"Носленце от мама, очички от татко - нашто ДЕКЕМВРИйче - толкова е сладко!"

• 23 858
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
 magika и нашия бебо го изкарахме 1 път на терасата за 5 мин. Времето беше слънчево и меко, не беше студено.

# 196
Здравейте момичета имам едно питане, колко време преварявате вода за пиене след като заври, че съм забравила как беше при каката.

Забравих да питам по-напредналите мами, от кога дават капки против колики.

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 19:19 от nevena131313

# 197
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ И ЧЕСТИТКИ МОМИЧЕТА!!! ДА СТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ, МНОГО ЩАСТЛИВИ И ДА СЕ РАДВАТЕ НА МАЛКИТЕ СЛЪНЧИЦА!  newsm51 smile3501 newsm51

Ние с малкия Кристиян сме от 3 дни в къщи и още не знам на кой свят съм. Новата темичка е страхотна! ПОЗДРАВЛЕНИЯ НИКИ! Peace  bouquet
Нямам все още време да прочета, но се надявам с всеки изминал ден нещатата да се организират и да имам повече време и да почета.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА, КОИТО СА РОДИЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ, А НА ТЕЗИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ ЧАКАТ ЩЕ КАЖА САМО ДА ИМАТ ТЪРПЕНИЕ И ВСИЧКО ДА МИНЕ ДОБРЕ! РАЖДАНЕ КАТО МОЕТО ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ!
   bouquet Two HeartsКогато имам повечко време ще ви разкажа.

# 198
Привет на вси4ки и 4естито на вси4ки празнуващи днес   bouquet
Имам един вьпрос.... кьпмя моя сладур още от 3 ден в болницата и су4е някьде кьм 25-30 минутки.... но по интересното е 4е ве4е 2 дни от както сме изписани от болницата и сме вкьщи след като се нахрани и пробвам да се изцеждам се оказва 4е няма какво newsm78 моля да споделят кьрмещите мами как са?! Храня го на три 4аса и половина горе долу,т.е. като се сьбуди и по4не да мрьнка и да си лапа ра4и4ките,храня го и от 2 гарди всеки пьт,но 4етох 4е трябвало на хранене само от едната и да ги редувам newsm78 моля споделете

лека ве4ер на вси4ки   bouquet

# 199
  • София
Честито бебче и от мен на РалиЛД!!  bouquet

Стискам палци на 4opi!

На всички рожденички честито на патерици, а на малките бонбончета на tini-mini, SilverStar и macko - честит първи месец!!

Снимките на бебоците са страхотни - гледам ги и ми се плаче от умиление, да са ни живи и здрави!

detelini, аз взимах една малка хавлиена кърпа и я нагрявах много на горещата вода и я слагах на гърдата - така един или два пъти и потичаше много, вместо да си взимаш горещ душ цялата. А пробваш ли с помпичка по малко да изцеждаш за да се отпушват каналчетата? А иначе кърмата тече от няколко места на зърното на струйки. Сигурна съм, че ще се справиш и ще ти се нормализира кърмата. После става лесно, само издръж този начален период Hug

Lia25, добре дошла пак - малката Габи е голяма сладурана Heart Eyes

Jvd, аз ще те посъветвам да си продължаваш от двете гърди да даваш на всяко хранене - 10-15 минути от едната и сменяш, така стимулираш и двете и скоро няма да има нужда да цедиш с помпи. Просто всеки път започвай с различна гърда, защото в началото бебчо суче по-активно.

