Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 490
  • 822
  •   1
Отговори
# 225
Тони, имаше ли т?

# 226
Ние вече трета година (откакто е на градина) постоянно се борим със зелени сополи (целогодишно). Пускали сме много пъти секрети, всичко излизаше чисто. Единствено в една лаборатория го накараха да си издуха носа и от секрета изолираха Мораксела. Оттогава лекуваме с антибиотични капки по антибиограмата. Получава се така, че след капките хремата изчезва напълно и когато тръгне на градина, на 3ти или 4ти ден отново се разболява. Клиничната картина се повтаря години наред - първите дни носово говорене и хъркане, след няколко дни жълто-зелен секрет, който не минава докато не дадем отново капки с АБ. Вече му действат само Моксифлоксацин. Ако оставим организма да се справя сам, нещата бързо слизат надолу и даваме АБ за пиене. Общо взето целогодишно ситуацията е следната: 2 пъти месечно антибиотични капки, 5 пъти годишно АБ за пиене. За 5 години е правил 3 пневмонии. Като бонус има астма и се налага често да правим три месечни курсове с Пулмикорт и Ефира. Казвали са ни, че и третата сливица е увеличена, може би там се развъжда бактерията. Не знам, но вече наистина съм много отчаяна. Това е един постоянен омагьосан кръг от който няма излизане. Много ми е трудно да ходя и на работа. Утре сме на поредния УНГ, ще видим какво ще каже. Предполагам, че отново ще ни кара да продължаваме с промивки и АБ капки, но това за мен е временно решение. Явно бактерията си е в него и като отиде на градина, успява всеки път да се активира отново за няколко дни.

# 227

Висока не. На трета и четвърта вечер вдигна до 37.8-37.9. Ще видим днес, петата вечер как ще е. Но му се загуби много апетита.

# 228
Амелиа, и моето дете беше така. На този етап не знам кое помогна,- дали физиотерапията или това , че пораства, но разреди хремата. Защо не направите снимка на синусите и да видите дали няма синузит, който трябва да се лекува ?

# 229
  • shumen
Не са ли малки децата за синузит?Нещо бях чела,че синусите се развиват след седмата година на детето.
Тони,благодаря.Не смея да казвам голяма дума,но започва трета седмица днес.Тя няма да им е пълна,че Петък щели да имат патронен празник.Хич не ми се ще да го пускам тогава,че сигурно пак ще ги съберат всички класове и ще донесе нещо.

# 230
На мен ми бяха казали след 11 години, когато слязат кътниците. Дотогава нямали синуси. УНГ лекар.

# 231
След две седмици отново на ясла ...госпожата вика болна ли беше и аз да...и тя еми като има кой да в гледа....
Викам трудно, всички се включиха 🤯

# 232
Ами, доста е противоречиво това със синузита. Моя след снимка в туб диспансер казаха, че има синузит. После доктор УНГ каза, че е малък за синузит. Лошото е , че вече не знаеш на кого да вярваш

# 233
След две седмици отново на ясла ...госпожата вика болна ли беше и аз да...и тя еми като има кой да в гледа....
Викам трудно, всички се включиха 🤯
Ееее като имало кой да я гледа аман от изказвания ми като няма и я заведеш болна ще опищят света...

# 234
Чувала съм го и аз това за синусите, но е факт, че на 3 г. 10 месеца големият ми син направи втори фебрилен гърч, след който ни хоспитализираха с диагноза двустранен гноен синузит.

# 235
И аз смятам, че е възможно да е синузит. Това не сме изследвали. Снощи цяла вечер родих из нета и пише, че след 3тата година се развиват първата двойка синуси. Миналата година секретът беше зелен, но слузест. Сега направо си е гной на парцали (извинявам се за цветущото описание, но е така) Как се лекува това нещо? То вече направо си е хронифицирало. Ако се окаже това, ще поискам от личната направление за физиотерапия. Въпреки, че миналата година ходихме на 10 нагревки за третата сливица и не помогнаха особено. Сега и на солна стая ходим - отново без ефект.

# 236
След нагревки, от носът му излизаха точно такива зелени парцали. Такава гадост излизаше , че не знам въобще как са били там

# 237
Пуснах обикновена урина, добри са резултатите. Единствено левкоцити са 2-3 на поле, ама нормата е до 4.
Чакам и стерилна урина, ама до 3 дни. Днес сякаш е по- добре, няма инциденти от вчера сутринта.

# 238
  • shumen
Бъги,дано има ефект от лекарствата и е отминало,че много е гадно да те боли.
Пийк,при моя също при нагревките излиза всичко от носа.

# 239
Пуснах обикновена урина, добри са резултатите. Единствено левкоцити са 2-3 на поле, ама нормата е до 4.
Чакам и стерилна урина, ама до 3 дни. Днес сякаш е по- добре, няма инциденти от вчера сутринта.
2-3 на поле е добър резултат и по принцип при такива резултати на обикновена урина рядко излиза бактерия на урокултурата, но има и изключения. Има ли подобрение тя, пишка ли често, пари ли и още?

Общи условия

Активация на акаунт