Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 491
  • 822
  •   1
Отговори
# 600
Likeawind, панцефа го изписват обикновено за 7 дни. Нашата практика показва, че всеки антибиотик е за 7 дни.
Mimi9999, определено е най-добре е, ако директорката е печена и не чака някой да я пита къде да ходят децата и дали може. В нашата градина още на ден 2 се знаеше къде отиват децата и при варицела и при скарлатина (в смисъл в коя друга група, а само една първа група в градината).
Анелия, аз бих продължила с пробиотик, ако не действа, този, който давате, сменяш с друг. Водиш се по детето. Аз например, съм много доволна от джеймисън, но не съм доволна примерно от линекс и от допелхерц. Иначе - много течности, масажи на корема, сливи, круши и максимално много пресни плодове.
Изопринозина, не е много добре да е повече от 2 пъти в годината. Аз съм почитател на умкалор например, и го пие през вирус.

Умкалор е като Авирон ли?

Мими, те децат са под карантина, но си ходят на градина. Просто не ги смесват с други групи, не ги изкарват…… и т.н.

Някой има ли впечатления за Дефвндил форте, този който се пие само 10 дена, след спад в имунитета? Както е в няшия случай след варицелата. Много му се чудя…

# 601
  • Враца
Умкалора не е като Авиорона, но не знам могат ли да се съчетават. Аз също съм доволна от Умкалора и особено при вирус с кашлица. В интерес на истината не съм го давала от доста години вече и не са ми го изписвали, но когато бяха малки децата често го ползвахме и добре им действаше.

# 602
  • София
AneliqDi  , давала съм Блевит Л чай ,но беше малък,дори не беше захранен още.
Аз също бих сменила пробиотика,нека поиграе в банята/вана/корито с топла водичка.
Пишеш,че си пробвала с плодове,продължавай кивита,сливи ,круши и много течности,супички.
Все някое ще даде ефект.

Mimi9999 би трябвало да може да отиде в друга група,която не е под карантина,но трябва с учителите да говориш.

.  toni1189 ,Имунобор съм давала аз,но нямам впечатления честно казано.
Витамини ще взема аз със сигурност ,колебая се между спрея на Better you и Alive.

# 603
  • Враца
Better you аз давах след грипа януари, не останах доволна, честно казано последните години когато съм давала на децата витамини, омега, пробиотик поръчвам от Здравис, но когато сина ми беше малък след един ротавирус и една седмица в детско отделение му давах Саностол и беше с поразителен ефект. Хем се възстанови много бързо, хем започна да се храни по-добре, хем дълго време не боледуваше, но мисля, че го няма вече по аптеките.

# 604
Те си ходят контактните,да,но моята е в списъка на децата които не може да влезе ...

Никаква организация добре петък е било и какво, къде е директора...решение евентуално след 02...нямам думи.
Една седмица да се спасяваме.

Цитирам отговор"Евентуално група ще отвори на 02.05...но нищо не е сигурно ....зависи дали ще има нов случай...ще пишем в групата....."
Дали да се обадя на сестрата и дали ще ми каже изобщо дали въпросното дете е било на 18 когато Моника е била, не за друго ами плануваме второ...

# 605
Те си ходят контактните,да,но моята е в списъка на децата които не може да влезе ...

Никаква организация добре петък е било и какво, къде е директора...решение евентуално след 02...нямам думи.
Една седмица да се спасяваме.

Цитирам отговор"Евентуално група ще отвори на 02.05...но нищо не е сигурно ....зависи дали ще има нов случай...ще пишем в групата....."
Дали да се обадя на сестрата и дали ще ми каже изобщо дали въпросното дете е било на 18 когато Моника е била, не за друго ами плануваме второ...

Тези, които не са контактни ги местят в друга група.

# 606
  • София
Better you аз давах след грипа януари, не останах доволна, честно казано последните години когато съм давала на децата витамини, омега, пробиотик поръчвам от Здравис, но когато сина ми беше малък след един ротавирус и една седмица в детско отделение му давах Саностол и беше с поразителен ефект. Хем се възстанови много бързо, хем започна да се храни по-добре, хем дълго време не боледуваше, но мисля, че го няма вече по аптеките.
Имаше един гръцки аналог и кардиолога д-р Маринов ми го беше препоръчал,ако се помъча ,може би ще се сетя.
  Иначе помня го аз Саностола от моето детство още,много го обичах (помня как го пиех).
Омега искам да взема,ама течната няма да я пие (повръщаше от гадост),а не знам дъвчащата доколко ще я усвои.Имате ли някой трик за маскиране на течната? 😁

# 607
Тони, умкалора е течен е разтвор на корени в алкохол. Авирона е хумусна киселина и екстракт и екстракт от водорасли. Това най-общо, не ме линчувайте, че не използвам медицинските наименования. Т. Е. Умкалора е доста по-близко до традиционните разбирания за лечение с ракия и компреси с ракия Simple Smile

# 608
Тони, умкалора е течен е разтвор на корени в алкохол. Авирона е хумусна киселина и екстракт и екстракт от водорасли. Това най-общо, не ме линчувайте, че не използвам медицинските наименования. Т. Е. Умкалора е доста по-близко до традиционните разбирания за лечение с ракия и компреси с ракия Simple Smile

Но пак така при вирусни състояния си го ползвала? 🙃

# 609
Мими вие добре планирате второ но и тя рано или късно ще си изкара варицелата ..и по добре да е рано ...

# 610
Мими, ти ли беше правила тест за антитала за варицела и май имаше малко и недостатъчно? Защо не си сложиш ваксината Варивакс и поне за себе си при втора бременност да не се притесняваш... а и тези шарки при възрастните се карат тежко.

# 611
Тони,попринцип да, местят ги ....две от три групи са в карантина защо не ни местят веднага в третата 🙄😡..."евентуално,сигурно"...какво е това аз какво да я правя цяла седмица,е  организирах се някак....
Майка ми потвърди че съм я карала доста леко,но съм заразила брат ми бил на около 40 дена ....и да аз бях правила тест малко бяха сякаш.

# 612
Тони, за вирусни да. То за бактериални инфекции освен антибиотик не знам друго да помага. Малко като бабите - настинка (вирус че), я удари една ракия да ти мине Simple Smile

# 613
  • shumen
При варицела детето се мести в друга група,ако е било контактно.
Бъбълче,да се оправяте и Вие скоро.
Аз в момента пия Стаматин и да питам има ли доволни от него?

# 614
За запек дъщеря ми пиеше Ефекол доста дълго време, не се привиква. От много отдавна не го пие, само на Омнибиотик 6 е. Също много разхлабващи плодове, киви най-вече и най-добре час, два преди основното хранене. Топло мляко също действа добре.

Общи условия

Активация на акаунт