Топче в гърдата при момченце

• 1 082
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, снощи случайно установихме , че синът ми, който е на 4г и 10 м, има голямо топче под гърдичката, което е болезнено. Нямам представа от колко време е, предполагам , че най- много от един ден, тъй като го къпя постоянно и щях да усетя. Паникьосах се, тъй като е неделя и няма къде да го заведа на лекар. Моля да ми споделите ако сте имали подобен проблем, да се успокоя докато ходим на лекар.

# 1
  • София
Здравейте,
не трябва да се безпокоите. Това явление се среща при момченцата и момиченцата на тази възраст и е свързано с хормонални въздействия. Те не създават проблеми на организма, но се проявяват по този начин. Представлява увеличение на млечната жлеза, предимно едностранно. Нарича се телархе. Нищо не се предприема, не се лекува, не трябва да се притиска или да се правят компреси. Отминава до седмици или няколко месеца.

# 2
Много Ви благодаря за отговора! Детето казва, че вече не го боли много, но все пак бяхме паникьосани.

# 3
Здравейте,
не трябва да се безпокоите. Това явление се среща при момченцата и момиченцата на тази възраст и е свързано с хормонални въздействия. Те не създават проблеми на организма, но се проявяват по този начин. Представлява увеличение на млечната жлеза, предимно едностранно. Нарича се телархе. Нищо не се предприема, не се лекува, не трябва да се притиска или да се правят компреси. Отминава до седмици или няколко месеца.
Здравейте.Бебето ми е момче на 3 месеца и вчера напипах нещо твърдо около лявата гърдичка.
Какво може да е?

Общи условия

Активация на акаунт