Ние сме добре, но много недоспала майка съм и аз...Като чета, че някои бебчета ги храните през нощта и заспиват ...моят бебок 2 часа после го приспивам и докато си легна дошло време за следващото хранене...мъкаааа. Иначе и ние май ще минаваме на Памперс 3 ooooh!
Ето го моят юнак в действие Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80133&photo=125

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 20:33 от pontes

# 200
macko, добре дошла и да се оправяте бързо !
Ние сме излизали 2 пъти на балкона - за по 5 и по 10 мин, а днес ни беше първото излизане навън до близката градинка за 15-20мин в страхотното слънчево време.
JVD, на мен педиатърката в болницата ми каза, че първите 2 седмици бебето може да си суче и от двете гърди и на по-често. При мен лично остава мляко след храненето.
Лия25, мен 3 дни в болницата нищо ми нямаше, но като се прибрах след това вкъщи същото главоболие като твоето ми разказа игрицата цяла седмица. Мислех че е от недоспиването, но и след като се наспах - същата работа, щеше да ми се пръсне главата. Явно беше от упойката.
Нашата госпожица май вече й се увеличиха функциите и плаче и по други причини освен глад и колики. Имам чувството, че когато й се спи, не може да заспи и иска или на гърдата или гуш. Ама ако свикне все така - жална ни майка. Иначе нощно време, слава Богу, се буди само да яде и веднага заспива.
Вашите бебета почнаха ли да предават фасони, как мислите?

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 21:57 от tini-mini

# 201
Ооо мойта госпожица е голяма лигла, вече я хващам да се лигави, много обича да си играем на плювни и подай залъгалката но снощи и излязоха криви сметките... след като 10 мин само подавах залъгалката я оставих да реве, след което баща и нахълта и каза че съм душманка  Crossing Arms е то и аз имам някакъв предел на нервите.
Понтес, ти как установи че Алекс вижда? аз се чудя ние кога ще започнем да виждаме...

# 202
  • София
pebble, ми хващам го, че се заглежда. Първо забелязах, че се заглежда в лампите и им се кефи, много обича да гледа в лампа Crazy А мисля, че вече и по други неща се заглежда, а не само да блее като преди в една точка.

tini-mini, определено е започнал фасончета и нашият...все по-малко му се спи и иска внимание...но то си е нормално.

Аз забравих да ви се оплача - тези идиоти в болницата са ми изгубили болничния лист ooooh! #Crazy Sick Да не ви обяснявам сега колко проблеми ми създадоха. Трябва да ходя най-малко още 2 пъти за да нося някви документи та да ми издадат дубликат...бе, да не ви обяснявам как се ядосах вчера. Да ми дадат болничен и кракът ми няма да стъпи повече в тая болница Thinking

Девойки, аз до сега бях с таткото и майка ми вкъщи...но таткото от понеделник е на работа, а майка ми си тръгва...и доста ме е страх - справяте ли се самички, вижда ми се ужасно трудно Rolling Eyes

# 203
 pontes ами само ние 2мата с моя съпруг гледаме малкия бебо. Майка ми идва от време на време, ама си ходи на вилата (там живеят с баба ми). Др. баба няма възможност да идва и затова сме само 2мата с мъжа ми. Когато е на работа 2 дни сама го гледам, в на4алото ми беше мн. трудно, но сега лека полека се справям. Когато по4ива 2 дни, мъжа ми, ми помага много. И така, справяме се 2мата, кво да се прави.  Heart Eyes

# 204
  • Düsseldorf
Привет и честити рожденни и именни дни на всички празнуващи!
Аз като всички новоизписанун се позагубих малко, но ви е ясна картинката.  Ние засега спинкаме доста, поглезваме се само вечер - предпочитаме да заспиваме при мама и тати и плачем като ни преместят в нашето си легло, иначе нощем след хапване заспива веднага, да не чуе дявол!
А за гледането - педиатърър, който дойде на 31-ви да ни види, т.е. на 5 дена!!! - твърдеше, че го е проследила с поглед, което ми се стори невероятно, макар че отдавна се заглеждаме по светлината най=вече....
Хайде, лека нощ като имам повече време ще пиша повече...

# 205
Здравейте и от мен ! Hug
Докато успея да се запиша в новата тема.....тя взела , че остаряла Wink
Сега ще ви попрочета написаното...предварително : на всички нови мами ЧЕСТИТО !
При нас ретроспективно : нищо много ново под слънцето: колики, стафилококи, газове и напъвания......
Усмивки , ама само на сън....чакам да почнат и наяве  Laughing
Бебче отнема много време, както всички сте разбрали....., но пък си заслужава !
pontes , няма нищо страшно да сте си сами с бебока...даже в някои отношения си е супер....най - гадното е ако много реве, тогава ти избиват нервите .....
Ние миналата седмица си бяхме сами 3-4 дни, като баща ми идваше при нас само да помогне за къпането или да постои 1 - 2 часа аз да "дишна" малко въздух Peace
Да се похваля: снощи успях съвсем сама да приготва за баня, да го изкъпя и даже не се драхме много.....

Георги е надал 1 кг и 200 гр за един месец, почвам да се притеснявам , че дебело дете ще отгледам... newsm78
Вие как надавате ?
Хайде до скоро....., че имам 10 страници да чета Peace

# 206
Дечицата ви се заглеждат по светлините защото любимите цветове на бебетата са бялото, черното и червеното. Всъщност това са единствените цветове, които различават. И не си въобразявате....виждат ви като сенки  Grinning Моя го хванах още първите дни да се заглежда.

Ние днес бяхме 2 часа на разходка. Татито ни мърмори, мърмори, било прашно навън, хората били бъкани със зарази, било студено (а то 15С и слънчево)....... накрая склони глава (нали съм рогато животно).......прилъгах го с няколко хамбургера от Макдоналдс  Mr. Green  http://family.webshots.com/photo/2970836380084815466ZnXnmU

detelini, pontes е права за хавлията. Още докато наложиш компреса усещаш как омекват гърдите. Аз налагах топли компреси преди всяко кърмене, а между кърменията студени.

Моето секцио беше с пълна упойка защото ме беше голям бъз от спиналната, то и от епидуралната ме е страх. Лиспва ми обаче онази първа среща с детето ми   Sad

Към мамите, на които им изтръпваха пръстите на ръцете.....изтръпват ли още? При мен няма никаква промяна, болят ме дланите, а пръстите ми продължават да са изтръпнали.

# 207
  • Варна
пръститве ми се оправиха  Peace имам само една изтръпнала точка на десния палец,но предполагам че както се появи първа ще изчезне последна  Rolling Eyes
иначе3 китките ме болят още,даже смятам да отида на ортопед защото докато ги раздвижа след сън да взема Лора тя ще събуди махалата smile3514

# 208
  • София
pontes ние през нощта се кърмим легнали и момата като се насуче и заспива, а аз само леко се отдръпвам настрани - това обаче само ако не те притеснява да спите заедно с бебо! Въобще аз много я гушкам и почти винаги заспива гушната в мен - според общественото мнение това е грешка, но пък на мен ми е приятно така и детето ми е спокойно, а от там и аз.
Ние от самото изписване се гледаме сами с бебка - така ми е много по-спокойно и съм досто по-организирана.

# 209
  • Русе
Здравейте,момичета!
Не съм писала ,защото сме болнички.Имаме разстройство,което не  минава вече 20 дни.Искаха да ни приемат в болница,но аз не се съгласих .Мен ме беше страх да не е обезводнена,но ми казаха,че не е и сега идва сестра да й бие инжекции в краченцето,а те били много болезнени амикацин.
Някой беше питал за почистването на момиченцата.Мед.сестра като й отвори срамните устнички и като видя колко секрет се е насъбрал ,ме попита не я  ли почиствам.Аз й отговарям а там не се пипа.Жената толкова много се учуди,че взех една клечка за уши и я почистих и мисля редовно да го правя и да не оставам да се събира секрет.
За вагинтола - каза ми да й давам директно в устата - стисна й бузките и капна две капки на долната устна.
И ние се къпем през ден.Колики имаме от 4 до 8 вечерта и тогава се носим на ръце.През останалото време папкаме и заспиваме веднага.
bla_bla как се кърмите легнали ?Бебка не повръща ли като не се е оригнала?

Общи условия

Активация на акаунт