Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 580
  • 822
  •   1
Отговори
# 510
  • shumen
Евчето,не знам вече.Вече не ща да чувам за празници и почивни дни.
Тони,и мен са ми казвали за сладолед и газирано,но не смея да пробвам.Страх ме е,че ще го удари в гърлото.

# 511
Евчето,не знам вече.Вече не ща да чувам за празници и почивни дни.
Тони,и мен са ми казвали за сладолед и газирано,но не смея да пробвам.Страх ме е,че ще го удари в гърлото.

Няма страшно. Миналото лято му давах постоянно сладолед, газирано не иска, ама аз и не му давам и сокове така или иначе де.

# 512
  • shumen
Тони,лятото и моя ядеше сладолед,че и по два на ден.За газирано и сокове пие,но го ограничавам колкото мога.

# 513
Честит празник ! До кога да давам изопринозин не ми е написала личната ..давам го от четвъртък ...и при нас плановете се провалиха заради разболяването ..температура няма вече но кашля и има хрема и бистър сопол ..2 пъпки има на лицето с връх сега се чудя да не е варицела нали имат в групата ..направо лудница

# 514
  • Varna
За 10 дена са изписвали Изопронозин. Едния път беше със Ковид, а другия с Бронхиолит.

# 515
Оказа се варицела ,потвърди ми личната след направена снимка ..нищо повече не ми написа и незнам какво да очаквам ..

# 516
  • Враца
Христос Воскресе! Бъдете здрави! Аз пак да кажа, че при нас инфекционист забрани приема на изопринозин при варицела. Няма да навреди, но подсилва ненужно имунната система и съответно може да доведе до по-тежко протичане. Може да се пие след острата фаза, ако е нужно, но все пак след като е потвърдила, че е варицела е хубаво и да дооточните как да премине лечението сега. При мойте деца периода с отслабена имунна система след варицелата определено беше повече от два три месеца, но те така или иначе си боледуват доста попринцип и по-важното за мен е вирусите да минават леко и бързо.

# 517
Той така или иначе има изписано лечение заради температурата но чак във вторник ще се чуем нищо повече не ми е писала нали са почивни дни ...

# 518
Той така или иначе има изписано лечение заради температурата но чак във вторник ще се чуем нищо повече не ми е писала нали са почивни дни ...

Моето дете пи Рус токсикондендрон 30 ch, 3-4 гранули в малко вода разтворени на 4-5 часа. Пие се докато пъпките са с мехури - няколко дена. Помага за по леко протичане и да “омекоти” сърбежа.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 13:35 от toni1189

# 519
Снощи се събуди в 1 да се чеше....само Бочко имах ....вече сложих поне фенистила капки в торбата за пътуване,преди беше в несесер при солите голяма грешка 😁
Днес цял ден ми се спи.....

# 520
  • shumen
Ликеуинд,може да вдига Т докато избият пъпките.Аз за намаляване на сърбежа пръсках с Джинджира.
Мими,при вас разбра ли се от какво е тоя обрив?
Аз на него треперех да не се разболее,а от днес след обяд аз се тръшнах болна.Уж нищо ми нямаше и изведнъж се почна кихане и сополи.

# 521
Джинджира така и не намерих но купих ментолов спирт засега не се чеша излязаха и още по корема ,слабините ,и ръцете ..но има много обилна хрема и кашлица незнам дали кара 2 в 1 хем варицела хем настинка ..аз също започнах да кашлям и гърлото ме боли ..

# 522
Джинджира така и не намерих но купих ментолов спирт засега не се чеша излязаха и още по корема ,слабините ,и ръцете ..но има много обилна хрема и кашлица незнам дали кара 2 в 1 хем варицела хем настинка ..аз също започнах да кашлям и гърлото
 ме боли ..

Варицелата често върви в комплект с хрема и кашлица. И Дани кашляше. Като кашлицата принципно не е за подценявяне при варицела и е хубаво някой да чуе детенцето просто да си спокойна.

# 523
Малко със закъснение, но отговарям за пробиотиците - Now foods BerryDophilus поръчах.

# 524
Моля за малко помощ. Знам, че не сте лекари, но тези снимки приличат ли ви на розеола?

На 11.04 вдигна 39 градуса, сваляше малко от панадола. На 12.04 бяхме на лекар, каза, че вижда само задна хрема и нито гърлото е червено, нито нищо. Следващите 2 дни пак беше с висока Т. От вчера няма, но забелязах преди лягане тези дребни петънца по гърба, а днес вече има и на гърдите и  зад ушите и малко по лицето. На 1 г и 11 м е.
На мен ми прилича на розеола. При нас беше 3 дни мн висока температура, която спадна след обрива.

Общи условия

Активация на акаунт