Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 468
  • 822
  •   1
Отговори
# 660
  • shumen
Мими,звънни и питай.Дано дадат,че да не се чудиш кои да я гледа.

# 661
Като започнах да й обяснявам...прекъсна ме и каза директно няма как да ти дам толкова дни болничен,нали разбираш...после й казах че става дума само за три до края на седмицата и се съгласи.
Пак казвам неконтактна,хубаво ако продължат да не я пускат кво правим ....😵

# 662
Като започнах да й обяснявам...прекъсна ме и каза директно няма как да ти дам толкова дни болничен,нали разбираш...после й казах че става дума само за три до края на седмицата и се съгласи.

Нямат право да постъпват така. Неконтактните трябва да са в друга група. Нашата карантина вече е два мевеца и половина…

# 663
Незнам как се справяте ....И към кой трябва да се обърна мисля да звъня до директора,отвсякъде задънена улица

# 664
Мими досега да съм потърсила директора има си установен протокол за такива ситуации да не се правят на ударени ..

# 665
  • София
Мими досега да съм потърсила директора има си установен протокол за такива ситуации да не се правят на ударени ..
Абсолютно,детето трябва да посещава друга група в такъв случай.
Тази карантина може да продължи месеци ,докато се изредят всички деца ...

# 666
Абсолютно.
В нашата група в момента (понеже е единствената карантинирана) са и контактните братче и сестричета на децата, карали Варицела от нашата група (едно ясленче и две от трета група). Малко сбирщайн е станало, но децата имат право да си посещават.

# 667
За мен даже е редно неконтактно дете, по преценка на родителя, да може да бъде пуснато в групата на контактните деца. В крайна сметка, родителят може да иска детето да се зарази. Аз като бях дете ни събираха умишлено болни и здрави деца да се заразяваме, че да минава.

# 668
Аз като написах че детето има варицела ми писаха майки от групата да сме се срещнели да играят само че той си имаше и вирус и нямаше как да рискувам ..

# 669
Бих звъннала в РЗИ и Здравната каса. Много бързо св намира решение.

# 670
И според мен родителите трябва да имат избор - дали да оствят неконтактното си дете в карантинирата група или да го местят в друга. Това според мен е решение, което всеки родител трябва сам да вземе и дя си прецени.

# 671
  • shumen
Мими,аз досега щях да съм звъняла в РЗИ и щяха да са намерили решение.
Моя тая вечер се оплака от гърло.Започнах да го пръскам с Голдисепт и се надявам да го пресека,че вече ми писна да се разболява все през почивните дни.

# 672
Моят мъж и той се разболява,аз пък цяла нощ не съм спала от кашлицата си ще излезем ли някога от този омагьосан кръг на постоянни разболявания...

# 673
Здравейте, мами. Дъщеря ми е на 1г.11м., като посещава ясла от 03.04.2023г. Още на четвъртия ден беше със сополи, а след тях с упорита нощна кашлица, която премина в дневна. Не е вдигала температура, не е отпадала като състояние. Спрях я още при първи симптоми. Около празниците всичко беше добре, сополите изчезнаха, спря да кашля и от този понеделник пак тръгна на ясла. Вчера като я взех вечерта казаха, че много е кашляла. Най- вече докато спи. Снощи от 2 до 5 кашля, повърна веднъж и сега се оправяме към личната за консумация.
За състоянието и е приемала само хомеопатия предния път.
Как се справяте с първи симптоми на сополи и кашлица? Преди да тръгне на ясла направихме курс с девирал кидс, хапва плодове и зеленчуци и разнообразна храна.

# 674
Да не те разочаровам но няма спасение цяла година в яслата беше през седмица през две със сопол и кашлица сега първа група същата история даже на моменти по зле то скарлатина ,то варицела ..да не говорим че се чудим как да го гледаме ...

Общи условия

Активация на акаунт