Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 472
  • 822
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте.Надявам се всички да си изкараме пълна работа седмица със здрави дечица.
Аз имам едно притеснение. Дъщеря ми ( 7 год) пи алгументин , заради възпалено ухо.
От снощи забелязах едно кофти зацапване по гащичките и Sad
Според личната било от антиотика.
Дете няма никакъв дискомфорт. Сега се чудя да изчакам ли малко или да я водя на лекар....

# 646
  • shumen
Sun in your eyes,изчакай още малко и ако не спре заведи я на лекар.Според мен също е от АБ туй зацапване.
Мими,мисля,че се полага болничен,ако детето е контактно на варицела и не може да посещава ДГ.
Мартина,аз не съм сигурна екзема ли е или лишеи.Сърби го и косата взе да му окапва там.

# 647
Заведи го на дерматолог, не е шега работа това.

# 648
  • shumen
Мартина,бях го водила на педи и тя беше изписала Елокома и май едно за пръскане,но не помня какво точно беше и беше изчезнало.Ще го заведа пак и ще искам направление и за дерматолог.

# 649
  • София
Синът ми на 11г. има впити нокти на големите пръсти. Явно от обувки, на футбол също ходи. Може ли да кажете къде да го водя, на дерматолог на педукюр, къде? Също вече има първи пъпки, като ги чоплеше е чак дупки му останаха, да препоръчате добър дерматолог.....

# 650
Има маникюриски, кои правят медицински педикюр. Аз си оправих един проблем така. Освен на дерматолог е добре, при финансова възможност, периодично посещение и при козметик. Ще го насочи как правилно да се грижи за кожата. Дерматолога има вероятност само да изпише някаква козметика.
За конкретни имена не мога да кажa.

# 651
Въпроса е че водят Неконтактна🤯🤕то ако беше контактна щяха да я пуснат и да си ходи🙂

# 652
В нашата група има около 6 деца които са отсъствали когато се започна с варицелата пренасочиха ги в съседната група някои ходят ,но на други родителите им не са съгласни едно че децата са стресирани от новото място,учителки и деца но карантината се увеличава със всеки нов случай и те не могат да се върнат в групата...

# 653
Ние бихме я пратили в друга група само да разрешат ...

# 654
Здравейте.Надявам се всички да си изкараме пълна работа седмица със здрави дечица.
Аз имам едно притеснение. Дъщеря ми ( 7 год) пи алгументин , заради възпалено ухо.
От снощи забелязах едно кофти зацапване по гащичките и Sad
Според личната било от антиотика.
Дете няма никакъв дискомфорт. Сега се чудя да изчакам ли малко или да я водя на лекар....

Не знам какво точно е зацапването, но може да я миете с Розалгин на първо време за няколко дни, със сигурност няма да навреди.

# 655
Мими, съвсем те разбирам, и на мен ми извиха ръцете, че август няма да работят (градината) и дежурната била за крайно нуждаещи се, а щом детето ми ходи съвсем рядко на градина (нали, защото е болна нон стоп), значи, не съм нуждаеща се.
За да не е спам, аз също имах такива нокти, като начало - маникюрист или хирург. А като профилактика, аз съм си купила специални клещи със завит връх, които използвам редовно.

# 656
  • shumen
Според мен на първо време маникюрист,а ако пак продължава хирург.

# 657
Кашля сухо така сутрин за около час макс,какво е това чудо нз ....
Днес я гледа на мм леля му ....
Очакваме развитие кога ще ходи на ясла евентуално след 02 казаха ....
Като е неконтактна и не я пускат на ясла дали ще дадат болничен на някой родител...🙈🙄🙄🙄
Мога ли да й взема пантофите и нощницата вече се филмирам,че и те са заразени 😁

Да, точно, защото е неконтактна и се налага да е в карантина, трябва да дадат болничен.
Четох, че болничният за карантина ще се изключи от общия лимит на болничните. Не ми се е налагало да ползвам и не знам прието ли е вече.

# 658
Питах в темата за счетоводството относно болничен за карантина и казаха, че не се дава. Обаче пък в закона пише  че се полага. Лекарите също казаха, че не дават.

# 659
Днес е първа смяна,после ще й звънна😵ами ако трябва и просто болничен да дава,не за карантина🤯,ще ви кажа после.

Общи условия

Активация на акаунт