Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 478
  • 822
  •   1
Отговори
# 210
Casa del sol, най-характерното при възрастните за ларингита е - пада ми глас, става дрезгав. Нали си го чувала това. Как както си говориш и гласа се променя, пада и т. Н. Ето това е ларингит при възрастни. Има и по - тежките случаи, при които съвсем нямат глас възрастните и шептят. Аз лично не бих сложила реимунизация на такова дете. Нашата педиатърка имаше правило 2 седмици, откакто няма симптоми. И да, позабавихме някоя друга ваксина, но си ги сложихме. И да забавите със седмица, две, месец, важното е всички вкъщи да са здрави. След ваксина имунитета пада допълнително. Монуноклеозата (или теста за антитела, което ще правите) само от вена.
На ефизола пише на листовката от 4 годишна възраст.
Димитрова, благодаря!
Моите симптоми преди месец, стигнах до дрезгав и почти загуба на глас. След 5 дни вдигнах температура до 38.00, която не се повлия от панадол и нурофен. Малко падна, но пак ми беше зле. Почнах АБ и се оправих. За седмица Neutral Face
За ваксината, явно пак ще я отлагаме. Не я пускаме  каката на ДГ, след вируса и антибиотика, сега и това.
Дали не си прехвърляме някаква бактерия.

# 211
Аз също бих изчакала с ваксината.
Аз така се събудих една сутрин без глас. Ама нищо ми нямаше друго. Нито болки в гърлото, нито температура, отпадналост. Просто без глас бях. После се появи кашлица, ужасно обилна задна хрема. След седмица ме повтори вече с билки в гърлото, отпадналост, лека температура и кашлица и кихане. А съм с противогрипна ваксина.

# 212
  • shumen
Аз също бих изчакала.При мен ларингита беше с дрезгав глас и кашлица само

# 213
Ефизола по листовка е за над 4г., но предполагам е заради големината на хапчето.
За гърло и кашлица на дъщеря ми този път и изписаха Исла Джуниър, помагат и тя ги хареса определено.

# 214
Ние пак сме с две болни деца и двете от различно. Тотално съм изключила и имам може би малко тъп въпрос Grinning
Как се взима стерилна урина на малко дете(момиче)?

# 215
С апликатор за урина от аптеката (пликче, което се лепи) и се молиш да пишка.

# 216
Зависи от детето. Моята дъщеря си пишка директно в контейнер за урина. Предварително я измивам, след това даже обикновено успявам да взема средната струя урина. Или в тоалетната ходим или в банята да се изпиша директно в контейнера, ако и е по-удобно. Тези колекторчета /торбички/ хич не ми даваше да и ги лепя като мина 2г. и нарочно се стискаше и отказваше да се изпиша вътре, когато все пак успеех да го сложа.

# 217
На мен ми трябва за стерилна урина, ама се разбрах с докторката как да я взема.
Проблема е, че каката(3г и 9м) има вероятно някаква уроинфекция. В четвъртък пускахме обикновена урина, излезе чиста. Обаче започна направо да пищи докато пишка, отделно че постоянно се напишква , не може да стигне до тоалетната.
Дано да успеем утре сутринта да стигнем навреме до тоалетната и да я измия. До сега не ми се е налагало да пускам стерилна и не знаех как се взима. Смисъл не знаех дали само трябва с вода да я измия или да ползвам и сапунче. И дали изобщо трябва да я мия. Очакват, че всичко трябва да знаеш... Пусни стерилна урина и толкова.

# 218
Bugi, трябва да пуснете обикновена урина, седимент и урокултура с антибиограма. Моя съвет е да повториш и обикновената урина със седимента, не е нужно да пишка 2 пъти - да се изпиша в контейнера и после можеш да го разделиш на 2, защото в някои лаборатории искат 2 контейнера, в други пък 1. Гледаш на обикновената урина дали има нитрити, левкоцити, а в седимента дали има повечко левкоцити, еритроцити, бактерии. Урокултурата или иначе казано микробиология на урина - показва дали има бактерия и каква точно е тя. Трябва да я измиеш предварително, да. До утре можеш да и вземеш Урикод сашета, да пие по 1 на ден, няма да повлияе на изследването и ще я облекчи, измиване с Розалгин пък ще облекчи паренето.

# 219
Оххх като знам какво е с тея уроинфекции и ви чета за децата и ми се реве честно ...

# 220
Applegarden, много ти благодаря за съветите.
Докторката по телефона изписа Уринал сироп и да правим вана с тетра. Но ще взема и Розалгин, само и само да има някакво облекчение. Направо е някакъв кошмар, много се мъчи детето. Сърцето ми се къса, направо се вижда болката по лицето и като пишка.
Не знам какво се случи и от къде се появи. Много се стискаше последните седмици и имам съмнение, че е от това. Иначе скоро не е пила антибиотик, ама към средата на месеца изкара някакъв вирус с разтройство и температура, няколко пъти имаше инциденти да не успее да стигне до тоалетната. Дали от тогава нещо се прехвърли, направо не знам... Реве ми се Sad Само се моля да го преборим и да не стане хронично...

# 221
  • shumen
Бъги,дано не стане хронично,че е ужасно.Аз в момента пия Буконокс и съм доволна,но за малко дете не знам става ли.
Аз да не казвам голяма дума,но моя е здрав и започва втора или трета седмица на училище.

# 222
Урикод има Д маноза, освен червена боровинка и затова е по-добро от Уринал сироп. Пие се 3 месеца, независимо дали има оплаквания или са отминали. Няма да стане хронично, спокойно. Дъщеря ми 2 пъти е имала уроинфекция, единия път беше ешерихия, втория път протеус. Отвратителни са тия инфекции, но с правилното лечение минават. Уростим също е доста ефективен при дъщеря ми. Възможно е след вируса с разстройството да се е прехвърлила някоя бактерия отпред, но спокойноооо, всичко ще се оправи. Наблюдавай я да не вземе да вдига температура, защото при уроинфекции се вдига понякога доста висока температура.

# 223
Данаека, пу пу!
На моето момче днес му е 5-ти ден от варицелата. По гръб, корем, ръце, крака няма много пъпки - на много рядко са, и едни големиии. Ама на лицето има. Но завяхват. Според мен хомеопатичното, което изписа Ева му помогна сърбежа да е в рамките на нормалното и да не са един милион пъпки. И с пудра го мажа де. Но няма да лъжа, първите две вечери бяха ад под небето. Спи и плаче. 9 дена му е карантината, до четв.вклчително. После още една седмица ще си е в нас. Утре ще пиша пак на Ева, да изпише нещо друго за пъпките, защото вече почват да хващат корички. Кашляше, имаше хрема. Кашлицата намаля, хремата и тя уж ама да видим.

# 224
Здравейте, от известно време това не се маха,изглежда като охлузено,но не е ,някой има ли представа какво е ? Възможно ли е да е котешки лишей?
Утре сме на лекар ,но ще се радвам ако някой знае

Общи условия

Активация на акаунт