Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 550
  • 822
  •   1
Отговори
# 555
След поредна безсънна нощ през която буквално спах 1 час и това дете се скъса да кашля личната ни изпрати на педиатър-инфекционист прегледа го щателно върна и историята на боледуванията  му...варицелата минава много леко има 15 пъпки не го сърбят няма драма но същевременно кара и някакъв вирус и той ни създава проблеми ,в същото време варицелата му смъква имунитета и няма как да се бори с вируса обострена е кашлицата но не е нещо сериозно няма хрипове нищо но му изписа панцеф и сироп флавамед който бил по силен от гринтуса ..2 месеца ще пие и мултивитамол на др тайс ..надявам се да има вече облекчение ..за 2 месеца трети аб пие незнам какво става ...

# 556
  • shumen
Тони,след варицелата яко им пада имунитета.Моя също след нея ходи по 3 дни на ДГ и после по две седмици вкъщи се лекувахме.И да го оставяш вкъщи файда няма.
Ликеуинд,дано се преборите и с вируса.

# 557
Чета за вентолин и пулмикорт и като вметка искам да кажа нещо - ако децата не са със спазъм (било то белодробен или на ларингса), то лекарствата няма да помогнат. Те не помагат при червено гърло и задна хрема. Това са лекарства, който имат друго предназначение и ми е странно как се изписва наистина пулмикорт без да са го чули на слушалка.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 14:30 от pavlina_hrist0va

# 558
Абсолютно подкрепям горното мнение.
Напоследък имам чувството, че Вентолин и Пулмикорт се изписват за добър ден. Вентолина си е тежката артилерия и се изписва при бронхоспазъм. Пулмикорта при ларингитни кашлици. Не знам как за обикновена кашлица може да ги изписват. Ама като се има предвид, че Аб се изписват за нищо, какво ли ме очудва..

# 559
  • shumen
И аз подкрепям горните мнения.На нас Вентолин и Пулмикорт са ни изписвани само при Бронхит или Ларингит и правя инхалации с тях само,ако са предписани от лекар.Нс своя глава правя само с физиологичен разтвор.
Аз уж пия лекарствата,а вместо да ставам по добре ставам по зле.От кашлица не мога да спя и носа ми е запушен.

# 560
  • Враца
Три седмици изкараха децата ми на градина, не мога да се оплача. Тази вечер сина ми го заболя гърлото, дадох трахизан и си легна. Абсолютно очаквано е за мен, но дано е нещо леко!

# 561
Три седмици изкараха децата ми на градина, не мога да се оплача. Тази вечер сина ми го заболя гърлото, дадох трахизан и си легна. Абсолютно очаквано е за мен, но дано е нещо леко!

Пу пу , браво! Явно няколко месеца след варицелата идва и този момент.. амаа мееесеци.

# 562
При дъщеря ми първите пъти с инхалатора бе борба ...но така бе и със сироп, и всичко, после видя че няма страшно, не бе боледувала и не бе свиквала, сега дори си държи сама инхалатора и маската, не й пука, а се гордее,че била голяма, пусках песни първите пъти, после взех да разказвам аз истории и в един мамент тя пожела да си прави сама инхалациите с физ разтвор.
По принцип не гледа тв или екрани, но за 1 инхалация й пусках песни, но пък бързо отвикна и не е имало проблем.Инх. ни е на омрон и е шумен, но основното което помогна е,че тя разбира и знае вече много за лекуването, по-осъзната е, книжки, говорене и това,че е вече на 3г 2м помогна.А първоначално бе мъка, като видях зора една вечер просто я стиснах в мен да стои и направихме  инх на сила...после видя,че няма защо така да се дърпа.
Аз буквално бях в потрес как ще я лекувам като тя не дава нищичко, ни капки, ни сироп, нищо, ами...променят се и растат и разбират.

# 563
По темата с Пулмикорт и Вентолин само да вметна - разбрах за тези лекарства след като малкото ни дете направи пневмония, а на слвдващото боледуване - бронхит,  послвдващо боледуване, уж овладяно, се превърна отново в пневмония и болница. Не знам къде са тези лекари, които изписват Пулмикорт за "Добър ден", както и антибиотик. След всичките ни боледувания тази зима (които не мога да преброя на едната си ръка) мога да кажа, че веднъж се оправи без нищо, веднъж беше само на антибиотик без Пулмикорт, останалите пъти се мъчихме да овладеем с Пушмикорт, но ме се получи.
С дъщерята не съм имала изобщо подобни боледувания, веднъж за 7 г. направи бронхит и й беше изписан Вентолин сироп и Урбазон инжекции, 3 дена, след като пи два антибиотика до установяване на бактериалната инфекция. Даже инхалатор нямахме преди малкото ни дете да започне да боледува.
Все чета как се изписвали разни лвкарства от личните лекари и се чудя къде са тези лични лекари, щото аз около мен такива нямам. Моят например винаги ми казва да се въздържам от антибиотик преди 3-4-5 дена от началото. Ами зимата бронхита ми беше налице още на втория ден. Но, след печалния ми опит тази зима си пия Алвокаста, който ми е изписан. Изкарах Ковид преди почти месец с лепкава хрема сутрин и запушен нос, пих Хюмекс, онзи ден пак ме подразни гърлото, втресе ме леко през нощта, почнах отново Хюмекс грип и вече нищо ми няма. Чак не мога са повярвам.

# 564
Кашлицата затихва,на рядко е но не е на всяка секунда ,пъпките също засъхват но аз работя тази седмица мм го гледа ами какво да ви кажа направо издивява това дете като се върна то ревове то писъци ..сега стана пак с рев и пищене  и то не защото го боли нещо някак си от инат и глезене ми се струват нещата ...

# 565
Здравейте, момичета! С дъщеря ми сме с ковид. Засега само аз имам положителен тест, но предполагам, че и тя е с това. За първи път ни е. С температура сме - аз с 38, тя вдигна 39,8. Смъкнах я с нурофен и хексалгин, но цялата трепереше и казваше, че й е лошо. Утре ще й направя и на нея тест и ще пиша на лекаря ни, да видим какво ще кажа да пием. Моля, който е карал наскоро ковид да каже как минава и с какво лекуват сега, особено децата.

# 566
  • shumen
Сънни,аз бих я завела лекар да я види.Той ще прецени за какви лекарства е.
Лукеуйнд,може да го сърби и затова да е нервен.
Аз днес съм една идея по добре.Кашлицата и хремата понамаляха доста.

# 567
Ние го карахме август. Каката не вдигна повече от 38,6 и за три дни и нищо друго. Бебека вдига много 39.7 може би два дни, после започна да спада. Давах само осцилококцинум и вит Ц, Д. Аз също имах температура, най-дълго от всичко. Два дни не можех да мръдна, после повръщах, после разтройство. Свълих 5 кг сигурно. Не съм кашляла, пих авирон рапид и бромхексин. Абе аз най-зле от цялото семейство бях.

# 568
Дани това е характер такъв чешит е всичко на инат ..не го сърбят от както са излезли мн леко минава варицелата за мой късмет все едно я няма ..а знаете ли кога може да се къпе вече ?
Какъв тест се прави за да се разбере дали си карал варицела ...

# 569
Дани това е характер такъв чешит е всичко на инат ..не го сърбят от както са излезли мн леко минава варицелата за мой късмет все едно я няма ..а знаете ли кога може да се къпе вече ?
Какъв тест се прави за да се разбере дали си карал варицела ...

Аз го къпах още на 3-4 ден с хладка вода без сапун. И така до края.

Общи условия

Активация на акаунт