Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 483
  • 822
  •   2
Отговори
# 615
Контактните деца стоят в карантинирамата група, а неконтактните се местят в друга. Нямат право да не допускат детето.
Нашата група е в карантина до 6ти, ако няма нов случай. Катлея е карала Варицела, но ме е яд, че не може да ходи на английски и танци. Квото такова.
Умкалор съм давала и аз, доволна съм. Имунобор също съм давала и съм доволна. Вече не давам имуностимуланти, но много доволна останах и от Омникод, може да го погледнете.
Бързо да се оправят всички!

# 616
При нас за варицела контактните продължават да ходят в групата, другите са в карантина-14 дни.

Дъщеря ми повече от месец не е на градина, след вирус и още
боледувания.
Преди седмица наша близка ( контактна) се разболя, повръщане, темп., отпадналост, болки в гърлото. После дъщеря ми (която беше в контакт с нея)сополи и кашлица, темп. до 37.3, вече е 36.5 ( два дни с капки за нос и голанил), после таткото, после аз, сега и малкия. И най-вече, при всички упорита кашлица и малко хрема.Тя още кашля много, особено като се затича или се напряга да крещи за нещо. А при мен е от вчера, малкият от днес.
Сега четох тук и в едната тема за ковид за новия щам, изобщо не съм си помисляла, че може да да е това. То ще ни е за трети път. Вторият беше октомври 2022. Първият в началото на 2022.

# 617
Аз пък вчера установих, че Ефирата е Монтелукаст (активно вещество). Аз пия същото за астмата, вече 3 месеца без да го спирам. Ковид изкарах с хрема преди 3 седмици. Сега леко подкашлям вечер, почти незабележимо. Малкият мина през антибиотик, вчера свърши. Кашлицата мина (за сега). Аз не кашшях изобщо при Ковида, само сутрин запушен нос. Бързо се оправих, около 4 дена ме държа. Сега дали е някакво остатъчно или нещо друго нямам идея. Тестът ми е отрицателен много отдавна.

# 618
Аз пък вчера установих, че Ефирата е Монтелукаст (активно вещество). Аз пия същото за астмата, вече 3 месеца без да го спирам. Ковид изкарах с хрема преди 3 седмици. Сега леко подкашлям вечер, почти незабележимо. Малкият мина през антибиотик, вчера свърши. Кашлицата мина (за сега). Аз не кашшях изобщо при Ковида, само сутрин запушен нос. Бързо се оправих, около 4 дена ме държа. Сега дали е някакво остатъчно или нещо друго нямам идея. Тестът ми е отрицателен много отдавна.
brumm, кой вариант кара на ковид, май беше скоро. То не, че се изследва щама, но предполагам новият не е бил навлезнал.
И аз не кашлях,  а първият път нямах нито главоболие, нито болки в гърлото, но  го изкарах много зле с темп. 10 дни, антибиотици и супер отпадналост. Тогава доминираше Омикрон. И се чудих как казваха, че се изкарвал леко.

# 619
Ами не знам кой, настоящият. Почна една събота преди три седмици, хванахме го на тест при майка ми, която влизаше на рехабилитация. Тя беше с хрема и лека кашлица. След нейният + тест, аз се тествах вкъщи, защото два дена по рано ме вртесе докато спя, имах Т 37, и след това взе да ми се запушва носа. Ако не беше нейният тест нямаше и да разбера че съм болна, толкова нищо ми нямаше. В събота вече бях с отрицателен тест, тя също.

# 620
"Артурус" е новият вирус, тръгнал от Индия. Причинява конюктивит, но като цяло не е страшен.

Това съобщи пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

В момента се наблюдава увеличаване на леки форми на респираторни заболявания. Едната група са с тежка хрема при децата и кашлица, които са придружени със сънливост, описа върлуващите в момента вируси професорът.“

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/14249576

“Той обясни и че в момента масово разпространени са парагрипните вируси, като набират сила и аденовирусите. Все още има случаи на грип тип Б, което говорело за преминаване на вълната.“

https://telegraph.bg/obshtestvo/novini/prof.-todor-kantardzhiev- … pri-decata-373853

# 621
Мами, казвайте нещо много ефикасно за гнойни сливици. От вчера сутринта съм парцал с яко червено гърло. Днес вече и гнойни налепи. Само аз съм болна вкъщи и се чудя от къде ми дойде на главата. 🙄🙄🙄

# 622
Няма разболяване на детето без да го подкараме и ние с мм сега съм аз пак жълти храчки и сопол и гърлото ме боли ако сега пия аб ще ми се падне почти всеки месец от януари насам ..незнам вече какво да правя детето че е кекаво ок ми аз ?

# 623
  • София
Мами, казвайте нещо много ефикасно за гнойни сливици. От вчера сутринта съм парцал с яко червено гърло. Днес вече и гнойни налепи. Само аз съм болна вкъщи и се чудя от къде ми дойде на главата. 🙄🙄🙄

Според мен си си за доктор.
Температура имаш ли?

# 624
Отивам наистина, че нещо и ушите ми почнаха да пукат, вратът ме боли. Явно е някое голямо възпаление. Може и някой стрептокок да съм завъдила.

# 625
  • Пловдив
За гнойна ангина аз се лекувам директно с антибиотик. Нямам време да се за лежа , а и е много болезнено и съсипващо за мен.

# 626
При гнойна ангина, сина ми вече два пъти я кара, яде чесън ( прави си филийка циганска баница и отгоре си слага чесън нарязан на филийки) , освен лекарствата от лекаря разбира се, и гнойните налепи доста бързо започват да се махат.

# 627
Може би Аб,на първо време някое пръскало за гърло да облекчи .....
И аз съм така все хващам,тя ме заразява особено зимата ...
Моля неконтактни 14 дни вкъщи😵‍💫 ...дано не е така....Май навсякъде е различно

# 628
Mimi, при нас е така. Не успя да отиде на Коледното тържество (щеше да й е първото). Тъкмо се оправи от друг вирус и ни съобщиха, че има варицела в групата. Тя като неконтактна нямаше право да ходи 14 дни.

# 629
  • София
Отчетен пост за нашата Варицела.
Ден три от първата варицелена пъпка,към момента минава леко.Все съм в очакване на нещо страшно,още ме държи от грипа.
Прикачвам какво ползваме.
Пудрата е от аптека Нова Бене,там си я приготвят и е нещото,което най-много го облекчава,така твърди детето,понеже като усети нещо и иска да слагаме от пудрата.
По мое виждане Джинджирата дава доста добър ефект,взехме едно малко флаконче за проба.
Пяната Поксклийн няма никакъв резултат ,но детето има относително малко пъпки.
Изопринозина както разбрахме има противоречива информация за него,но предвид и скорошно изкарания грип,предпочетох да слушам лекарката и да давам.
И Фенистил сигурно е за сърбеж,детето попринцип не понася особено сърбежи,болки и подобни дискомфорти,бих казала че е с доста нисък праг на търпимост,относно подобни несгоди (момче е все пак 😁),но този път се държи геройски и като цяло не се чеше и оплаква много.
Температура вдигна само първата нощ,еднократно 38 ° и я свали сам.Повече не е повишавал.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт