Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 533
  • 822
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Масово се изписва ,факт,аз за трети път сега давам за шест години,а са му го изписвали сигурно на всяко второ боледуване 😣
 Реших да послушам личната и го почнахме за добро или лошо.
Сега е с 38,ама си спи спокойно.Четох и за Нурофена че не е ок да се дава,ако вдигне над 38.5 ще дам Панадол.

AneliqDi така става,все в петък вечер се разболява и моят син 😒

# 586
Аз да питам моя пие панцеф но никъде не пише до кога а в понеделник има назначени кръв и урина -5ти ден му е ..да го спирам ли ?

# 587
Защо не е добре да се дава Нурофен при Т над 38.5?

# 588
При варицела не е хубаво да се дава Нурофен.

# 589
При варицела не е хубаво да се дава Нурофен.
Специално за това питах лекаря и каза, че не е вярно, но не знам и аз вече на какво да вярвам.

# 590
  • София
Защо не е добре да се дава Нурофен при Т над 38.5?
То малко лапсус ми се получи,ама така е като пиша по нощите.
Попринцип не било хубаво да се дава Нурофен (въпреки че личната каза,че може),но аз после четох че не е добре,защото можело един вид нещо да се инфектира ,така го разбрах.Но пък шанса е малък ...
Ох не знам,то за всяко нещо има две мнения,ползи,рискове ...
Иначе при под 38.5 гледам да не давам нищо за температура,ако детето е жизнено.

# 591
  • Враца
И аз не го знаех това за Нурофена. Дъщеря ми нямаше температура когато кара Варицела, но лекаря ми препоръча да и давам Нурофен всяка вечер с противовъзпалително цел, а сина ми плътно 6 дена беше с 39 градуса и колко Нурофен и панадол изпи….

# 592
  • София
И аз не го знаех това за Нурофена.
Както казах и личната каза,че може Нурофен,но аз четох в интернет,че не било ок.
Сега това чета тук и за Изопринозина.
Уж й имам доверие на лекарката ,ама то вече всяко нещо го слага човек под съмнение с толкова много налична информация.

# 593
  • Враца
Имате ли опит с упорит запек при дете? Дъщеря ми имаше стомашни неразположения преди месец когато беше с ковид. След това премина в запек и по съвет на педиатъра и взех пробиотик, който имаше ефект няколко дена и после стана по-зле. Спрях пробиотика и започнах да и давам по-разхлабващи храни, но без ефект. Има ли нещо безвредно което мога да и дам, как процедирате в подобни ситуации?

# 594
Като бебе съм давала сироп Лактулоза,действаше.

# 595
На 18 беше на ясла,леко кашляше- спрях я.
От петък следобед групата е в карантина-варицела ...Колко дни да я следя има ли вариант да е заразена.    
(От 13 имаше случай в горната група може и от там нещо да е донесено...)
Другото е че до 02.05 няма как да отиде на ясла,но има трета група която за здрави,защо не ги пуснат там🤯

# 596
От петък следобед групата е в карантина-варицела ...Колко дни да я следя има ли вариант да е заразена.    
Другото е че до 02.05 няма как да отиде на ясла,но има трета група която за здрави,защо не ги пуснат там🤯

Оо до 14 дена се проявяват симптомите. В нашата груп горе долу през 14 дена има по едно-две нови деца. В карантина сме от Февруари до 9 май.. и все се удължава 😁

# 597

Оо до 14 дена се проявяват симптомите. В нашата груп горе долу през 14 дена има по едно-две нови деца. В карантина сме от Февруари до 9 май.. и все се удължава 😁
Леле и дотогава кой гледа детето?

# 598
От 30 .03 обявиха карантина в групата на 16.04 цъфна моя хубавец и понеже играе със всички деца госпожите очакват да ги е изпозаразил половината ...до 02.05 са под карантина ...

# 599
Likeawind, панцефа го изписват обикновено за 7 дни. Нашата практика показва, че всеки антибиотик е за 7 дни.
Mimi9999, определено е най-добре е, ако директорката е печена и не чака някой да я пита къде да ходят децата и дали може. В нашата градина още на ден 2 се знаеше къде отиват децата и при варицела и при скарлатина (в смисъл в коя друга група, а само една първа група в градината).
Анелия, аз бих продължила с пробиотик, ако не действа, този, който давате, сменяш с друг. Водиш се по детето. Аз например, съм много доволна от джеймисън, но не съм доволна примерно от линекс и от допелхерц. Иначе - много течности, масажи на корема, сливи, круши и максимално много пресни плодове.
Изопринозина, не е много добре да е повече от 2 пъти в годината. Аз съм почитател на умкалор например, и го пие през вирус.

Общи условия

Активация на акаунт