Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 474
  • 822
  •   1
Отговори
# 630
Така и не намерих джинджира що аптеки обиколих в бургас всички ми казваха че отдавна не се продава

# 631
  • София
Така и не намерих джинджира що аптеки обиколих в бургас всички ми казваха че отдавна не се продава
От раз го намерих в кварталната Нота Бене 😳
Явно имам случаен късмет.Даже и голяма опаковка имаше.

# 632
Аз като старши боледувал от гнойни ангини(рядко пропусках месец като дете), най- ефективно е отриването. Гадно е, но действа. Марля увита на пръста, напоена с Гранофирин(зеленото лекарство) или пръст потопен в мед и после хлебна сода. Обикновено и антибиотик, но отриването помага за по- бързо падане на налепите и възстановяване. Много е важно обаче да не е твърде силен и груб натиск.

# 633
Инфлуцид как прилагате? При първи симптоми и лека темп. при 4 г. дете мога ли малко по- ударна доза да приложа. По 2 хапчета през час примерно?

# 634
  • Враца
Отдавна не съм давала Инфлуцид, но мисля, че бяха по едно на час и максимум 8 за деня.

# 635
  • shumen
Павлина,отивай на лекар.Ангина без АБ не знам дали ще се излекува.
Моя варицела кара в е група в ДГ и тогава джинджира се намираше без проблем.
Голдън мом,Инфлуцид съм давала през два часа и не повече от 8 за деня.
Мими,и другите болни как са децата?
Аз да не казвам голяма дума,но моя е здрав и е на училище близо месец вече.И бактерията най после изчистихме,но то що АБ изпи докато се изчисти напълно.
За заразяването-този път аз се разболях,но и сама малко съм си виновна.Топло ми беше и се събличах по тениска,дъжд ме валя и взех,че настинах.Вече и аз съм добре,само още малко покашлям.Ще продължа да пия Стаматина по два пъти на ден и дано съм ок и не се срещаме скоро с доки.
И да питам детето има едно като лишеи на главата и го мажа с Елоком,но особен ефект няма за нещо по ефективно знаете ли?А аз явно от нагревките за кръста направих някаква алергия и ми се появиха ситни пъпчици на кръста и мажа с Фенистил,но не се повлиява.Сега започнах с Алергозан да видим дали ще има ефект.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 22:41 от danaeka

# 636
Моя вече се оправя кашлица ,няма ,нослето все още мокрее от време на време ,пъпките са корички вече 2 дни се къпе вече сега за себе си да се погрижа ...

# 637
  • shumen
Ликеуинд,задръж го сега поне още 10 дни вкъщи след варицелата,че наистина много им пада имунитета.
П.С.Ние в Събота ще сме на Бургас на Флората и ако някоя е от там и иска може да се видим за малко.

# 638
Аз съм от там но с този чешит не мога да ида никъде то тръшкане ,то ревове ..обикалям близки до вкъщи места..имам желание да го задържа но и в работата ми правят проблем та нз ...

# 639
  • shumen
Ликеуинд,моя обича малки деца и ще го забавлява.То ще е в морската и ще е по обяд сигурно като пристигнем,но зависи и къде точно живеете и може и някъде наоколо да се видим и запознаем.

# 640
  • Враца
Тридерм ползвам с дъщеря ми за лишей. Тази зима няколко имаше, но мисля, че са сходни с Елоком т.е все кортикостероиди. Иначе за два три дена и минават с него, но и на дерматолог я водих и един крем ни изписаха, който се прави в аптеката и от него минаваха буквално на първото намазване, но нямам идея с какви съставки е.
Варицелата е кофти, имунитета пада, но тази година като цяло си е ужас имам чувството, че никога не е имало толкова вируси като сега.
Синът ми от гърло, мина в температура, сега вече кашля, но някак отхрачващо и не ме притеснява. Дъщеря ми не остана по-назад разбира се и от вчера е със сополи, но това да е. Утре ще ги водя на лекар защото ми трябват и бележки, а и към края на седмицата ще ги пусна на градина. Аз имам възможност да си ги гледам и в друга ситуация не бих ги пуснала, но той е последна година в градината и му остава още месец.

# 641
  • shumen
Анелия,благодаря.Ще видя да го заведа и аз на кожен или дерматолог,че и там му окапва косата и го сърби.

# 642
Моя приятелка бяха болни от ангина  тязи седмица - детето, тя и мъжа й. Каза, че е минали на всички само с мед, сода и лимон. Не знам това гаргара ли е, пушка били вече.

# 643
Елоком и тридерм са кортико, г/д еднакво им е действието. Фусикорт съм ползвала аз, за екземите на малката.

# 644
Кашля сухо така сутрин за около час макс,какво е това чудо нз ....
Днес я гледа на мм леля му ....
Очакваме развитие кога ще ходи на ясла евентуално след 02 казаха ....
Като е неконтактна и не я пускат на ясла дали ще дадат болничен на някой родител...🙈🙄🙄🙄
Мога ли да й взема пантофите и нощницата вече се филмирам,че и те са заразени 😁

Общи условия

Активация на акаунт