30146-komplekt-za-remont-n … ki-20-chasti.html
https://www.viva-b.com/uv-remonten-gel-blufixx-za-plochki-mramor … ezerven-pulnitel/

Нещо такова? Да пишеш ако помагат наистина, имах такъв проблем но за сега мацнахме с фугин
Ще ги потърся тези и ако ги намеря и купя, ще ти кажа. Мерси Flowers Hibiscus

# 443
Момичета много ви се радвам, че сте на финала. Стискам палци бързо да изкарате УВЕ-то.
Надявам се и ние скоро да имаме приличен двор и да успея да вкарам документите за УВЕ-то.

Ето и офертата от Рубиком за блокчетата за оградата:
Цената на тухлата е 4,80 лв./бр.
Шапката е 3,60лв. /бр.

Ние вътре още не сме готови, но поне вече имаме една готова баня направена от неволята (съпруга ми). Надявам се в близките дни и долната част на кухнята да е готова.

Не мога да покажа снимки, защото все още няма нищо цялостно готово. Но се надявам скоро да има с какво да се похваля Simple Smile.

# 444
Добър вечер, моля за ориентировъчна цена за основен ремонт на къща на плочи. Бях на оглед и много е харесах, строена 1980г и обитавана до скоро, но за пълен ремонт. Значи къщата е на два жилищни етажа и с мансарден такъв с ремонтиран покрив. Питането ми е за двата жилищни етажа само, всеки един по 80 кв.м.
Първи етаж две спални, хол и кухненски бокс и баня с тоалетна и вътрешно стълбище до 2 ет с две спални, хол с бокс, но без баня и тоалетна. Подовете на всякъде са с хубаво дюшеме, което ще запазя. В Пазарджишко.

Значи питането ми е ориентировъчна цена за следните ремонти:
Хубава пет камерна дограма за 12 прозореца с 3 врати към тераси с външни ролетни щори на всички…
Две бани една съществуваща и една ще правя над нея на горния етаж, без излишен лукс…
Боядисване на двата етажа с латекс…

Климатици, кухни, циклене, обзавеждане-скоро правих та знам 👀

Благодаря предварително!

За всичко, което описахте просто си вземете оферти от фирми във Вашия район. Тук няма как да Ви ориентираме. Какво за Вас е хубава дограма, хубав стъклопакет и т.н.? Колко сте склонни да похарчите в зависимост от това основно жилище ли е или вила? При второто, желанието за хубаво след оферта от строителни фирми рязко изчезва и се преминава към един по-друг вид хубаво.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 16:53 от drago_2008

# 445
  • София/Варна
Другото което е, че според мен къща правена преди почти 45 години, най-вероятно ще трябва да се смени електрото и ВиК. Ако покрива никога не е оправян, то скоро ще му се наложи.

# 446
  • Varna
beki81 споделете от кой строител сте доволна, моля.
Той е наш приятел, правят само дървени къщи, но се съгласиха да ни довършат след акт 14.

# 447
Ако покрива никога не е оправян, то скоро ще му се наложи.
Покривът бил сменен аз така го разбрах, ама ВиК и Ел като за чисто нова къща ще трябва. Никой няма как да каже без да е видял на място и чул претенциите кое къде и по колко ще е. Въобще коментарите ни биха били безсмислени при куп абстрактни величини. Аз залагам на 100000 лв за по моите разбирания среден ремонт.... Ама някой може да се справи и с 50к в зависимост от разбиранията си и колко личен и приятелски труд вложи.....

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 10:07 от drago_2008

# 448
12 прозореца може да са 20м² дограма, но може и да са 40.

# 449
Беки, честито УВЕ! Пожелавам и на другите форумци, строящи къщи скоро и те да се похвалят с Увета!
Tod, аз също считам, че необходимите средства ще са между 80 и 100 000 лв. По описаното от теб изглежда, че къщата има добро разпределение и си заслужава. Освен ново ВиК и ел. инсталация, ще трябва вероятно да заявиш и по-голяма ел. мощност. Прокарване на интернет и да предвидиш добра изолация. Успех!

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 12:23 от Fatalina

Общи условия

Активация на акаунт