Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 449
  • 822
  •   1
Отговори
# 690
Много Ви благодаря, успокоихте ме.
Ще запиша  час за другата за седмица след 01.05, до тогава ще го клатим Simple Smile, но едва ли ще падне за няколко дни.
Щом няма какво да се направи с новото към момента, нека си расте, пък после ще му мислим, дано се намърда правилно!!!
Хубав ден на всички!!!!

# 691
Мм е имал излязал цял ред нови зъби преди да паднат старите свекърва ми казва че бил като акула с два реда зъби сега е с много правилно подредени зъби явно са се наместили ..

# 692
Здравейте, моля за помощ с един обрив ако някой се е сблъсквал с нещо подобно?
Възможно ли е от прах или душ гел, че сменихме и двете скоро но прахта е пък бебешка ...

# 693
  • shumen
Според мен може и от претопляне да е.

# 694
За мен е алергия.

# 695
Веднъж малката като беше бебе я мазах с някакво бебешко олио на биодерма и стана същото. Някакъв контактен дерматит каза кожният лекар. Но не казвам, че и при вас е това, просто споделям опит.

# 696
ЛЛ току- що каза че най-вероятно е контактен дерматит, днес ще препера всичко че и обекотит взех нов и най-вероятно е някое от трите неща ... дано мине бързо

# 697
Здравейте, мами. Дъщеря ми е на 1г.11м., като посещава ясла от 03.04.2023г. Още на четвъртия ден беше със сополи, а след тях с упорита нощна кашлица, която премина в дневна. Не е вдигала температура, не е отпадала като състояние. Спрях я още при първи симптоми. Около празниците всичко беше добре, сополите изчезнаха, спря да кашля и от този понеделник пак тръгна на ясла. Вчера като я взех вечерта казаха, че много е кашляла. Най- вече докато спи. Снощи от 2 до 5 кашля, повърна веднъж и сега се оправяме към личната за консумация.
За състоянието и е приемала само хомеопатия предния път.
Как се справяте с първи симптоми на сополи и кашлица? Преди да тръгне на ясла направихме курс с девирал кидс, хапва плодове и зеленчуци и разнообразна храна.
Както вече са писали, от сополите няма отърване, явно и от тях е кашлицата. Капала съм всякакви капки, инхалации, сиропи с витамини, но трудно се преборва хремата. Така беше първите няколко месеца, след тръгването на ясла. По 3-4 дни ходят, 10 дни вкъщи. Сега малко се позакрепиха нещата, може и заради сезона да е или заради това, че са по-малко деца, заради карантините за варицила. Просто промивам нослето преди и след ясла и си давам сиропчета за имунитета.

# 698
При карантира от кога е- от датата на първите симптоми или от излизане на резултатите?

# 699
При карантира от кога е- от датата на първите симптоми или от излизане на резултатите?
Лекарят дава бързо известие при прегледа, така че от датата на поставяне на диагнозата.

# 700
Доктора казал, че докато не излязат резултатите не може да пусне известие... Детето ще оздравее, докато излязат тези резултати...

# 701
Пет месеца малката не беше ходила на градина, пуснах я от понеделник и днес съобщиха за болно от варицела дете. Спирам я пак, защото в началото на юни сме планирали кръщене. Сега не знам дали да не го отменя, не знам кога ще се разболее и колко тежко ще я кара. Най-жалкото е, че исках да я ваксинирам, но понеже е постоянно болна и отлагах. И цяла година нямаше нито едно дете болно от варицела, но сега моята като тръгна на градина за три дни и ето...
Нещо се паникьосах, защото снощи сънувах кошмар свързан с нея и се събудих с едно отвратително чувство и после като обявиха тази карантина и много се притесних... Sad

# 702
Пет месеца малката не беше ходила на градина, пуснах я от понеделник и днес съобщиха за болно от варицела дете. Спирам я пак, защото в началото на юни сме планирали кръщене. Сега не знам дали да не го отменя, не знам кога ще се разболее и колко тежко ще я кара. Най-жалкото е, че исках да я ваксинирам, но понеже е постоянно болна и отлагах. И цяла година нямаше нито едно дете болно от варицела, но сега моята като тръгна на градина за три дни и ето...
Нещо се паникьосах, защото снощи сънувах кошмар свързан с нея и се събудих с едно отвратително чувство и после като обявиха тази карантина и много се притесних... Sad

Може да я ваксинираш до няколко дена след контакта.

# 703
На едната група,не нашата, се е увеличила карантината ...е така до кога ...
Писах на други майки от групата като моето положение срещнах и подкрепа и пас ...Едно разбрах за пореден път не отидеш ли лично да се разправяш няма да стане....
Дано ваксините скоро станат безплатни и пожелателни,аз няма как да в задържа месец здрава за втората доза ...
А как става заявката,чака ли се или може веднага и само с една доза приемат ли детето ако има случай,малко инфо.🙄

# 704
Карантината ни я броиха от ден 1 на избиване на пъпките нищо че преди това 4 дни беше с температура и беше ходил на преглед ..разболя се 15 дни след обявяването на болно дете с варицела в групата ..

Общи условия

Активация на акаунт