Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 547
  • 822
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Ликеуинд,аз си го къпех с хладка вода без сапун.

# 571
Здравейте, момичета! С дъщеря ми сме с ковид. Засега само аз имам положителен тест, но предполагам, че и тя е с това. За първи път ни е. С температура сме - аз с 38, тя вдигна 39,8. Смъкнах я с нурофен и хексалгин, но цялата трепереше и казваше, че й е лошо. Утре ще й направя и на нея тест и ще пиша на лекаря ни, да видим какво ще кажа да пием. Моля, който е карал наскоро ковид да каже как минава и с какво лекуват сега, особено децата.
Карах го преди по-малко от месец. С една нощ втрисане при Т 37.1 и няколко дена запушен нос сутрин. Пих Хюмекс грип. На 5 ти ден бях вече без симптоми и с отрицателен тест

# 572
Миналото лято карах за втори път,този път мм се спаси,отдели се, двете изкарахме ковид аз еднократно т.,за нея не помня ....
Бонуса беше конюнктивит и за двете.

# 573
Аз официално не съм го карала и детето също мъжът ми преди години с 5 дни живи мъки ..аз отново съм болна детето отива към оправяне аз ще се влача 2 седмици

# 574
  • Varna
Ние карахме Ковида два пъти. Миналия Януари и Септември. Малката най-леко от всички. За сметка на това, после се на къса да боледува. Септември и пуснах кръвни за градината  бяха тотално, нагоре-надолу. Все едно организма и няма никаква защита. Много гаден вирус.

# 575
Ние карахме ноември ковид. Детето най-тежко с един хубав бактериален ларингит (вирусен на ден 1 и с вдигането на третия ден на температура, изследванията показаха бактериален). С таткото бяхме с по 3 ваксини - аз пфайзер, той с модерна. Аз имах два дни температура до 37.5 и ме болеше гърлото. Таткото 4 дни с 39. Заради неговата температура реално си направихме нови тестове и на ден 5 бяха чак положителни. На ден 3 и 4 бяха отрицателни на всички.

# 576
  • София
Момичета,детето ми е с Варицела,шест годишен юнак.
Има ли смисъл да го водя сега на дежурен,като е в началото ?
Как да действам и какво да взема,за да го облекча?Изобщо как се действа ?

# 577
Аз веднага ги заведох моите, но ако го кара леко, не е спешно. Изписаха ни Изопринозин за 7 до 10 дни, мазане с ментолов спирт и едно гелче за пъпките Осмофорс. Мазах ги по 3 пъти на ден. Къпах ги отвреме навреме с хладка вода. Леко мина при нас, но едното направи бактериална инфекция и се наложи прием на АБ.

# 578
Момичета,детето ми е с Варицела,шест годишен юнак.
Има ли смисъл да го водя сега на дежурен,като е в началото ?
Как да действам и какво да взема,за да го облекча?Изобщо как се действа ?

Хубаво е да го регистрират веднага в РЗИ, защото имате карантина 9 дена. Иначе препоръчвам Рус токс 30 ch 3-4 гранули в малко водя на 4-5 часа, докато имат мехури пъпките. Аз мазах с ментолова пудра и съм доволна.

# 579
  • София
Консултирах се с личната.
Изопринозин,Поксклин ,Фенистил ...
Дано мине леко,че грипът от по-миналия месец още ми държи влага.
Купих си Рескю капките на д-р Бах за мен.Направо ми прескача сърцето.

# 580
  • shumen
Аз мажех с ментолов спирт.
Бъбълче,дано леко я изкара.
Ние Ковид карахме Март.Аз бях с две ваксини,баща ми с три и изкарахме тежко.Детето беше без и изкара и то тежко.С Т,световъртеж и ужасна кашлица.

# 581
На много места четох, че Изопринозина не е ок при варицела, а масово го изписвали докторите. Подтиска вируса да се “развие”.

# 582
Ние нали ходихме при педиатър инфекционист та тя като чу че пие изопринозин за варицела каза че не е ок и да го спираме предписа му мултивитамол на доктор тайс

# 583
На нас ни го изписват почти при всяко боледуване, различни лекари. Давам го, но ефект не виждам честно казано.

# 584
  • Враца
Няма да се повтарям за Изопринозина и Варицелата, но наистина масово се изписва за всеки сопол. Хич не одобрявам тази практика, не е никак лек и безвреден, но всеки си преценява.
След два дни болки в гърлото и малко температура вчера, моят син днес кашля ужасно. Почнах инхалации с физ разтвор, Авиорон, Вит ц, лекарката му не е в града до понеделник, но и утре кашля така ще го водя при друг лекар. Дъщеря ми разбира се няма да се размине, оплака се от гърло тази вечер. Винаги уикенда става най-забавно.

Общи условия

Активация на акаунт