Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 45 086
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте
Ние вече имаме почти готова баня, тоалетна и налепена кухня.
Малко снимки пускам. Моля да не цитирате, после ще ги изтрия Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 22:54 от computer79

# 451
  • Бургас
Аз изпуснах снимките. В почивните дни рядко влизам.

# 452
  • София
Мда, така е с тази мода с триенето 😅

# 453
Хаха
Щом има желаещи, пак ги пускам. Даже няколко бонус.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 10:40 от computer79

# 454
  • София
Компютъре Wink много хубава гледка! Това от стая ли е някоя или е балкон/веранда?

Да ви питам: окей ли е да се разчиства парцел като отсечените храсти и дървета просто се изгарят на място? Не точно до нас, но наблизо има едни строители полу-свине (да не обиждам прасетата, де) , които сега разчистват съседния парцел на вече звършения обект, за да построят още една къща. И гледам, че секат и горят след това всичко наред - хем клони, хме боклуците си от предния строеж.
Чудя се дали имам право да им викна някаква проверка.

# 455
  • София/Варна
Нямат право

# 456
  • София
От служба Екология ли трябва да викам хора или някоя друга? Да знам къде да звъня.

# 457
computer79 , много добре изглежда! Браво!

# 458
Компютъре Wink много хубава гледка! Това от стая ли е някоя или е балкон/веранда?
Това е изглед от единствената ни тераса на мокрото помещение. Гледа на север. Това, което се вижда, е Стара Планина и полето зад нашата къща, което засега е земеделска земя, но очакваме да изникне квартал в някакъв момент може би.
Иначе къщата ни гледа на юг, там вече са къщите на съседите пред нас и т.н. , но сме последна къща пред полето и имаме бонус такава гледка Simple Smile

# 459
  • София
Да, хубава гледка. И останалото ви се получава, ще ми е приятно да видя и завършения етап👍

За горене на клони и дървета проблем не виждам, ама отпадъци🙄

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 14:49 от Angel_Dust

# 460
  • София
В Екология никой не ми вдигна, но не се и учудвам - виждала съм какво представлява "отделът" - две бюра, една женица работи и поне половината ден я няма на място (по инфо от колежките от Деловодство, обикаляла по обекти на проверки и каквото там има да върши). Карай, утре пак ще пробвам.
На гледката към полето хубавото е, че шансът там да изникнат блокове не е голям. А квартал от къщи не е като квартал от кооперации (стискам палци да е комплекс къщи, де).

# 461
Тони, утре пробвай на Зеления телефон на РИОСВ - София.

# 462
  • София
Като сте повдигнали темата с озеленяването, моят казус пък е следния.. Около нашият двор има високи над 10м дървета, които са непосредствено до границата ни със съседния имот. Дърветата са солидни и трябва да се премахнат, защото скоро ще правим ограда. Едното дърво е така наклонено, че опира в сегашната ограда и я деформира. Оградата ще бъде изцяло в нашата част от парцела, а не по границата. Проблемът е, че собствениците на съседния парцел живеят от години в чужбина и хал хабер си нямат  каква джунгла е в дворът им. Ако подадем иск да си премахнат дърветата, както е по ЗУТ, това може да се проточи години, а ние другият месец започваме. Така, че трябва сами да се спасяваме и да плащаме за да ги премахнат, въпреки че не е наша работа. Има ли вероятност собствениците на парцела, след години да имат претенции да тези дървета? Не са нещо особено- дива череша и ясен, както и няколко по-ниски...Вие как бихте процедирали?

# 463
Проблемът е, че ако просто ги премахнете, някой пишман еколог ще ви изпее в общината и ще ви глобят.

# 464
  • София
Благодаря. Ами нека ни глобят, ще докажем, че застрашават имуществото ни- клоните им се допират до покрива ни, а корените увреждат основата на къщата, така че не знам кой-кого..

Общи условия

Активация на акаунт