"Носленце от мама, очички от татко - нашто ДЕКЕМВРИйче - толкова е сладко!"

• 23 863
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета недоспали Laughing
Честити рожден ден на Jvd, Shrew и Macko. Да сте живи и здрави и много щастливи![/color]
Dinka, Ива също много се белеше и докторката като я видя категорично каза, че е от олиото. Каза да я мажа с мляко (Bioderma)  беленето спря. Също ми каза, че пъпчиците по лицето и са от олиото, въпреки че него не го мажа.

В сряда ходихме да вземат кръв на Ива, заради тази пуста жълтеница Cry Първо я боцнаха от едната ръчичка, но иглата се запуши и се наложи да боцкат и другата. Стана ми лошо от гледката и докторката ми каза, че е по-добре да не гледам.Ужас миличката ми как плачеше Sad И в крайна сметка пак пием глюкоза Sad А..... и запек пак имаме. Вече и това чайче Блевит Л не помага. Не знам вече какво да правя. Нали уж като е на кърма трябва да ака много???
Иначе за един месец е + 900 гр. и е пораснала с цели 7 см Shocked От 51 сега сме 58!!!
И като говоря за Ива, тя се събужда за къпане.
До скоро от мен!!!

# 181
Привет отново,
забравих да ви кажа, че днес празнувахме 1 месец на Вики. Тортата беше много вкусна. Понеже не знам как слагате онези вкусни торти, черпя ви с една малка, като за едномсечен рожден ден Wink
                                                                newsm38
Ето и снимки от празненствата:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80133&photo=118

# 182
Благодаря ти Силвърстар. Ще се поинтересувам за такова мляко.  Hug

# 183
macko, 4opi, стискам палци момичета!  fingerscrossed

macko, малко на патерици   hbdtu

А на всички вас хиляди благодарности за хубавите пожелания и мили думи!  Hug

tini-mini хайде честит да ви е първия мини рожден ден! Laughing

За всекидневното къпане : Ние се къпем през ден, понякога през два, по препоръки на педиатъра ни и не само. Не винаги го слушам   fiuuuuuu така или иначе си бях решила да не къпя всеки ден, за се съхрани защитния слой на кожата. Всекидневното къпане според мен изсушава кожата. Иначе мием дупето постоянно, просто не искам да си имам работа със сапуни и шампоани. Кожата на моето детенце е лъскава и мекичка, а в началото се лющеше, крачетата и ръчичките му бха нацепени, даже кръв пускаше  Confused

Къде е Весето да каже за къпането в Германия, там къпят чак  след 15-ия ден  Laughing
Всеки ден си имам разправии с това къпане  blahblah е,стига, наслушах се на глупости. Питам защо всеки ден, като отговор получавам - за да се махне мръсотията от бебето......бе коя мръсотия, в ред ли са тия хора.  Rolling Eyes Ако на бебето му харесва и го успокоява ок, разбирам, логично обяснения, ама мръсотия   Shocked Ей, това е мое лично мнение, не ме изяждайте с парцалите  Peace

# 184
Shrew права си, така е, къпане през ден, понякога през два.

# 185
И ние не се къпем всеки ден. Дупето обаче задължително при всяко наакване, освен нощем. Вчера бебката при всяко кърмене имаше нужда от нов памперс. Голямо акане падна! Laughing Пък ние два дни бяхме луднали от баткото. Малката се буди в 5 да папка и два дни и баткото се събуждаше с нас, но докато бебката заспива след яденето, баткото не.  На втория ден го пратих при баба ми в стаята, но той се скъса да реве, че му било мъчно за мен.  Аз го гоня и го пляскам, а на него му мъчно за мен.... И като му хвърлих един рев.  Ми, стоя късно до 1-2 часа с бебето, а той да ме вдига в 5 сутринта.  Оплаках ви се!

# 186
  • София
Здравейте момичета,
Благодаря ви за хубавите пожелания и ЧНГ и честит рожден ден на Shrew и JVD на патерица, бъдете мн здрави и щастливи Hug
Вчера ни изписаха с Евито от болницата- имаше остър бронхиолит- ей много да си пазите дечицата от болни хора, че мн лесно се заразяват. Ние бяхме мн непредпазливи, щото си мислехме че таткото е оздравял, а той си кашляше от време на време (и беше без маска ) и резултата- бебката с хрипове, трудно дишаше и дехидратирана.....
Бях пред психически срив в болницата- на какви ли не случаи с болни дечица се нагледах.......а мойто на система и с инхалации, но на 4тия ден взе да се оправя- все още кашля, но било нормално- прочиствали се бронхите. Другата седмица сме на контролен преглед, дано всичко е наред.
Имаме и колики- в болницата ги побъркахме докторите от плачкане най- мн през нощта..., но важното че болестта се отдръпва.

