Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 607
  • 822
  •   1
Отговори
# 480
  • shumen
Да,възможно е.За всеки случай го следи да не вдигне пак.

# 481
Вдига вдига ..направо е парцал цял ден не е станал ..аз и друго нещо да питам с безконтактен термометър съм защо на челото показва една температура а на гушката друга ?

# 482
Еха само два пъти сте имали т.
Още 21-ва година дигна два месеца един след друг т.бях луднала .....
Само Нурофен я сваля при нея,Панадол поддържа и почти не действа.Опитай с компреси с оцет не помня точно колко на колко ...И свещички.✅Аз досега Хексалгин не съм давала.
Гадост май ще спирам Сулвертус🤯

# 483
Аз щях да питам дали прилагате такива методи карат ме да слагам чорапи с оцет ама знам ли ?

# 484
Веднъж сложихме на чорапи, мм го прави в кухнята и нз колко на колко беше съотношение 🤕сякаш подейства

# 485
  • Пловдив
Аз щях да питам дали прилагате такива методи карат ме да слагам чорапи с оцет ама знам ли ?
На последната температура миналия месец от скарлатината точно така е свалях.

# 486
Аз като малка много боледувах, имам ужасни спомени как ме караха да ставам да се мия. Опитвам се да спестя това на децата ми. Обаче като вдигнат над 39 и започвам да ги мокря. Не ги обливам целите, ама малко като се измият ръцете, лицето, гушката и веднага пада. Не с ледено студена вода, а д леко хладка. Оцета не съм ползвала, но знам че задължително трябва да е разреден(1:1).
Обаче по принцип ако крайниците са студени е хубаво да се затоплят, а ако са топли- да се охладят.
Избягвам да давам много на често Панадол/Нурофен, защото децата ми са с много чувствителна кожа и лесно реагират. Спазвам стриктно часовете на прием. Ако започнат да вдигат много висока(над 38,5) започвам с процедурите.

# 487
  • shumen
Аз съм сваляла с мокър чаршаф с оцет много висока Т.Но трябваше да се внимава май да не се смъква много рязко.
Това,че е като парцал ми се струва,че е грип при вас.Най ме е яд на мен по празниците като се разболее.

# 488
Веднъж съм сваляла температура с чаршаф с оцет, но беше наистина много висока. Чорапи с оцет също съм слагала, също и на челото съм слагала. И нещо по-приятно за детето за сваляне на температура, което съм правила - пълня легнен с хладка вода /не ледена, не топла/ и и давам някоя кукла да я къпе, реално само ръцете си мокри, но хем температурата се повлиява, хем на детето му е забавно да си играе.
Челните термометри невинаги са на 100% точни, аз винаги сверявам с електронен за под мишница.

# 489
Многооо е опасно с чаршаф. Има голяма вероятност от гърч. Дори и да е с топла вода, на чаршафа много бързо изтива. По- добре в корито с топла вода или под душа. Температура не трябва да е повече от 1-2 градуса по ниска от температура на детето, когато се облива. Ако е на ръцете/лицето може и малко по- хладка.

# 490
Аз само чорапки-копрес успявам да й сложа иначе на челото абсурд....ако сложа нещо там веднага се маха (кул пач или оцет компрес)
И аз така инстинктивно,още незнаех, като вземе много да пари,да е червена ходим до мивката и я мокря.
Имам спомен като малка как са ме увивали в студен чаршаф..като се сетя и настръхвам 🤕🤯🤯🤯

# 491
Аз също опитвам с компреси по челото, никъде другаде на дава и пищи. Аз лично събличам гола (съвсем) и я разнасям от стая в стая, слагам си ръцете под мишниците. Но аз имам и много опит с температура и при нас такива до 38.5 хич не ги и броя. Там оставам по тениска да обикаля. Е, виж над 39 е друго нещо. При нас е по-обичайно да е към 39.6-39.7 (ангини, отити, шарки). На последния вирус с такава температура, пробвах да й напълним басейн да къпе нещо, така я втрисаше, че никак не ни се получи. Чорапи като цяло не слагам мокри с нищо, защото при нея обичайно са ледени крайниците.

# 492
  • shumen
Моето не търпи ни компреси,ни чорапи.Затова тогава се принудих да пробвам с чаршаф с оцет.Но и аз като Мими до 38 не ги броя.Моя вдигне ли веднага го познавам,че става като парцал.

# 493
Здравейте, не съм писала от страшно много време, но пиша, защото съм се видяла в чудо. Голямата изолира мораксела в носа преди около 2м (може и по-малко да е). Пи конски дози зинат и клацид (по антибиограма, по 7 дни) и към днешната дата пак е със зелени сополи. Мисля, че не я е уморила. Направо се виждам в чудо. Някой има ли опит с мораксела? До сега не я е въдила и наистина не знам толкова ли е упорита тази бактерия. Ще се гръмна вече.

# 494
  • shumen
Павлина,при моя беше така със стафилокок ериус.Пи какви ли не АБ и не подействаха.Накрая педи каза да пуснем в друга лаборатория секрет и там излезе чист.А мораксела в носа сме лекували веднъж с Бактробан за 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт