Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 565
  • 822
  •   1
Отговори
# 540
  • Враца
Не мисля, че има с какво да замените инхалациите. Пулмикорта е кортикостероид и няма еквивалент на сироп. Като цяло аз не уважавам сиропите против кашлица при децата и смятам, че влошават положението вместо да облекчават. В случая трябва да намерите вашия начин за правене на инхалации, но те са важни и наложителни почти при всяко разболяване и трябва да свикне с тях.

# 541
Любимо детско, някаква награда(стикер, някакво лакомство, изненада), на мечо да прави инхалации.
Дъщеря ми в началото се страхуваше и не искаше, ама пред телевизора се зомбита и стои мирна.

# 542
Здравейте, преди около 10 дни дни на дъщеря ми й излязоха дребни пъпки. Лекарите казаха, че е алергична реакция. Поставиха я на диета, която не успях да спазя съвсем стриктно, и на медикаменти. Няколко дни по- късно пъпките сякаш се сляха и се образуваха плаки. Три дни подред й биха Урбазон. Този път спазвах много строго диетата, дори сутрин карахме сина ми при майка ми и късно вечер го вземахме, за да може той да се храни нормално. Вкъщи никакви храни не се вкарваха, освен позволените за нея. Сега нещата почти отшумяха. Продължаваме с антихистамините, започнах от днес захранване с млечни продукти, както ме посъветваха лекарите. Когато мине нужното време, ще направим и тест за алергии, но към настоящия момент няма да бъде достоверен резултатът. Почти съм убедена, че не се касае за хранителна алергия, а за реакция към един шампоан, но не мога да знам със сигурност. Въпросът ми е в тази ситуация как точно да я захранвам с всяка група храни, в каква последователност и по колко дни да давам дадена храна. Спряла съм я от ясла, защото там не могат да й осигурят отделно меню, а и не позволяват да се вкарва храна отвън.

# 543
  • София
.
Може да ни види чак сряда, а дотогава каза да продължавам сиропите, Ксизала и да почнем инхалации с Пулмикорт.

На мен на първо четене ми е странно,че личната изписва Пулмикорт по телефона без дори да е чула детето 😳
  Пулмикорта се изписва при хрипове ,на моето дете сиропи са му изписвали вече за доизчистване,след Пулмикорта .Той си е тежката артилерия,идея нямам с какво би бил заменим.

# 544
Аз също не давам по принцип сиропи, ноо този път не пропуснах и си я заведох при лекарката и й казах, искам сироп, върви суха дразнеща кашлица у нас. Та беше очудена, но предвид, че детето лекува хемофилус с антибиотик, имаше и драстично количество сопол, изписа сироп + инхалации с йелоклийн. Ето това е по-лекото на пулмикорта.. Иначе, пулмикорт се изписва за хрипове наистина, или при ларингити с лаеща кашлица. А за инхалациите, нашия опит показа - започване на годинка с детски на телефон, стои и не мърда. Към две взехме да изместваме фокуса към книжки по време на инхалация. Към 3, вече беше драстично по-спокойна и си говорим или стои. Вече към днешна дата (3 г и 10 м) или стои, но ние й държим маската или си играе с нещо обичайно и все едно не забелязва, че й правят инхалация. Инхалатора ми е омрон ц28 (Шумен, компресорен, с дълъг кабел и неразсипващ се разтвор). Но всичко постепенно с инхалациите. На 1 г. И аз не вярвах, че това дете ще стои някакси.

# 545
Пулмикорт ни е изписван за ларингит на нас.Гледа детско и така минава номера,ако не иска ...спирам детското🙈малко като заплаха ...И през това време все ме пита колко мин остават.

# 546
  • shumen
От инхалациите и моя в началото ревеше,но постепенно свикна.Пулмикорт ни е изписван за Ларингит и бронхит на нас.
Форест Райн,4 дни се даваше нова храна мисля.
КасаДелсол,нека погледне лекар гърлото.
Ликеуинд,и моя глас изчезна и носа ми е като река.Утре сутринта ще съм първа писта при доки.То на детето треперех,а накрая аз се разболях.

# 547
Честно да ви кажа, от Пулмикорт много файда не виждам. Малкият е болен от две седмици, накрая вече не издържах и го заведох при личната. Беше с давеща кашлица. Изписа антибиотик и Пулмикорт 2×1. Пулмикорта успях да направя три дена по веднъж, ама антибиотика си е антибиотик и вече не кашля - 4 ти ден е днес, след двете седмици. Питах за Вентолина, че в болница му го дават
 Каза че Пулмикорт е по-лек, от Вентолин има много странични (д)ефекти.

# 548
Вентолина си е тежката артилерия при спазми, суха дразнеща дълбока кашлица, изтърван бронхит с хрипове, пневмонии. Част от лекарите изписват пулмикорт за добър ден, защото действа и като противовъзпалително (тип нурофен). Но все пак, това си е стабилен кортикостероид. За сравнение, колко от големите биха пили дексаметазон, ей така, или биха им изписали за течащ нос и подкашляне. Обикновено снимка, доказваща бронхит и пневмония. Повтарям се, но най-добре е да си намериш доктора, с който си пасвате и не изписва антибиотик за всичко. Някои се доверяват на хомеопат, аз лично не съм стигнала още до това емоционално ниво, може би защото живея в лекарски род - майка, баба, дядо, пра баба, прадядо + зъболекари от другата страна и се доверявам на конвенционална медицина. Разбира се, избягах от всички лекари, които на ден 7 казват - много се проточихте, пийте антибиотик или преглеждат уши с пипане.

# 549
# 550
При нас този път боледуването се проточи повече от две седмици, като 10 дена беше гадна кашлица, в последните дни повече. Общо взето за Пулмикорта нямах и много възможност, защото сутрин бягам с майка ми на лекари, а малкият излиза навън и цял ден не се прибира. Което в случая се оказа - едно лекарство по-малко. Бих казала че тоьи път кашлицата не слезе надолу (поне така ми се струваше като чувам), но беше гадна свистяща ларингитна, като почнеше на кашля и 10 мин не можеше да спре.

# 551
  • shumen
Бръм,дано не е слязла кашлицата надолу.
Ликеуинд,как сте?
Мими,а Вие?
Аз ходих на лекар.Според доки е настинка моето.На Стаматин съм,Силвъртус сироп и капки за нос.Ако започна да вдигам Т да отида пак за преглед.

# 552
Пак така кашля и киха след сън и легнала не е фатално мисля,но утре ще ида да я преслушат явно и болничен.
Горната група от 2 ет.са с дете с варицела от 13-ти
...още върлува 🤯пак мина метър нашата група и моето дете конкретно за добро или не...

# 553
Каката ми е на 10 г. и още не е карала варицела.

# 554
Въобще не я искам тази варицела. Изкара след нея 4 дена на градина и е със сополи… Не стига, чв самата болест минава гадно, ами и имунитета се срива жестоко. И хем го държах в нас 10 дена след карантината.

Общи условия

Активация на акаунт