Вашите бебоци като имат колики в определено време ли ги имат или как?
Аз имам чувството, че ги има винаги след манджа ( която от притеснение или що, но вече е смесена ), мн рядко се случва да си гледка ей така без да се бърчи и плачка , дали е нормално?

Правих пробни кърмения в болницата и бебка изпиваше 50мл кърма от 2те гърди и дохранвах с 30мл АМ, обаче вече трябва да яде по повечко, та сега ще пробвам да се поуспокоя и да се храня по- добре, дано си върна кърмата и да намаля дохранването- хич не искам да се отбие Cry

И ето нещо по- весело- ние също днес сме на 1 месец  newsm38, честито на всички мами родили на 06.12, да са ви мн здрави дечицата smile3525

# 187
  • Варна
оп малко свободно време  Mr. Green
и аз вчера получих емоционален срив  Crazy чак се разкрещях на мъж, а то в недоумение -защо?  Rolling Eyes
малката се скъса да реве цял ден,не беше мигвала за повече от 10 мин. и аз се депресирах и се разревах и се разкрещях....ужасно е да гледаш как детето ти страда и не можеш да му помогнеш ...толкова безпомощна не съм се чувствала никога  Cry
в крайна сметка не се получи нищо хубаво - кърмата ми почти секна...и още повече рев
вечерта чак и приготвих едно шише АМ  ooooh!
слава богу не се стигна до него - пих една чаша чай и след 30мин  bombs
и се успокоих и я нахраних и заспа...
оказа се че детето нямало толкова колики колкото било гладно,
а кърмата ми намаляла от нерви и не му стига...
и се опитвам да приспя гладно бебе  Rolling Eyes

та така - спокойствие му е майката!!!спокойствие и силна храна !!! Sunglasses

иначе сме се опрасили здраво - Pampers 2 вече ни стяга  Shocked
днес й купихме Pampers 3 (4-9кг)
малко и хлопат на шкембака ама ще ги запълним бързо    Mr. Green

# 188
  • Варна
момичета ето линкове към табличките на Ла Лече Лига , Ники предлагам да ги добавиш към списъка с полезните на 1стр.  Peace

Таблица за хранене на бебето
Правилно поставяне на гърда

а ето какво пише отзад на табличката за хранене:

-Сложете бебето на гърда възможно най-рано след раждането.
   -Кърмете "на Поискване", веднага щом бебето ви показва признаци на глад,като повишена будностили активност,примляскване с устни,правене на сукателнни движения,или търсене(бебето движи главата си наоколо,търсейки гърдата).Не чакайте докато започне да плаче,това е късен признак за глад.
   -Кърмете новороденото си между 8 и 12 пъти за всеки 24 часа.Към четвъртия до шестия ден след раждането,то трябва да суче поне 6 до 8 пъти дневно.Ако не "иска" толкова много хранения,будете го на 4 часови интервали за да сте сигурни че поема дневната си порция мляко.
   -Оставете бебето да изсуче напълно едната гърда и чак тогава го преместете на другата,ако все още изглежда гладно.
   -Не гледайте часовника, а следете детето и се съобразявайте с неговите желания.
   -Не лишавайте бебето от нощното кърмене,особено през първите месеци от живота мъ. Количеството на кърмата зависи от хормона Пролактион,чийто нива са най-високи сутрин от 3:00 до 8:00 часа и кърменето в този период е от изключителна важност.
   -Не предлагайте вода или глюкоза ,освен ако няма лекарски предписания за това.Честото кърмене е най-ефикасния начин за по-бързото изхвърляне на билирубина от тялото на бебето,който е отговорен за жълтеницата при новородените.
   -Ако трябва да сте разделени с бебето и не можете да го кърмите директно,изцеждайте млякото си,за да му бъде давано.
   -Не давайте нищо друго освен кърма през първите 6 месеца от живота му.След това можете да започнете въвеждането на твърди храни в минимални количества 1-2 пъти дневно.Внимателното и бавно въвеждане на твърдите храни ще предпази бебето ви от алергии и проблеми с храносмилателната система.
   -Не давайте сок преди навършване на 6 месеца.Дори след тази възраст е препоръчително плодовете да се дават настъргани а не изцедени за да се запази целулозата в тях,която действа благоприятно на стомашно-чревния тракт.Ранното въвеждане на сок може да причини храносмилателни проблеми,да увеличи коликите на бебето или да провокира алергична реакция.
   -Кърмата трябва да бъде основната храна на бебето през първата година от живота му.След това кърменето става допълнение към другите хранения.

Световната Здравна Организация и УНИЦЕФпрепоръчват кърменето да продължи до 2 годишна възраст,дори повече ако детето и майката все още имат желание.
(е тука се оляха малко според мене Rolling Eyes )

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 16:58 от Virginity

# 189
macko добре дошла отново  Hug радвам се че мъничето вече е по-добре, представям си какво си преживяла покрай нея. Дано Господ пази малките ни душички  Praynig
Честити месечинки на tini-mini, SilverStar и macko   bouquet `вече така ще се поздравяваме  Grinning
Имам един въпрос към мамите, които дават вода на децата си или ги хранят с АМ - каква вода ползвате ??? Аз преварявам Девин с розов етикет, понеже не отделя варовик.
Vergy браво на вас  thumbsup 3-ка памперс. Ние сме на 2-ка и са ни големи. В понеделник сме на консултация и ще видим кой спал, кой ял  Mr. Green

# 190
Здравейте момичета, най-накрая успях да се включа. Благодаря на всички за милите думи.
Моето раждане мина леко накрая, но преди това ме измъчиха, защото ми го предизвикаха, но мисля че така стана по-добре.
На 30-ти сутринта през 4 часа ми слагаха едно хапче влагалищно за предизвикване на контракциите, към 14часа започнаха болките, направо пропищях патологията в св.софия и вече към 17ч. ме свалиха в родилното и ми сложиха спинална упойка в 18ч. се роди моята Габи.  Най-големия ад започна след раждането на следващия ден. Ефекта от упойката беше ужасен до онзи ден бях с невероятно главоболие отзад в тила, ревала съм от болка и не можех да си гушна бебето. Но вече се оправих след вливане на сумати системи.
Честито на всички майчета, Чопи стискам палци вече да дойдеш скоро при нас. Мацко радвам се че вече сте си в къщи и сте по-добре.
Ето линк и със снимка на Габи    http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1905047

# 191
  • Бургас
Честит Рожден Ден на keti qncheva . Желая много радост с малкото дребосъче Александър. Бъди много много щастлива и обичана.

# 192
Ние днес бяхме на разходка за първи път! newsm44Досега само на терасата,но и там ме беше страх,че то вече с тези болести ми се изправи косата.Вие как сте?Извеждате ли се навън?

# 193
  • София
ЧРД Кети, мн здраве ти пожелавам и на теб и на малкия  bouquet
Лия геройски си се справила с упойката, в моята стая в следродилна имаше едно момиче със спинална, ей мн и беше трудно горката ходеше прегърбена- главоболие също имаше.
Муцка аз чак сега се усетих, че водичката ми е чешмяна Embarassed, май не е лошо да се замисля за изворна, за варовик хич не съм се сетила, че се отделя Thinking

# 194
обожавам къпането и се къпя колкото пътя сваря на ден, но бебенце - НЕ. Аргумента на къпещите всеки ден не ме задоволява - предпочитам да си успокоя детенцето като го сложа на цицка да си мляска и така сладко се унася  Heart Eyes. Мием се само в топла водичка и се мажем със зехтинче.
Момичета, днес кърменето пак е слабо, но по-добре от вчера и съм много щастлива. Пия три вида чай, ям копър набран това лято. Пак се чувствам запушена обаче, а не мога да взимам горещ душ 8 пъти на ден преди хранене - само той ми помага. Гледам едни тръбички аха да се отпушат аха .... как трябва да тече кърмата за да е достатъчно? В родилно ми казаха като душче  newsm78. Лия, честито бебче, много хубаво име междудругото, защо спинална бе душа  newsm78. Прегръщам ви и цунки на бебоците.

Общи условия

Активация на акаунт